Kabak çekirdeği, bal kabağı, sakız kabağı bitkisinin tohumudur. Atıştırmalık olarak hafif kavrulmuş şekilde, tuzlu, tuzsuz tüketicinin beğenisine sunulabilmektedir. Kabak çekirdeği ile yapılmış unlu mamuller de mevcuttur.
Kabak çekirdeğinin 100 gramında 560 kalori bulunmaktadır. 1 avuç kabak çekirdeği (10 gr) 56 kaloridir. 1 tatlı kaşığı ( 2 gr) kabak çekirdeği 11 kaloridir. Kabak çekirdeğinin 100 gramı 14.22 gram karbonhidrat, 24.4 gram protein, 45.6 gram yağ, 8.8 gram lif içermektedir.
Peyman marka 100 gr çiğ iç kabak çekirdeği yaklaşık olarak 573 (kcal) kalori değerinde enerji ihtiva etmektedir. 100 gr çiğ kabak çekirdeği içeriğinde bulunan besin değerleri 45 gr yağ, 30 gr protein ve 7.4 gr karbonhidrat olarak sıralanmaktadır.
Az miktarlarda düzenli tüketildiğinde bir diyet ürünü olarak nitelendirilebilir ve kilo vermenize yardımcı olabilir. Kabak çekirdeği faydaları diyetisyen ve beslenme uzmanları tarafından da bilindiği için diyet listelerine de konur.
Kabak çekirdeği kalori değerleri 100 gram için 560 kcal kalori içermektedir. Bir avuç yani yaklaşık 10 gramında 56 kalori bulunmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
İnsan vücuduna birçok faydası olan kabak çekirdeği ancak yüksek kalori içeriğinden dolayı gün içerisinde uzmanların belirttiği miktarlarda tüketilmelidir. Haftada 2-3 gün 1 avuç kabak çekirdeğini gün içerisinde tüketerek yararlı etkilerinden yararlanabilirsiniz.
Karbonhidrat ve sodyum oranı yüksek besinlerin başında kabak çekirdeği yer almaktadır. Kabak çekirdeği kilo verimini hızlandıracak bir etkiye sahiptir. Özellikle metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde vücutta yağ birikimini engeller. Bu şekilde kilo verilmesini sağlar.
Bu çekirdeğin diğer önemli bileşenleri arasında vitaminler ve mineraller gelir. K vitamini ve birçok B vitaminin yanı sıra manganez, magnezyum ve çinko gibi önemli mineralleri de içerir. Vitamin ve mineraller, vücut ve metabolizma fonksiyonlarına yardımcı olur.
Pek çoğumuzun bildiği üzere evet, çekirdek kilo yapar. Bunun da nedeni içeriğinde yüksek yağ barındırmasıdır.
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
Kabak çekirdeği bir nevi doğal viagradır Testesteron seviyesini arttırır. Erkeklerin cinsel sağlığında mucizeler yaratır. İçerisinde bulunan B, C, D, E ve K vitaminlerinin libido üzerinde büyük rolü vardır. Buna ek olarak da kabak çekirdeği çinko doludur, bu da yüksek testesteron seviyelerini arkasındaki güçtür.
Cevabı hemen verelim, evet yapılır! Zengin besin içeriği, sayısız faydası ve tok tutucu özelliklerine sahip olan kabak çekirdeğine, sağlıklı bir diyet programında tereddüt etmeden yer verebilirsiniz.
Lifli bir yapıya sahip olduğundan dolayı tüketildikten bir süre sonra bağırsakları rahatlatacaktır. Bu nedenle diyet ara öğünlerinde ölçülü şekilde tüketmek iyi bir fikir olabilir. 100 gr leblebi kaç kalori? sorunuza yaklaşık 300 kalori yanıtını verebiliriz.
Kabak çekirdeğinin faydalarından maksimum derecede faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekir. Kuruyemişçilerde satılan kabak çekirdekleri genelde sıcak ortamlarda uzun süre kaldıklarından dolayı kısmen özelliklerini yitirirler.
Uyandıktan sonra kahvaltınızı ilk 45 dakika içerisinde yapmaya özen gösterin. Bu şekilde metabolizmanız hızlanacaktır. Protein dolu bir kahvaltı, haşlanmış yumurta, yoğurt ve granola parfe, yulaf ezmesi ile güne başlamak için güzel bir başlangıç olacaktır.
Gece yatmadan tüketildiğinde, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerin işlevlerini artırır, rahat uyumanızı sağlar. Kabak çekirdeği zengin E vitamini içeriğine sahiptir, bu sayede göz sağlığını korur. İçeriğindeki bol demir sayesinde demir eksikliği ve kansızlığa iyi gelir.
Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm besinlerde uyguladığınız sistemi, sarı leblebi için de uygulayarak ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Fındık, badem, ceviz, kaju ve fıstık gibi yağ içeren kuru yemişlerin uzun süre ve aşırı tüketimi kilo alımına neden olurken yine bu kuru yemişlerin ölçülü şekilde süt ile beraber tüketilmesi tokluk hissi sağlayıp zayıflamanızı gerçekleştirebilir.
Eğer dengeli bir kahvaltı tabağında ceviz ölçülü miktarda tüketilirse kilo alımına hiçbir etkisi yoktur. Ancak faydalarıyla dikkat çeken ceviz şekerli ve bol yağlı bir tatlı aracılığı ile mideye giderse işte burada bir dur demek gerekir. 1 adet ceviz ortalama 45 kalori içerir.
Kabak çekirdeği, içinde bulunan yağ oranı nedeni ile fazla tüketildiği zaman kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle kabak çekirdeğini az miktarda tüketmeye özen göstermeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri