Tıbbi müdahalelerde hastanın rızası gerekir. Hasta küçük veya mahcur ise velisinden veya vasisinden izin alınır. Hastanın, velisinin veya vasisinin olmadığı veya hazır bulunamadığı veya hastanın ifade gücünün olmadığı hallerde, bu şart aranmaz.
18 yaş altında olanlar yani reşit olmayan çocuk hastalarımız acil durumlar (kırmızı alan ) dışında vasisinin ya da velisinin rızası olmadan muayene olamaz.
18 yaşından küçük hastalarımızın muayene ve tedavilerine gelirken ebeveynleriyle birlikte gelmesi gerekmektedir.
18 yaşından küçüklere velisi veya vasisi olmadan muayene sırası verilmemektedir.
18 yaş altında olanlar yani reşit olmayanlar acil durumlar dışında vasisinin ya da velisinin rızası olmadan muayene olamaz. Hastanın velisinin ya da vasi olarak atanan kişinin mutlaka izninin alınması gerekir.
İlgili 30 soru bulundu
Pediatri (Halk arasında Çocuk Doktoru olarak bilinir) bebekler, çocuklar ve ergenlerin hastalık ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık gerektiren bir tıp dalıdır.
Tıbbi müdahalelerde hastanın rızası gerekir. Hasta küçük veya mahcur ise velisinden veya vasisinden izin alınır. Hastanın, velisinin veya vasisinin olmadığı veya hazır bulunamadığı veya hastanın ifade gücünün olmadığı hallerde, bu şart aranmaz.
Çocuk Kliniği'nde 24 saat süreyle 0-18 yaş arası tüm çocuk hastaların teşhis ve tedavileri çocuk klinikleri, hasta servis ve acil serviste yapılabiliyor.
Muayene için almaları lazım; ameliyat vs. olacaksa veli rızası/onayı gerekebilir (hatta gerekecektir).
(veli veya vasisi olmadığı veya bulunmadığı veya üzerinde ameliye yapılacak şahıs ifadeye muktedir olmadığı takdirde muvafakat şart değildir.) 18 yaşından küçük isen velinin onayı ve refakatçi gerekir acil durum var ve hayatını tehdit ediyor ise şart aranmaz müdahale edilir.
Sağlıktan yararlanabilir mi? 5510 sayılı Kanun kapsamında Türkiye'de ikamet edenlerden 18 yaşını doldurmuş kişiler, isteğe bağlı sigortalı olabilecekler ve sağlıktan da yararlanabileceklerdir.
Genel Dahiliye Kliniğimiz 15 yaş üzeri tüm hasta grubuna, 24 saat kesintisiz hizmet verir. Klinik, gerekli durumlarda hematoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji, kardiyoloji, nefroloji gibi diğer branşlarla birlikte çalışır.
Sağlık raporu için; 18 yaşından büyükler velisi olmadan, 18 yaşını doldurmamış olan kişiler ise velisi nezaretinde muayene olacaktır.
Acil durumda veli olmadan da gidebilirsin. Sadece normal doktor muayenesi için velinin yanında olması gerekebilir.
Eğer sizin de 0-18 yaş aralığındaki çocuğunuzun günlük hayatını, ruhsal ve bedensel gelişimini, okul başarısını ve diğer insanlarla ilişkilerini olumsuz etkileyebilecek duygusal ya da davranışsal belirti veya belirtiler bulunuyorsa çocuk psikiyatri uzmanlarına başvurabilirsiniz.
Yetişkin olmayan bireylerde meydana gelen ortopedik hastalıkların tedavi birimi çocuk ortopedi bölümüdür. Genellikle on sekiz yaşına kadar olan bireylerin tüm travmatik ve cerrahi gerektiren tedavileri aynı zamanda ilaç tedavileri çocuk ortopedisi yönetiminde yapılmaktadır.
İçkili bir lokanta olmasına rağmen, içki içmeme kaydıyla çocuğun oraya girmesinde bir sakınca yok. 16-17 yaşında bir çocuk içki içmemek kaydıyla buralara girebilir. Yeter ki bar, pavyon olmasın. Oralara anasıyla da babasıyla da olsa giremez.
* Anne ve babası hayatta olmayan 18 yaş altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ise devlet tarafından ücretsiz genel sağlık sigortalısı sayılmaktadır. Bu işlemler SGK tarafından herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapılmaktadır.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
Veli kuruma gelmeden RAMDEVU' dan (https://ramdevu.meb.gov.tr/ ) randevu alabilir. Randevuya gelirken yanında getirmesi gereken evraklar randevu fişinde belirtilmektedir.
Kimler kan bağışında bulunabilir? 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. (19 yaşından gün almak, 65'ini doldurmamak gerekir.)
Sadece ailelere çocuk gelişimi üzerine bilgilendirme yapabilir. Yukarda bahsettiğimiz nedenlerdne dolayı 18 yaş altında çocuğunuz bir sorun yaşıyorsa önce Çocuk ve Ergen Psikiyatristinin çocuğunuzu muayene etmesi en uygunudur.
5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 6/1-c maddesi uyarınca 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununun (ÇKK) 3/1-a maddesi uyarınca daha erken yaşta ergin olsa bile, 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.
Üroloji, kadın ve erkek üreme organları ile idrar yollarını inceleyen tıbbî bilim dalıdır. Böbrekler, mesane, üreterler, üretra, penis, testisler, skrotum ve prostat bezi gibi organlara ilişkin görülen tüm hastalıkların tanı ve tedavi sürecini incelemektedir.
Çocuk hastalıkları uzmanı çocuğun doğumundan 18 yaşına kadar olan sürecindeki sağlık durumu ile ilgilenen uzman doktorlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri