Samos'un Türkçe'si aslında Sisam Adası ama nedense Sakız Adası'nın aksine, orijinal ismi Samos ile daha çok anılıyor. Samos, Yunanistan'ın Osmanlı'dan aldığı son ada olarak biliniyor. Zira 1835 ila 1912 yılları arasında, özerk Sisam Beyliği olarak varlığını sürdürmüş.
Sakız Adası Yunanistan'ın beşinci büyük adasıdır. Ege denizinin kuzeydoğusunda yer alan ada Karaburun Yarımadası'nın da karşısında yer almaktadır. Adanın etrafında Yunanistan'ın diğer adalarından olan Samos ve Midilli adaları bulunmaktadır.
Şehir için Hora adı da kullanılır.
Sisam veya Susam (Yunanca'da Σάμος Samos) Yunanistan'da, Ege Denizi'nde, Dilek Yarımadası'nın karşısında bir ada. Bu adanın en büyük yerleşim merkezi olan şehri, merkezi bu şehir olan ve Sisam adasını, Ahikerya (Yunanca'da Ικαρία, İkarya) adasını ve bölgedeki birkaç küçük adayı kapsayan idari bölgenin (nomos) adıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Lefkada. Anakaraya bağlı olan Lefkada, Yunanistan'ın en düşük bütçeli destinasyonlarından biridir.
Samos'un Vathy ve Pythagorion limanlarından Patmos Adası ve Atina'ya; Karlovasi limanından Mykonos ve İkaria Adalarına ulaşabilirsiniz.
Yunanistan Kapıda Vize
Özellikle Mayıs-Eylül aylarında Yunanistan topraklarına ait 6 adaya (Rodos, Midilli, Kos, Samos, Sakız, Meis Adaları) sık sık ziyaret yapılır. Yunanistan'a bir gün için bile giriyor olsan Yunanistan kapıda vize alman gerekir.
Sakız Adası'na giriş için alacağınız kapı vizesi ile diğer Shengen ülkelerine gidemezsiniz. Eğer seyahatiniz Sakız Adası ve diğer Yunan Adaları veya Atina olacaksa bu seyahatin bütün belgeleri ödenmiş olarak pasaport polisine sunulmalıdır.
Samos, Dilek Yarımadası'na sadece 1,5 kilometre uzakta ve Türkiye kıyılarına en yakın Yunan adası. Kuşadası ve Seferihisar'dan (Sığacık) feribotla Samos'a gidebiliyorsunuz. Yeşil pasaporta vize yok, kısa konaklamalar için kapıda vize uygulaması var.
Dünya üzerinde sakız ağaçlarının yetiştiği ve damla sakızı üretiminin yapıldığı en önemli yer Sakız Adası. Zaten adını da ününü de buna borçlu. Adanın en büyük gelir kaynağı olan damla sakızından sonra, turunçgiller, zeytinyağı, uzo, vişne ve incir de adanın meşhur ürünleri arasında yer alıyor.
Sakız Adası Katliamı (Yunanca: Η σφαγή της Χίου), 1822'de Yunan Bağımsızlık Savaşı sırasında Sakız Adası'ndaki on binlerce Yunan'ın Osmanlı askerleri tarafından öldürülmesi olayıdır.
Sakız Adası'na kendi arabanız ile de feribot sayesinde geçiş yapabilirsiniz. Özel aracınıza tek yön bilet için 55 Euro, gidiş dönüş ücreti için ise 80 Euro ödemeniz gerekir. Sakız Adası'nda günlük araba kiralama fiyatları ise ortalama 50 Euro'dur. Günübirlik gidişinizde arabasız gitmeniz önerilir.
Samos Adası'na günübirlik bir ziyaret yapmanız teknik olarak mümkün, ancak bu genellikle pratik bir seçenek değil. Eğer Kuşadası ve yakınlarında oturmuyorsanız, günübirlik bir ziyaret için önce Kuşadası'na seyahat etmeniz ve sonrasında Samos Adası'na ulaşmanız gerekiyor.
Sakız Adası - Atina ( Pire ) Feribotu
Çeşme'den kendi arabanız ile Yunanistan'a gitmeniz mümkün. Bunun için ilk önce Çeşme'den Sakız Adası'na ( Chios'a ) feribot ile geçmeniz gerekli. Bu yolculuk takribi 50 dakika kadar sürecektir. Yaz ve kış olmak üzere değişik gün ve saatlerde arabalı feribot bulmak mümkün.
Özellikle selvi ağaçları bir an kendinizi Toskana bölgesindeymişsiniz gibi hissettirebilir, ama sadece bir an :) Türkiye'ye yakın adalarda en sevdiğim konulardan biri de Turkcell'in genellikle çekiyor olması :) İnternete Türkiye'deymiş gibi her yerden rahat rahat girebiliyor olmak büyük lüks kesinlikle.
Sakız Adası diğer Yunan Adalarına göre çok pahalı değildir. Konaklama ücretleri takribi Türkiye ile aynıdır.
Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir. Sınır kapılarında vize verilmesi uygulaması bulunmamaktadır.
Biyometrik fotoğraf (Son 6 ayı geçmeyen, 2 adet) 70 € (Euro) Vize bedeli. Gidiş / dönüş feribot bileti – Gidiş dönüş feribot biletinin online olarak web sitemizden alınız.
70 € (Euro) Vize bedeli. Gidiş / dönüş feribot bileti – Gidiş dönüş feribot biletinin online olarak web sitemizden alınız. (Seyahat tarihleri kesin belirtilmiş olacaktır. Dönüş tarihi açık bilet kabul edilmemektedir.)
Yunanistan a ait 12 ada içerisinden yüzölçümü en büyük olan Samos adası Türkiye de Sisam adı ile bilinmektedir. Yunanistan sınırları içerisinde ya da kapı vizesi uygulaması dahilinde olmayan adalara seyahat edebilmek için Yunanistan Schengen vizesi sahibi olma şartı koşulmaktadır.
Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda KKTC'ye giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.
Türkiye'ye en yakın olan Samos adası, Yunanistan'ın oniki adaları içinde; en büyük, en güzel ve en turistik adalarından biridir. Hoş, sessiz, harika koyları ve plajları ile doğal güzellikleri şaşırtıcıdır.
Ünlü filozof ve matematikçi Pisagor'un da doğum yeri olan Pythagorion'un yanı sıra PisagorMağarası, MeryemAnaMağarası Manastırı ve Hera Tapınağı görülmeye değer tarihî yerler arasındadır. Müze gezmeyi seviyorsanız Samos Arkeoloji Müzesi ve Pythagorion Arkeoloji Müzesi'ni listenize ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri