1. 12 yaşından küçüklerin tek başlarına fitness salonunu kullanması yasaktır. 2. 12-17 yaş arasındaki çocukların velileri tarafından yazılı izni ile kullanmalarına izin verilecektir. Her durumda sorumluluk veliye aittir.
16-18 yaş arasındaysan üyelik sözleşmeni yasal velin yapmalı ve ayrıca ıslak imzalı bir izin yazısı vermelidir. İzin yazısını buraya tıklayarak indirebilirsin.
Spor Hekimi
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
“Gençlerin gelişimlerinin olumsuz etkilenmemesi adına 14-15 yaşından önce fitness yapmaları uygun değil. İyi görünümlü bir vücut yapmak kısa sürede gerçekleşmez, öncelikle gençlerin bunu bilmesi gerekir. Sabırla düzenli antrenman yapmak, dengeli ve düzenli beslenmek gerekir.
Antrenör yardımı ile yapılmalı, hareketlerin temeli iyice öğrenilmelidir. Fitness için ortalama başlama yaşı 16'dır. Bu yaştan önceki çocukların gelişimi devam ettiği için bu spor dalı tavsiye edilmez.
İlgili 31 soru bulundu
1. 12 yaşından küçüklerin tek başlarına fitness salonunu kullanması yasaktır. 2. 12-17 yaş arasındaki çocukların velileri tarafından yazılı izni ile kullanmalarına izin verilecektir. Her durumda sorumluluk veliye aittir.
Amerikan Pediyatri Akademisi ergenlik öncesi çocuklar da dahil gençlerin vücut geliştirme çalışmasını teşvik ediyor. 7 yaşından itibaren vücut ağırlığıyla ve hafif ağırlıklarla; 13 yaşından itibaren orta ağırlıklarla çalışmaya ve ergenliğin bitimiyle beraber de ağır çalışmaya başlayabilirsiniz.
Öyle ki doktor olmuş insanlar bile boy uzamasının tamamen genetik yapıyla ilgili olduğunu bilmelerine rağmen insanları yanlış yönlendirdiler. Oysa hiçbir spor 2-3 cm sapma haricinde boy uzatmaz veya boy kısaltmaz. Beslenmenin de kas kalitesi haricinde boy uzamasıyla hiçbir ilgisi yoktur.
Evet. MAC+ herkesin kullanımına açık.
Halk arasında dilde oldukça yaygın olan “Genç yaşta ağırlık kaldırırsan boyun uzamaz…” gibi cümlelerle spor geciktirilmektedir. Fakat bilinenin tam aksine gelişme döneminde yapılan ağırlık antrenmanları, boyu kısalmak yerine uzatma ihtimalini artırmaktadır.
Voleybol ve basketbol gibi sporlara 9-10 yaşlarından itibaren, atletizm ve tarzı sporlara 10 yaştan itibaren başlanması önerilmektedir. Yoğun ve fiziksel bir çalışma gerektiren okçuluk, futbol, kürek gibi sporlar ise çocuklara 12 yaşından itibaren önerilmektedir.
7-10 yaş: Cimnastik, yüzme, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, bisiklet, tenis ve yüzme gibi sporlarla ilgili temel eğitime yönlendirebilirsiniz. 10 yaş sonrası: Önceki yaşlarda başladıkları sporları daha organize olarak yapmaya devam ederken, atletizm, güreş ve küreğe başlayabilirler.
Dolayısıyla bireyin 4 yaşından itibaren spora başlaması uygundur. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta çocukluk döneminde yapılan sporların oyuna dayalı olması gerekir. Çocuklar aşırı efor sarf edecekleri sporlardan uzak durmalıdır.” dedi.
“Yaşım ilerliyor, kaslarım eriyor, egzersiz yapmaya başlamak için geç mi kaldım?” sorusu aklınızı kurcalıyorsa, hiçbir yaşın geç olmadığı ve kas kütlenizi korumak için her yaşta yapılması önerilebilecek etkinlikler olduğunu unutmayın.
İBB Spor Okulları; il genelinde 40'ın üzerinde tesiste, uzman eğitmen kadrosuyla, 3-17 yaş arası çocuklara, 19 farklı branşta, 2 aylık dönemlerde spor eğitimleri veriyor; sporcu bir nesil yetiştiriyor!
Hayır,zararı yok. Ama haraketleri doğru yapmağa özellikle dikkat etmelisin. En çok da sırt antremanlarında sırtı çok zorlamamak lazım, hareketleri yanlış yapmaman lazım. İlk önce hareketler hakkında iyice araşdırma yapmam lazım ve ya bir eğitimciden de yardım isteye bilirsin.
AYLIK ÜYELİK YAPTIRABİLİR MİYİM? Evet, aylık üyelik seçeneği var.
MACFit - MACFit'te 6 aylık üyelik seçeneği başladı!
Mars Athletic Club, yani MAC'lerin hesaplı kardeşi MACFit'ler giderek yayılıyor.
Sonuç olarak, vücut geliştirme sporu boy uzamasını engellemez aksine gelişme dönemlerinde yapılan spor boy uzamasına yardımcı olur.
İşte %100 tartışılmaz gerçek: ağırlık kaldırmak büyümenizi KESMEZ. Ağırlık kaldırmanın büyümeyi engellediğini ve hatta engellediğini gösteren hiçbir çalışma yoktur.
Çocuklar İçin Ağırlık Çalışmaları Güvenli Midir? Kuvvet antrenmanı programları genellikle güvenlidir. Doğru yapıldığında, kuvvet antrenmanı büyüyen kemiklere zarar vermez. Her spor dalında olduğu gibi, çocuğunuzun bir kuvvet antrenmanı programı başlatmasına izin vermeden önce doktorunuzla konuşun.
Ergenlik dönemi, vücutta hormonal değişikliklerin yaşandığı ve fiziksel olarak büyüme ve gelişmenin hızlandığı bir dönemdir. Bu dönemde spor yapmak, kas ve kemik sağlığı için son derece faydalıdır ve gençlerin güç, dayanıklılık ve esnekliklerini arttırabilir.
13 yaşında bir çocuk işyerinde çalıştırılamaz. Genel olarak 15 yaşından küçük çocukların çalıştırılması yasaktır. Ancak on dört yaşını doldurmuş çocuklar, ilköğretimi tamamlamak kaydıyla, bedensel ve zihinsel gelişmelerine engel olmayacak hafif işlerde çalıştırılabilirler.
7 yaşından itibaren bütün çocuklar ağırlık çalışmaya başlayabilir. İleride duruş bozukluklarının yaşanmaması ve kemiklerin doğru gelişimi için kendi ağırlıklarından daha fazla ağırlık kaldırmamaları ve az sayıda setler ile çalışma yapmaları gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri