Doğrulanmış Cevap - 80 dir. Önce çarpma işlemi yapılır. 10 - 100 + 10 = -80 olur.
YARIMAĞAN'IN UNUTAMADIĞI SORU
Rakamlar tam hatırımda değil ama soru şöyleydi: 15-(8-3) =? Sonucun ne olduğunu sorduk. 8'den 3'ü çıkaracak, 5 kalacak, 15'ten 5'i çıkaracak 10 kalacak. Bunu adayların yüzde 48 yapamadı. Yani 1.5 milyon kişiden nerede ise yarısı bu sorunun cevabını veremedi.
Elinize bir kağıt alın ve alt alta gelecek şekilde 10 sayılarını yazın. Şimdi de iki sayının tam ortasına gelecek şekilde yaklaşık 10 cm sağ tarafına 30 sayısına basalım. Kağıdı 90 derece saat yönünde çevirin şimdi de kapıda baktığınızda bir yüz göreceksiniz.
Standart kurallar çarpma ve bölmenin eşit önceliğe sahip olduğunu gösteriyor. Soldan sağa kuralına göre hangisi önce geliyorsa önce oradan başlanmalıdır; burada önce bölme yapılır ve ardından da çarpma. Sonuç olarak doğru cevap 16'dır.
İşlemlerde çarpma ve bölme işlemleri de önceliklidir. Sonrasında ise toplama ve çıkarma işlemlerini yapmak gerekmektedir. İşlem önceliği ile ilgili sorularda aynı kategoride bulunan işlemler için soldan başlayarak çözmek kolaylık sağlar.
İlgili 23 soru bulundu
İşlem sırası, matematiksel bir ifadenin değerini bulmak için işlemleri hangi sıra ile yapmamız gerektiğini belirleyen kuraldır. Kuralı, parantezler, üslü sayılar, çarpma, bölme (soldan sağa) ve Toplama, Çıkarma (soldan sağa) olarak özetleyebiliriz.
Toplama, çıkarma, bölme ve çarpma, problemleri çözerken kullandığımız dört işlemdir. Bunlara ''aritmetik işlem'' da denir.
Yaklaşık yirmi yıl kadar sonra, 1642 yılında Fransız filozof Blaise Pascal dört işlemi yapabilen bir hesap makinesi tasarladı. Gottfried Wilhelm Leibniz 1671 yılında kare kökünü alabilen dört işlemi yapabilen mekanik bir aygıt tasarladı.
Cevabımız 19 olacaktır.
(8 * 6 + 9) / 3 işleminin sonucu isteniliyor.
Doğrulanmış Cevap
Cevap: 18 sayısıdır. Önce 3 ile 3 sayısını çarpıyoruz. 9 çıkıyor. Devamında yine 3 ile 3 sayısını çarpıyoruz, 9 çıkıyor. 3 sayısından 3 çıkartınca,0 kalıyor.
Ellerinizde de 10 parmak var. Eldiveni elinizden çıkartmak demek, aslında 10'dan 10 çıkarmak demektir. Eldiven elinizden çıkınca parmaklarınız halen 10 tanedir. İşte hepsi bu kadar.
Ancak 30'dan 10 (10'larda 3) alındığından, geriye sadece 20 kalır.
20 adet koyun beş günde tek sayılara denk gelecek şekilde kesim sayısı ile kesilemez. Bunun nedeni 20'nin çift bir sayı olması ve 5 adet tek sayının toplamlarının asla çift olamamasıdır.
Hatırlarsanız 6 kere 8 de 48 etmişti . Neyse, 8 kere 7 ne dedik 56 dedik 8 kere 8 de 64 8 kere 9 64'e bir 8 daha ekledik ne oldu 72 oldu.
5 kere 5 kısaca 5x5 veya 5.5 olarak yazılabilir. Cevap 25'tir. İyi Dersler! Anlamadığın bir yer varsa sorabilirsin.
Cevabımız: 16'dır. ⇒ Sorumuzda bulunan öncelikten dolayı parantez içerisindeki işlemi öncelikli yapmalıyız. ⤷ Çarpma ve bölme işlemler aynı kademe yer aldığı için ikisinin de birbirine karşı bir üstünlüğü yoktur. Bundan dolayı işlemi soldan sağa doğru yapmalıyız.
7×7=49 olur.
BİR YILDA 3 KEZ TATİLE ÇIKIYORSA 4 YILDA KAÇ KEZ TATİLE ÇIKTIĞINI BULABİLMEK İÇİN 4 İLE 3'Ü ÇARPARIZ. YANİ; 3.4= 12 KEZ TATİLE ÇIKAR.
Cevabımız 5 olacaktır.
9 + 1 - 5 işleminin sonucu isteniliyor bizden. Bu sorumuzda istediğimiz kısımdan başlayabiliriz burada işlem önceliğine gerek yok ama işlem kolaylığından sağdan başlayacak olursak. 10 - 5 = 5 olarak buluruz cevabı.
"Matematik" terimini icat eden ve sadece matematik yapmak için matematik çalışmasını başlatan Pisagorculardı. Pisagor teoreminin ilk ispatı, teoremin uzun bir geçmişi olmasına ve irrasyonel sayıların varlığının kanıtı olmasına rağmen Pisagorculara atfedilir.
MÖ 3400 - Mezopotamya, Sümerler ilk sayı sistemini ve bir ağırlık ve ölçü sistemini icat etti. y. MÖ 3100 - Mısır, bilinen en eski ondalık sistem, yeni semboller getirerek sınırsız saymaya izin veriyor.
Bilindiği gibi matematik işlemleri dört işlemden meydana gelmektedir. Bunlar toplama, çıkartma, bölme ve çarpmadır. Bu durumda çarpma ve bölme önce yapılan matematik işlemleridir. Bunu takiben toplama ve çıkartma gelmektedir.
3. sınıf matematik ders kitabında yer alan dört işleme dayalı sözel problemler; incelendiğinde %35.78'i toplama işlemi, birleştirme ve daha çok sonuç bilinmeyen, %14.73'ü çıkarma işlemi, ayırma ve sonuç bilinmeyen, %49.47'si çarpma / bölme işlemi ve eşit gruplar kategorisindedir.
Aritmetik işlemlerde işlem öncelik sırasının sebepleri, doğal sayılarda toplama ve çarpma işlemlerine dayanmaktadır. İşlem sırasındaki sıralamanın olmasının sebebi; kuvvet alma işleminin çarpmanın bir fonksiyonu, çarpmanın da toplamanın bir fonksiyonu olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri