Sayı üzeri sonsuz demek, o sayıdan sonsuz tane yan yana gelip çarpılması anlamına gelir. Bu yüzden sayı üzeri sonsuz, sonsuza eşittir.
1 üzeri 999999999999999999999999999999999999....... 1 dir.
Benzer olarak sonsuz / sonsuz işleminin sonucu da 1 değildir. Pek çok sonsuz işleminde sonsuzu sonu olmayan bir sayı olarak düşünürsek sonuca kolaylıkla ulaşabiliriz. Örneğin sonsuz + 1 işleminin sonucu sonsuzdur. Çünkü sonu belli olmayan bir sayıya 1 eklersek yine sonu belli olmayan bir sayı elde ederiz.
Neden Sonsuz(∞)-1 = Sonsuz(∞)?
Sonsuzun tanım olarak ifade ettiği şey süregiden, sonu olmayan, sınırı olmayan vs cinsindendir. Matematiksel olarak da sonsuz sayı dizileri sonu olmayan veya sonu gelmeyen sayı dizilerini temsil eder. Bu nedenle sonsuzdan 1 çıkarmak sonsuzun tanımı gereği sonsuzluğu değiştirmez.
Zaten sorunuzda da belirttiğiniz gibi bu limit probleminin cevabı 0'dır çünkü 1/x fonksiyonu sonsuza doğru ilerlerken grafiğinden de anlaşılacağı üzere sayı aşırı derecede küçülür ve artık neredeyse 0'a eşit denilebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Artı sonsuz, sayı doğrusunda sağa doğru sonsuza giden; eksi sonsuz ise sayı doğrusunda sola doğru sonsuza giden bir yöne sahiptir. Sayı üzeri sonsuz demek, o sayıdan sonsuz tane yan yana gelip çarpılması anlamına gelir. Bu yüzden sayı üzeri sonsuz, sonsuza eşittir. Sayı üzeri eksi sonsuz ise, 1/(sayı^sonsuz) demektir.
Aslında 1/0 da tanımsızdır. Ancak 0/0 ifadesi belirsizdir. Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durum demek. 1/0 = x dersek 1 = x .
Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir.
sıfırdır.Sonsuz tane sıfır çarpımı sıfırdır.
Sonsuz bölü 2, sonsuza eşittir.
Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur. Günümüzde sayıların bir sonu olduğunu belirtmek mümkün değildir.
sonsuz kere sıfıra eşittir. hadiseyi tek boyutlu uzayda, yani doğru üzerinde incelersek, 0, bir noktaya karşılık gelir. doğru üzerinde 0 noktasıyla herhangi bir nokta arasında sonsuz tane nokta bulunduğundan sonsuz kere sıfır herhangi bir şeye eşit olabilir, belirsizdir.
Yani sonsuz=1 olabilir veya sonsuz=1000 olabilir. Sonsuz dönüştüğü şey her ne olursa olsun hiç bir şey kaybetmez de azalmaz da. Sonsuz için herşey mümkün olacaktır. Buradaki sonsuz ise zamana tabi olmama anlamında başı sonu olmama yani hep var olma ile sonsuz enerji kaynağı olma anlamında düşünmek gerek.
Üslü sayılarda bilinmesi gereken bilgiler bulunuyor. 0 üssü 1 sayısı her ne kadar şaşırtmalı bir işlem olsa da, cevap sıfırdır.
Buna göre, bir sayının 1 . kuvvetinin kendisine eşit olduğunu söyleyebiliriz.
Sayı üzeri sonsuz demek, o sayıdan sonsuz tane yan yana gelip çarpılması anlamına gelir. Bu yüzden sayı üzeri sonsuz, sonsuza eşittir.
Örnek olarak 20 birdir. Bunun nedeni ise şudur: 22-2 de 20 anlamına gelir.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir.
0 = 0 üssü 0 = 1 olması lazım ancak Bununla 0=1 demektir. Matematikteki 0 kavramı esasen mantıksal olarak hatalıdır. 0 herhangi bir şeyin karşılığı olmamak demektir. Bu yüzden 0 bir sayı değil esasen 'yokluğu' ifade eden bir kavram veya terimdir. Bu açıdan 0 üssü 0 mantıksal hatalı bir tanım üretir.
Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
, ∞, ya da unicode'da ∞) yana doğru sekiz sayısına benzeyen, sonu olmayan ve ebediyet anlamına gelen bir matematiksel simgedir. Sonsuzluk simgesi en çok matematik ve fizik alanında kullanılmakta olup, soyut bir kavramdır.
böyle bir işlem matematik dahilinde tanımlı değildir. 1/5 veya 8/2'yi hesapladığın gibi "1/sonsuz" ifadesini hesaplayamazsın zira "sonsuz" kavramı bir sayı değildir.
Yarım anlama gelen 1/2 yemek tariflerinde de bu şekilde kullanılır. Yanına gelen nesnenin yarım olacağını belirtir. Mesela 1/2 su bardağı demek yarım su bardağı demektir.
Kesirlerde bir bütün 1/1 olarak ifade edilmektedir. Basit kesirler ise sayı doğrusunda 0 ile 1 arasında bulunan kesirlerdir. Birim kesirlerde birer basit kesirdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri