Basketbola başlama yaşı için herhangi bir sınırlandırma bulunmamakla birlikte, ister profesyonel amaçla ister hobi olarak, mümkün olduğunca küçük yaşta eğitimin büyük bir önemi olduğu açıktır.
Basketbolda oyuncunun oyunu tanıma dönemi basketbola başlama yaşı olan 8-10 yaş arasında 2-3 yıllık bir süreci kapsamaktadır. Oyunu tanıma dönemi sonrası uzunca bir süreci içeren oyunu öğrenme dönemi minik, küçük ve yıldız takım aşamaları olmak üzere 5-6 yıllık bir süreci içermektedir (Şen,2000).
Basketbol branşına 7-15 yaş aralığındaki öğrenciler kayıt yaptırabilecektir. Antrenmanlar haftada 2 gün yapılacaktır.
Basketbol 9 yaşından büyük bütün çocuklar için sıklıkla önerilen bir spor dalıdır. En erken 5-6 yaşlarında başlanır. Fakat basketbolun temel eğitimleri ve antrenmanları için 9 yaşından sonrası uygun görülür.
Tabii ki hayır, hiçbir şey için geç değildir. Önemli olan karar verip, azimli olup devam ettirmektir. Daha geç başlayıp profesyonel olan birçok basketbolcu mevcut.
İlgili 29 soru bulundu
Ne yazık ki basketbolun veya başka herhangi bir fiziksel etkinliğin maksimum boyunuzu artırdığına dair hiçbir kanıt yoktur.
Basketbola başlama yaşı için herhangi bir sınırlandırma bulunmamakla birlikte, ister profesyonel amaçla ister hobi olarak, mümkün olduğunca küçük yaşta eğitimin büyük bir önemi olduğu açıktır.
Aslına bakarsanız bu sorunun net bir cevabı yoktur. Çocukların spora başlama yaşlarını yalnızca yıl olarak belirlemek mümkün değildir. Çocukların basketbola başlayabilmeleri için yeterli zihinsel ve fiziksel gelişime ulaşmış olmaları gerekmektedir.
Zıplamak veya basketbol oynamak gibi fiziksel faaliyetler kendi başına boyunuzu normalde olacağından daha uzun yapamaz.
(2) U10 ve U12 yaş kategorisi basketbolcuları sadece kendi yaş kategorisinde müsabakaya katılabilirler.
U13 2010 doğumlu ve daha küçük sporcular. U12 2011 doğumlu ve daha küçük sporcular. U11 2012 doğumlu ve daha küçük sporcular. U10 2013 doğumlu ve daha küçük sporcular.
17 yaş, evet, geç ama herşey bitmiş değil. Basketbola yeteneğin olması da önemli.
Elbette sadece basketbol topu ile haşır neşir olarak ya da yalnızca zıplamak yoluyla boyu herhangi bir şekilde uzatmak, fiziksel kondisyonu gerektiği şekilde güçlendirmek mümkün değildir.
Çocuğunuzun kas ve kemik sisteminin gelişmesinde önemli artıları vardır. Bedenin güçlü olmasını sağlar ve dayanıklılığını arttırır. Çocuk sürekli hareket halinde olduğundan kalori harcar ve sağlıksız fazla kilolarını yakmasına yardımcı olur. Çocuk basketbol oynarken endorfin salgılar.
Basketbolcunun yaşının belirlenmesinde ay ve güne bakılmaksızın takvim yılı esas alınır. (2) Bir kulüpte tescilli olan basketbolcu, tescili olduğu kulübün müsabakalarında oynayabilmesi için; 14 yaşına kadar ilk-lisans, 14 yaşı sonrası ise lisans sahibi olması gereklidir.
b. Basketbol Gençler Ligi'nde 17 yaş kategorisinde yer alan basketbolcular aynı gün içerisinde U18 kategorisinde Erkekler Yerel Lig müsabakasına katılabilir.
Basketbol topu, basketbol potası ve basketbol forması, basketbol sporunun yapılabilmesi için gerekli olan 3 temel ekipmandır.
Basketbol filesi,basket potası gibi basketbol ekipmanları, basketbolun temelini oluşturur. Basketbol ayakkabısı, basketbol şortu, basketbol forması,basketbol tişörtleri gibi spor giyim ürünleri, oyun sırasında rahatlık ve konfor sunar.
Spor Hekimi
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
U16 Yıldızlar U18 Gençler Ümitler Büyükler : 10 yaş ve altı grubu basketbolcular, : 11 yaş grubu basketbolcular, : 12 yaş grubu basketbolcular, : 13 ve 14 yaş grubu basketbolcular, : 15 ve 16 yaş grubu basketbolcular, : 17 ve 18 yaş grubu basketbolcular, : 19, 20 ve 21 yaş grubu basketbolcular, : 22 ve daha büyük yaş ...
1. Vince Carter (26 Ocak 1977) Vince Carter, 43 yaşında NBA'in en yaşlı aktif oyuncusudur. 2019-2020 sezonunda da Atlanta Hawks ile oynadıktan sonra emekli olacağını açıkladı.
4.yaşında bir çocuk doğum boyunun iki katı olması gerekir.Yani 50 cm doğdu ise 100 cm olması beklenir.4 yaş ile ergenliğin başladığı 10 -12 yaşına kadar yılda 5-6 cm uzaması beklenir. 13 yaşında bir çocuğun boyu doğum boyunun 3 katı olması gerekir. Yani 50 cm doğdu ise 150 cm olması beklenir.
Sonuç olarak, vücut geliştirme sporu boy uzamasını engellemez aksine gelişme dönemlerinde yapılan spor boy uzamasına yardımcı olur.
Süt ürünleri, kırmızı et, balık, yumurta ve taze sebze ve meyve gibi pek çok besin kaynağı boy uzatan yiyecekler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri