Kullanım Önerileri: *Bal ve ham kakao tozunu, ılık süte ilave ederek 1 yaş üstü bebeğinize leziz sütlü içecek hazırlayabilirsiniz. *Yoğurtla karıştırıp doğrudan tüketebilirsiniz.
Uzman önerilerine göre 2 yaşından önce bebeklere çikolata vermek sağlıkları açısından pek uygun değildir. İçerisinde bulunan madde sebebiyle gece verilen çikolata bebeklerde hiperaktiviteye neden olarak uyumalarını zorlaştırabiliyor.
Hatta şeker tüketimi özellikle 0-3 yaş arası bebekler için oldukça sakıncalı. Bu dönemde şeker tüketen bebeklerin bağışık sistemlerinin gelişiminde çeşitli sıkıntılar görülebiliyor. Fazla şeker tüketen bebekler, yaşıtlarına göre grip, nezle gibi hastalıklara çok daha kolay yakalanabiliyorlar.
İlgili 24 soru bulundu
Uzmanlar; dokuzuncu ayı geride bırakan bebeklerin aile sofrasına oturtulmasını ve doğal yöntemlerle pişirilmiş ev yemeklerinden yemesini tavsiye ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan; bebeklerin dokuzuncu aydan sonra kaşıkla kendi kendine yemesine fırsat tanınması gerektiğini söylüyor.
1 yaşına kadar tuz yasak!
1 yaşını doldurana kadar bebeğin tuza ihtiyacı yok ve sağlığı için de kesinlikle verilmemesi gerekir.
En düşük 7,96 kg. Ortalama 10,16 kg. En yüksek ise 12,82 kg olabilir.
Kakao, çikolata gibi besinler
Kafein bebekler için uygun değildir. Bebekte huzursuzluk, uykusuzluk yapabilir. Reflü problemini tetikleyerek gece öksürükleri hatta astım ataklarına varan sorunlara yol açabilir. Kalsiyumun emilimine engel olabilir.
Yukarıda belirttiğim şekilde bir gündüz beslenmesi düzeni olan 1 yaşındaki bir çocuk gece aç kalmaz. Çocuk uyumadan önce süt içmeye çok alışmışsa yarım saat önce sadece anne sütü ya da devam sütü verilebilir (içine bisküvi katılmamış). Yalnız biberonuyla yatmasına izin verilmemelidir.
NESQUIK Capcanlı, sütün faydalarını destekleyen zengin içeriğinin yanı sıra tüm NESQUIK, ürünleri gibi 4-12 yaş arası çocukların beslenme ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilmiştir.
1 yaşından önce inek sütü içen bebeklerde bağırsak içi kanamalar görülebilir. Bu da bebekte kansızlık yani anemiye yol açar. İnek sütü bebeğin vitamin ihtiyacını karşılamaz, bu da gelişim geriliğine ve büyümede yavaşlamaya yol açar. İnek sütünde iyot ve çinko oldukça azdır.
Bu nedenle bebeklere 1 yaşına kadar inek sütü verilmemesi tavsiye edilir. Ancak çocukların 1 yaşından sonra günlük kalsiyum protein ve vitamin ihtiyaçlarını karşılamak için günde 2 bardak süt tüketmesi oldukça önem taşıyor. Pastörize veya UHT ile mikroptan arındırılmış, katkısız tam yağlı süt içilmesi önemlidir.
Büyüme sütleri 12 aydan sonra verilebilir. Yoğurt, fermente bir süt ürünü olarak probiyotik içeren, bağırsaklardan mineral emiliminin fazla olduğu, çocuğu rahatsız edebilecek laktoz içeriğinin az olduğu ideal bir üründür.
Balı yulaf ezmesine veya yoğurda karıştırıp yedirebileceğiniz gibi tost veya krepin üzerine de birkaç damla damlatarak da bebeğine yedirebilirsiniz. Ayrıca hazırlayacağınız kek, kurabiye gibi hazırlayacağınız yiyeceklere şeker yerine bal ilave edebilirsiniz.
– Lif açısından zengin kakao, özellikle çocuklarda kronik kabızlık ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde etkilidir. – Sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücrelerin büyümesini önler. – Vücuttaki bakır eksikliğini giderir.
Kakao dolaşım sistemine endorfin enjekte ediyor ve kişilerde mutluluk hissine yol açıyor. Ayrıca kakaonun içindeki yüksek magnezyum miktarı kasların gevşemesini sağlıyor.
Yeterince saflaştırılmazsa kakao alerjenleri içerebilir. Kakao alerjisi yaygın alerjilerden biri olmasa da yetişkinlerin bir kısmını etkilemektedir.
Uyandıktan sonra güne anne sütü veya mama ile formül süt ile başlıyorsa kahvaltısını ilk öğün olarak planladıktan sonra ortalama 3-4 saatte bir ana ve ara öğünler ile beslenmesi planlanabilir.
Normal şartlarda 1 yaşındaki bir bebek, ortalama olarak 11-12 saat uykuya ihtiyaç duyar. Gündüz ise ortalama 2-3 saatlik bir periyoda gereksinim duyar. Bu ortalamalar elbette bebekten bebeğe değişiklik gösterebilir.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Salam, sosis ve sucuk gibi işlemden geçirilmiş etler, konserveler de 1 yaşından önce verilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri