-18 yaşından küçük bir çocuğum var, taşınmaz edinebilir mi? 18 yaşını doldurmamış olan yaşı küçük çocuklara ait gayrimenkul tasarruflarında anne ve baba birlikte hareket ederek işlemi yapabilirler.
18 yaşın altında bulunan çocuklar tasarruf ehliyetine sahip olmadıklarından, tapu işlemleri anne ve babaları tarafından birlikte karşılanır, bunlardan biri yok ise (ölü veya boşanmış) anne veya babası tarafından tapu işlemi gerçekleştirilir.
18 yaşından büyük olan her bireyin, akıl sağlığı yerinde olmak koşuluyla, mal satım ve alım işlemlerini gerçekleştirmeleri önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Hal böyle olunca, anne ve babalar reşit yaştaki çocuklar için alınan evin akıbeti konusunda söz sahibi olmak istiyor.
18 yaşın altındaki kişilerin gayrimenkul satış işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için anne-babalarının izni olması ve tapuda işlemleri anne-babanın gerçekleştirmesi gerekir. Anne-babanın ölümü ya da ayrılması durumunda ise velayetin verildiği kişi tapu devri işlemlerini gerçekleştirebilir.
Konut hesabı 18 yaşından büyükler adına açılabilmekte olup, 18 yaşından küçükler adına veli veya vasisi tarafından açılabilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
18 yaşın altında bulunan çocuklar tasarruf ehliyetine sahip olmadıklarından, tapu işlemleri anne ve babaları tarafından birlikte karşılanır, bunlardan biri yok ise (ölü veya boşanmış) anne veya babası tarafından tapu işlemi gerçekleştirilir. -Gayrimenkul terimleri ne anlama gelir?
Yasa gereği 18 yaşından küçükler rezervasyon yapamamaktadır.Konaklayacak kişilerden en az 1 kişinin 18 yaşından büyük olması gerekmekte olup,rezervasyon işlemlerinin 18 yaşından büyük kişilerce yapılması gerekmektedir.
Yaşım 18'den küçük, nasıl hat alabilirim? Yeni hat alırken gereken tüm evraklarla birlikte; adınıza faturalı hat almak istiyorsanız noterden alınmış muvafakatname, anne veya babanızın kimliği ile beraber başvurmanız gerekmektedir.
18 yaşını doldurmadan adına düzenlenmiş hiçbir belge olamaz, üstüne kayıt alamazsın.
Bireyin aile yakınları, aracı satın alabilir. Engelli raporu ile araç alımının gerçekleşmesi için 18 yaşından büyük ve zihinsel engeli olmayan kişi, kendi başına işlemlerini tamamlayabilir. 18 yaşından küçük ise anne ve babasının muvafakatname vermesi şartı aranır.
Tapuda yapılacak alım satımlarda tarafların 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Bir başka deyişle, tapu işlemi yapacak tarafların yaşları için alt sınır 18, üst sınır 65.
YANIT: İntifa (yararlanma) hakkını üzerinizde bulundurmak suretiyle, evin çıplak mülkiyetini çocuğunuza ya da çocuklarınıza satabilirsiniz.
Çocuğa ev devri için bağış ve devir satışı gibi iki yöntem söz konusudur. Bağış yönteminde yüksek bir harç bedelinin bulunması sebebiyle, devir satışı daha fazla tercih edilmektedir. Devir satışı yaparken ise, belediye tarafından belirlenen emlak beyan değerleri dikkate alınmalıdır.
18 yaşın altındaki bir çocuk kendi başına gayrimenkul alamaz fakat, çocuğun anne veya babası onun adına gayrimenkul satın alabilmektedir. Bu uygulama bir hukuk terimi olarak vesayet olarak adlandırılmaktadır.
Sütununda yapılan açıklamada taşınmazı almak isteyen kişi için bir uyarıdır. Taşınmazın sahibi içinde kısıtlayıcı olarak kullanılır. Aynı zamanda 18 yaşından küçük mirasçıların yaşını doldurana kadar malı vasisinin izni ile dahi satılamayacağına dair şerh konulur.
Günümüzde 65 yaşında ve üzeri tüm bireylerden yapacakları herhangi bir hukuki işlem öncesi akli melekelerinin yerinde olduğuna dair sağlık raporu istenmektedir.
İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte 18 yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
Vekalet verilecek kişinin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Aksi takdirde vekalet geçersiz olacaktır. 18 yaşından küçük bireylerin vekalet verebilmesi için noter tarafından hazırlanan evrakta 'kendi adına asaleten küçük /mahcur adına velayeten/vesayeten ' ibaresinin bulunması gerekmektedir.
M ve A1 sınıfı ehliyet almak isteyen kişilerin 16 yaşını doldurmuş olması gerekir. A2 sınıfı ehliyet almak isteyenlerden 18 yaşını doldurması beklenir. A sınıfı ehliyet alacak vatandaşlar en az 24 yaşında olmalıdır.
11.04.2023 tarihi itibariyle paket fiyatı 75,00 TL olarak güncellenecektir. Telsiz kullanım ücreti dahil değildir. Telsiz kullanım ücreti ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.
30.11.2023 tarihi itibariyla tarifenin yurt ici data ucretlendirme periyodu değiştirilerek 10 Kurus/100KB olarak guncellenecektir. Tarife ücreti 17.11.2023 tarihi itibariyla ses hizmeti için 2,45 TL/dk., SMS hizmeti için ise 1,75 TL/SMS olarak güncellenecektir.
Vodafone FreeZone, tarife, paket, kampanyaya bağlı olmayan, Vodafone'un 26 yaş altı müşterilerine sunduğu gençlik kulübüdür. Freezone'da eğlenceden yeme içemeye, seyahatten oyuna birçok alanda avantajlı fırsatlara sahip olursun. 26 yaş altındaki tüm Vodafone müşterileri Freezone'un saçma güzel dünyasının bir üyesidir.
Eğer 65 yaş üstü olduğunuz halde mülkünüzü satmaya mecbur iseniz tek çareniz tanıdığınız birine noter aracılığı ile vekâlet vermeniz ve bu vekâlet verdiğiniz kişi üzerinden satışı gerçekleştirmeniz.
Evet. Çocuğunuzla tek başınıza yurtdışına çıkabilirsiniz.
Gayrimenkul sahipleri, herhangi bir kira bedeli talep etmeden çocuk, akraba ya da tanıdıklarına mülklerini kiralama hakkına sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri