Cinsel ilişki suçunun oluşması için mağdurun 18 yaşını tamamlamamış olması gerekir. 18 yaşından küçük mağdurun, kendi rızası ile ilişki yaşaması ceza oluşmaması için bir sebep değildir. Kendi rızası olsa da reşit olmayan kişilerle ilişkiye girilmesi hukuka uygun değildir.
Madde, Reşit Olmayanla Cinsel İlişki başlığı altında, “Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” şeklinde.
Anlattıklarımız erkek veya kadının evlenmek istediğine meyletmesinin haram olduğunun anlamına gelmez. Sevgi kalp ile ilgili bir duygudur. Bilinen veya bilinmeyen bir sebeple kişinin kalbine atılır. Ancak bu sevgi haram olan birliktelik, konuşma ve bakışmadan dolayı meydana gelmişse o zaman bu sevgi de haram olur.
Aşık olmak günah değildir.
İslamî Kaynaklarda Eşcinsellik
Bazı Müslümanlara göre ise Kur'an'da eşcinsellik açıkça lanetlenmemiş, Lut Kavmi işlediği diğer günahlardan dolayı helak olmuştur. İslam'da eşcinsellik ve eşcinsel ilişkiler bid'at olarak kabul edilmiştir.
İlgili 38 soru bulundu
Bu kapsamda flört; âşıkane hareketler olarak adlandırılan öpme, sarılma ya da kucaklaşma gibi yakın fiziksel temas; cinsel ilişkiyi ispata yaramayan ses ya da görüntü kaydı; mektuplaşmalar veya elektronik ortamda yapılan yazışmalar kural olarak zina sayılmamaktadır[5].
Değerli kardeşimiz, Hayalden geçen kötü şeylerden dolayı günah işlemiş olmayız. Bir kimsenin karşı cinsi sadece hayal etmesi, zina işlemek gibi değildir.
Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır. Peygamber'e (sav) biat eden kadınlar dediler ki: "Ey Allah'ın Resulü, biat ederken elimizi tutmadınız." Peygamber (sav) "(Ben) kadınların elini tutup tokalaşmam." buyurdu (Ahmed bin Hanbel, Nesâî, İbn Mâce).
Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayndır. Açmak ise, bir farzın terki sayıldığından haramdır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkâr olmakta büyük bir mes'uliyet altına girer.
Lise aşkınızı düşünün. Çoğu kişi o dönemde gerçek aşkı olduğunu ve onunla evleneceğini düşünmüştür. Elbette istisnalar var ancak bilime göre gerçek aşk bizi 27 ila 35 yaş aralığında buluyor.
Nikahsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez.
1- Vücutlar birbirlerine haram kılınmıştır ve dokunma ''zina'' olarak isimlendirilmiştir. Bir eldiven de olsa vücutlar dokunmaktadır. 2- Bakmak açısından haramdır.
Sorunuza gelince; 1- Nişan evliliğin ilk adımıdır; ilan olsa bile nikah kıyılmayana kadar, eşler arası yasaklar devam eder. 2- Bu süre zarfında haddi aşmamak üzere telefonda konuşmak, mesajlaşmak caizdir.
Reşit olmayanla cinsel ilişki suçu için mağdurun 15 yaşını doldurmuş olması gerekir. Reşit olmayan biriyle kendi rızasıyla cinsel ilişki 15 yaşını doldurmamış kişinin cinsel ilişkiye girme konusunda sözde rızası olsa bile reşit olmayanla cinsel ilişki suçu değil çocuğun cinsel istismarı suçunu oluşturacaktır.
Genel Olarak. Reşit olmayanla cinsel ilişki suçu 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 104. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır.
Hz. Peygamber (S.A.V) de; "...Gözlerin zinası şehvetle bakmaktır..." buyurarak harama bakmayı, göz zinası olarak nitelemiştir. Ancak, gözün harama tesadüfen ilişmesinin kasıtlı bakmak hükmünde olmadığı da hadis-i şeriflerde belirtilmiştir.
Sahabeden Hz. Ömer bu hadis çerçevesinde evleneceği hanıma bakmıştır ve bakılmasını tavsiye etmiştir. Evlenecek erkek eş adayının saçlarına eline tenine ayaklarına gerdanına ağzına dişlerine bakmak istese bu onun hakkıdır. Ama eş adayı da bunlardan uygun gördüğünü gösterme ya da göstermeme hakkına sahiptir.
Her Müslüman kadın bilmeli ki, başı ve bedeni örtmek farzdır. Bunu yapmakta karar verecek olan da kendisidir. Emri yerine getirirse sevap alır, getirmezse günah işlemiş olur. Tesettür de namaz gibi, zekât gibi, oruç gibi farz bir amel.
Bu bağlamda İslam, cinsel hayatın, ancak evlenmeleri helal olan bir erkekle bir kadın arasında ve geçerli bir nikah akdine dayanan evlilik birliği içinde söz konusu olabileceğini açık ve kesin bir şekilde bildirmiştir. Bu meşru daire dışında kalan cinsel ilişkiler ise İslam'da zina olarak nitelenmiştir.
Bir eylemin zina olarak nitelendirilebilmesi için cinsel birlikteliğin olması ve bunun mutlaka ispat edilmesi gerekir. Cinsel birliktelik olmadan, karşı cinsle sarılmak, flört etmek, mektuplaşmak, mesajlaşmak, karşı cins ile cinsel birliktelik olmaksızın yakın temas halinde bulunmak zina olarak kabul edilmemektedir.
Ön sevişme ve cinsel ilişki sırasında koca, kadının göğsünden zevk almasına izin verilir, Hanefi mezhebinde bu harekette salgı (yani süt) tüketilmediği sürece caizdir.
buyurarak harama bakmayı, zinaya götüren fiillerden olduğu için caiz olmadığını belirtmiştir. Bu itibarla, erkek veya kadının, birbirlerini tahrik edici hal ve hareketlerde bulunmaktan kaçınmaları gerekir.
Malik bin Enes'e göre haram sayılır. Maliki mezhebine göre her zaman yasaklanmıştır. Aynı zamanda, Maliki okulunda pornografi ve uyuşturucu gibi yasadışı materyaller kullanılmadan özel olarak yapıldığında mastürbasyona izin veren bir azınlık görüşü de vardır.
Hayali ilişki günah olmaz, ancak bu tür hayaller mümine yakışmaz ve zaman içinde caiz olmayan fiillere sapmasına da sebep olabilir. Bu tür hayallerden kurtulmak için bir yandan güzel şeyleri hayal etmeye çalışmalı, diğer yandan hayal dünyasından helal dairesinde gerçekliklerin dünyasına taşınmaya bakmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri