100 m2 prefabrik ev maliyeti ne kadar? 2022 yılı başlangıç fiyatları dikkate alındığında 3+1 kullanım planına sahip 100 m2 prefabrik ev fiyatı 150.000 TL olarak belirtebiliriz.
Firma yükümlülüğünde gerçekleşecek üretim ve uygulamalar dahil 100 m2 prefabrik evin yapımı için ne kadar harcama yapmak gerekir? 2022 yılı ortalama rayiçlerine göre 100 m2 prefabrik evin yapımı için firmaya ödenecek fiyat 305.000 TL civarındadır.
Projeniz onay aldıktan sonra prefabrik ev size teslim edilmeden önce evin temelini hazırlamanız gerekiyor. Bütün bu süreç içerisinde minimum 150 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekebilir.
Ortalama bir prefabrik evin maliyeti: 25.000 – 150.000 TL.
Evet, üst tarafta da gördüğünüz üzere prefabrik evlerin ortalama maliyetleri bu şekildedir. Tabii ki seçeceğiniz ev modeline ve diğer birçok şeye göre fiyatlar değişeceğinden ötürü nokta atışı bir fiyat vermek ne yazık ki imkansızdır.
Bu hesaplamaya göre; 100 metrekare arsaya ev yapılamaz. Fakat; 100 metrekare imarlı ya da imarsız arsa sahibiyseniz prefabrik yapıları yapabilir, kullanıma açabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Subasman maliyetleri konusunda bahçe ve duvar ölçülerinin de önemi son derece kritiktir. 2021 yılında 100 m2'lik subasmanın maliyeti ortalama olarak 30 Bin Türk Lirası civarındadır.
Yerleşim planına uygun olarak tasarlanabilen prefabrik evler istenildiği zaman sökülerek başka bir yere de nakil edilebilmektedir. Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
PREFABRİK EVLER KIŞIN SOĞUK OLUR MU? Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilir. Bu sayede dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkar. Prefabrik evler; yalıtım performansı ile sıcak veya soğuk tüm iklim bölgelerinde tercih edilen yapılardır.
Günümüz koşullarında 100 metrekare bir evin proje giderleri yaklaşık olarak 60.000-75.000 TL arasında değişim gösteriyor. Evin yapılacağı yerin köy ya da il merkezi olmasına göre değişiklik gösteren bu fiyatlar, mimar destekleri vb. gibi durumlara göre de farklılaşıyor.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Standart bir 85 m2 prefabrik evin fiyatı ortalama 250.000 TL'dir. Bu fiyat malzeme kalitesine ve özel isteklere göre değişmektedir.
Devlet de prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere bazı destekler sunmaktadır. Prefabrik evlerde devlet destekleri arasında en yaygın olanı, KDV ve ÖTV indirimleri ve teşvikleridir. Prefabrik ev alımlarında KDV oranı %1 olarak uygulanırken, ÖTV oranı da %0'dır.
Prefabrik Evler tarla statüsüne sahip arazilerede yaptırılabilir. Statüsü tarla olan arsalara toplam metre karenin ortalama olarak yüzde 8 ila 10 arası imar izni verilmektedir. 8 ila 10 diyoruz, çünkü bölge ve ilgili belediyeye göre bu durum çeşitli sebeplerle değişim göstermektedir.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
Prefabrik evin temelinde yük az olacağından duvarların altında devam eden betonarme temel şekline uygun olmalıdır. Temel için çelik ve demir iskelet oluşturularak temel atma işlemi gerçekleştirilir. Sadece düz beton gibi görünse de bu iş oldukça zor ve ince hesap gerektiren bir işlemdir.
Subasman perdesi, subasman kotu ile temel üst kotu arasında bulunan kısma verilen isimdir. Subasman perdesi yüksekliği, imar planında farklı bir ölçü verilmemişse, yönetmeliğe göre 1,20 metre gibi bir sınıra sahiptir.
Subasman yapımındaki amaç; yapıyı doğal etkilerden, sudan ya da nemden korumaktır. Ancak her yapıda subasman bulunması şart değildir; daha çok arazi koşullarının gerektirdiği durumlarda yapılır. Subasman seviyesi bir yapının sıfır kotunun bulunduğu yerdir. Bu seviye, yapının zemin katının taban seviyesidir.
100 m2'lik bir temel için yaklaşık olarak 50 m3 beton kullanılır ve bu da yaklaşık olarak 87 bin 600 TL olarak düşünülebilir. 100 m2'lik müstakil evin temel maliyeti için yaklaşık olarak 4 ton demir kullanılır ve evin demir gideri yaklaşık olarak 72 bin TL olarak düşünülebilir.
Emlak vergisi, mülk sahipleri ya da mülk sahibi sıfatı taşıyan vatandaşları ilgilendiren bir vergi türüdür. Dolayısıyla ister apartman dairesinde yaşayın ister prefabrik evde, mülkünüz için emlak vergisi ödemeniz gerekmektedir.
Prefabrik ev yapacağınız arsa yol güzergâhına cephesi olması gerektiğidir. Yola cephesi olmayan parsellere yol cephesi tedarik edilmezse sahip olduğunuz arsanızın yapılı arsaya dönüşmesine izin verilmemektedir. Altyapı problemi ile karşılaşmamak için prefabrik ev yapılmadan önce altyapı kontrolleri sağlanmalıdır.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri