Isıya olan yüksek dayanıklılığı sebebiyle en çok tercih edilen ürünlerden birisidir. Uygulandığı obje yüzeyini suya karşı ve 130 dereceye kadar yüksek ısıya karşı dayanıklı hale getirir.
Cadence 100 kat vernik, ahşap tepsi boyama, polyester boyama, şeffaf yüzük kolye vb. takı işi ile uğraşanların tercih ettiği, kullanıldığı yüzeyin dayanıklılığını ve su geçirmezliğini artıran, cam gibi bir görünüm ve parlaklık veren verniktir.
Yat Vernik: Solvent bazlı tek komponentli koruyucu verniktir. Deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde, binaların iç ve dış ahşap kısımlarında, mobilyalarda, pergola, kapı ve pencere doğramalarında kullanılır. Zaman içerisinde sararma ve kararma yapmaz. Suya ve neme dayanıklıdır.
Taş vernik suya dayanıklı mıdır konusuna geldiğimizde ise oldukça net cevap verebiliriz ki, taş vernikler su geçirmez özelliğe sahiptir ve kesinlikle suya dayanıklıdır. Uygulama yapılan yüzeyler ıslak bez, bulaşık süngeri, hatta hortumla basınçlı suya dahi dayanabilmektedir.
Akrilik Boya Verniklerinin Avantajları
Akrilik yüzeyler silikon yağları, köpük gidericiler, stabilizatörler, metal sabunlar içermesine rağmen süspanse edilmiş pigmentleri sayesinde hızlı kurur. Normal hali suda çözünürken uygulama sonraki yeterli kuruluğa ulaştığında neme dayanıklı hale gelir.
İlgili 37 soru bulundu
Su bazlı vernikler, en az diğer vernik çeşitleri kadar dayanıklıdır. Özellikle en dayanıklı su bazlı vernik hangisidir derseniz; Cadence taş vernik ve ultimate glaze kalın sır vernik ürünlerini kullanabilirsiniz. Özellikle taş vernik hiçbir şekilde ısıdan, sudan, soğuktan etkilenmez.
Bazıları renk kaybına direnç gösterirler, bazıları yağmur suyuna karşı koruma sağlarlar. Bu yüzden koruma için gereken alanın özellikleri iyi bilinmelidir. Verniğin opaklığı bir diğer husustur. Transparan vernikler altındaki mobilyanın rengini tamamen yansıtırken mat olanlar sağlamlık sunarken ağacın rengini yansıtmaz.
100 kat vernik; polietilen hariç her türlü yüzeyde materyallerle kullanılabilen yüksek parlaklıkta ve çizilmeyen çok özel bir vernik çeşididir.
Taş vernik ısıya dayanıklıdır.
Ahşabın su yalıtımı için kullanılan üç yaygın yağ keten tohumu, ceviz ve tung'dur. Tung yağı tipik olarak çoğu ticari üründe bir karışım olarak bulunur. Ham tung yağı genellikle diğer yağlardan daha pahalıdır, bu nedenle genellikle daha küçük ahşap projelerinde kullanılır.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
Akrilik vernik, iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır. Ayrıca akrilik vernikler, otomobil sanayisi, mobilya sanayisi, plastik sanayi, makina ve endüstri sanayisinde sıklıkla kullanılan bir malzemedir.
Parlak ve yarı parlak özellikli vernikler, cam ve karton yüzeylerin yeni görünmesini sağlar. Şeffaf olarak bilinen vernikler ise ahşap ve seramik yüzeylerde sıklıkla tercih edilir. Malzeme, sadece metalik boyalı araçlarda geçerli olmak üzere arabanın parlaklığını artırmak için de son derece iyi bir seçenektir.
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Su bazlı vernikler genellikle iki kat olarak uygulanır. İhtiyaç hissedildiği taktirde 3 kat olarak da uygulanabilir. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2 saat beklenmelidir. Ev mobilya boyamalarında katlar arasında 1-2 gün beklenmesi tavsiye edilmektedir.
Ahşabın doğal görünümünü ve verdiği hissi daha iyi korumak istiyorsanız su bazlı vernik en uygunudur. Kuruduktan sonra tamamen su geçirmez hale gelir ve çizilmelere karşı korur. Su bazlı vernik temiz, doğal bir görünüm sağlar.
Cadence Taş Vernikler su geçirmez özelliğe sahiptir. Uygulama yapılan yüzeyler ıslak bez, bulaşık süngeri, hatta hortumla basınçlı suyla dahi temizleyebilirsiniz. Ancak verniklerin kemikleşme süresi olan yaklaşık 21 gün süre geçmesi beklenmeli, bu süre geçene kadar nemli bir bezle temizlenmelidir.
Güneş ışınları, nem ve diğer atmosferik koşullara dayanıklı, su itici özelliğe sahip koruyucu parlak ahşap verniğidir. Yumuşak ve sert tüm iç, dış ahşap yüzeyler, kapı, pencere, ahşap bahçe mobilyaları ve diğer ahşap malzemelerde dekoratif ve koruyucu amaçla kullanılır.
Solvent bazlı vernik, ahşap vernik, tahta vernik, ahşap koruyucu vernik, kokusuz vernik, mat vernik, oto boya vernik, araç vernik ve plastik vernik bu duruma örnek bazı vernik çeşitleri olarak listelenmektedir.
Vernik КО-049
Uzun süreli olarak 300-400 °C'ye kadar sıcaklıklarda çalışan parçaları korumak için ısıya dayanıklı soğuk kurutma emaye üretiminde bağlayıcı madde olarak kullanılır.
Çok kalın, parlak ve Sır özelliği sağlayan vernik.Uygulandığı craft yüzeylerinde sırlanmış seramik görüntüsü sağlar.Ekstra kalın olduğu için Tek kat uygulanır.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
MDF, suya karşı dirençli bir malzeme olmadığı için genellikle nemli ortamlarda kullanılmamaktadır. Ancak, MDF malzemelerinin suya karşı dayanıklılığı, emprenye edilme yöntemi ve kalınlığına göre değişebilir. Su geçirmez bir MDF seçeneği olan MDF Lam, özel bir emprenye yöntemiyle su geçirmez hale getirilir.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri