100 gram yulaf ezmesi 370 kcal.
Yulafın 100 gramında 351 kcal kalori bulunur. Ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 100 gramlık miktarında Yulaf 351 kalori bulunmaktadır.
Yulaf ezmesinin 100 gramında 389 kalori bulunmaktadır. Yulaf ezmesinin 1 su bardağı (70 gr) 272 kalori, 1 çorba kaşığı (10 gr) 39 kaloridir. Yulaf ezmesinin 100 gramı 66.27 gram karbonhidrat, 16.89 gram protein, 6.9 gram yağ, 10.6 gram lif içermektedir.
İnce öğütülmüş lifalif yulaf ezmesinin 100 gramında 360 kalori bulunmaktadır. 1 yemek kaşığı ( 10 gr) ince öğütülmüş lifalif yulaf ezmesi 36 kaloridir. İnce öğütülmüş lifalif yulaf ezmesinin 100 gramı 53 gram karbonhidrat, 14 gram protein, 7.5 gram yağ, 13 gram lif içermektedir. C vitamini nedir?
Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir. Ayrıca içerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde tatlı isteğinin kesilmesine yardımcı olur. Diyetisyenler, diyet sürecinde yulaf ezmesini önermektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bu sayede kas gelişimine katkıda bulunur.
Yulafın 100 gramında 351 kalori bulunmaktadır. Yulafın 1 su bardağı (80 gr) 281 kalori, 1 tepeleme çorba kaşığı (10 gr) 35 kaloridir. Yulafın 100 gramı 57.25 gram karbonhidrat, 11.35 gram protein, 5.8 gram yağ, 12.24 gram lif içermektedir. Kilo aldıran ilaçlar nelerdir?
Yulaf ezmesi zayıflatır mı yoksa kilo aldırır mı birlikte inceleyelim; metabolizma hızlandırıcı etkisi ve yağ yakımına yardımcı etkisi sayesinde doğrudan zayıflatma etkisi olmasa da zayıflamaya yardımcıdır.
1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal. 1 tatlı kaşığı (5 g) yulaf ezmesi 11 kcal. 1 su bardağı (200 ml) yulaf ezmesi 259 kcal.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir. Yulaf ezmesi tek başına tüketilmez.
Yulaf Ezmesi Kaç Kaşık Yenmelidir? 40 gram yulaf ezmesinde 2 gram lif ve 150 kalori bulunur. Öğünlerinizde 2 dilim ekmek yerine 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi tüketerek zayıflamanızı hızlandırabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran yulaf daha hızlı yağ yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur.
Tavsiye edilen günlük alım miktarı olan 3 gram yulaf betaglukanı, tokluk kan şekerinde %36'ya, insülin salgısında ise %44'e varan düşüş sağlamaktadır. Yulaf ayrıca iyi bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, vücudun glikoz ve insülin salınımında etkin enzimler dahil, 300'den fazla enzimin yapısında bulunur.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
Vitaminler, mineraller, lif ve antioksidanlar bakımından günlük ihtiyacımız olan besinleri karşılayabilecek güçtedir. Bu tahılı diyetinize dahil ederek vücudunuzda kilo yönetimine, kan şekeri seviyelerinin kontrolüne ve kalp hastalığı riskinin azalmasına katkıda bulunabilirsiniz.
Yulaf ve yulaf ezmesi lif ve protein bakımından yüksektir. Yulaf, suda kolayca çözünen çözünür lif bakımından yüksektir. Çok fazla lif tüketmiyorsanız ve aniden yulaf da dahil olmak üzere birçok lifli gıda yemeye başlarsanız, bunun mide şişkinliğine, gaza ve kramplara neden olabileceği bilinmektedir.
Yulaf ezmesinin yanında tükettiğiniz gıdalar kilo almanıza sebep olabilir. Süt, kuru veya taze meyve gibi yiyeceklerle tüketilebilen yulaf ezmesi aynı zamanda kek ve kurabiye gibi hamur işlerine de eklenebilir. Bu tür durumda tek porsiyonda tükettiğiniz kalori değerleri yükselecektir.
Spor sonrası ilk 30 dakika içerisinde protein alımı kasların beslenmesine yardımcı olacaktır. Tavuk göğsü veya hindi eti, balık, süzme peynir, barbunya, yumurta, yoğurt, yemişler (fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği) bu ihtiyacınızı karşılayacak besinlerdir.
8. Domates ya da domates suyu da spor öncesi faydalı besinlerden biri.. Spor yaparken sadece sıvı kaybetmiyor, sodyum ve potasyum gibi elektrolitlerinizi de kaybetmiş oluyorsunuz.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Yulaf, en sağlıklı tahıllardan biridir. Gluten içermez ve çok önemli bir vitamin, mineral, lif ve antioksidan kaynağıdır. Yulaf ve yulaf ezmesinin kan şekerini dengeleme ve kalp sağlığını koruma gibi pek çok faydası vardır. Ayrıca sağlıklı bir diyet besinidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri