Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri (01 Ocak 2023) itibarıyla yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, [1 Ocak 2002 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.
Bu doğrultuda astsubay olmak için yaş sınırı şu an 27 olarak belirlenmiş durumda. Özellikle Ocak ayını geçmeden aynı yıl itibariyle en fazla 27 yaşında olmak gerekir. Eğer kişi lisansüstü eğitimini tamamlamış ise o zaman en fazla 32 yaş olmak suretiyle astsubay olmak adına başvuru yapabilir.
Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (1997 ve sonrası doğumlu) olmak gerekir.
Astsubay olmak için adayların liseyi bitirilmesi yeterlidir. Lise bittikten sonra ise, üniversite sınavlarından aldıkları puan ile birlikte askeri mülakatlara girerek yeterli puan aldığı halde astsubay olunabiliyor.
Muvazzaf astsubaylık başvurusunda öğrenim şartı nedir? Başvuru kılavuzunda sınıflara göre kaynak olarak belirlenen iki yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden veya dört yıllık fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmak şartı aranmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Lise ya da dengi okul diplomasına sahip olmak. 2 yıllık fakülteden mezun olan adaylar için 26, 4 yıllık fakülteden mezun olanlar içinse 28 yaşını doldurmamış olmak. Herhangi bir disiplin cezası nedeniyle okuldan atılmamış olmak.
Astsubay Olmak İçin Gerekenler
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve sağlık şartlarını karşılayan kişiler astsubay olabilir. Astsubay olmak isteyen kişiler, ÖSYM tarafından düzenlenen sınavda başarılı olması ve Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Astsubay Meslek Yüksek Okullarını bitirmeleri gerekir.
19 yaş altı adaylar için; Erkeklerde, boy alt sınırı 162, üst sınırı 190 santimetredir. Kadınlarda ise boy alt sınırı 149, üst sınırı 190 santimetredir. 19 yaş ve üzerindeki adaylar için; Erkeklerde, boy alt sınırı 164, üst sınırı 210 santimetredir.
Astsubay olmak isteyen kişiler, ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda başarılı olmaları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarını bitirmeleri gerekir. Milli Savunma Bakanlığı'ndan Astsubay Meslek Yüksek Okullarına başlamadan önce bazı muayene ve testler gerçekleştirilir, ardından mülakat sonrası okula kabul edilirler.
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Astsubay Eğitim Merkezinde (ASEM) uygulanan eğitim /öğretim programının safhaları nelerdir? Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, akademik eğitim, staj, kolluk uygulaması safhaları olmak üzere 1 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.
Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2003 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 2002 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.
Harp okulları için kadın ve erkek, Astsubay yüksekokulları için ise erkek öğrenci alımı gerçekleşir. Gün ve aya bakılmaksızın harp okulları adına en fazla 20 yaşında olmak gerekir. Astsubay meslek yüksekokulları için ise en fazla 21 yaşında olmak gerekmektedir.
…” hükmü, 112 nci maddesinin birinci fıkrasında, "Muvazzaf subay ve astsubaylar subay ve astsubay nasbedildikleri tarihten itibaren fiilen onbeş yıl hizmet etmedikçe istifa edemezler." hükmü yer almaktadır.
Aday öğrenciler için MSÜ yaş sınırı en fazla 20 olarak belirlenmiştir. Bu sınır harp okulları için geçerlidir. Astsubay meslek yüksekokulları ise en fazla 21 yaşındaki kişileri almaktadır.
Kurada çıkmayan kişiler dilerse askerlik görevi için erteleme başvurusu yapabilir. Ertelemek istemiyorsa ve eğitim durumu uygunsa yedek astsubaylık için başvurabilir. Bedelli askerlik şartı yoktur 4 senelik yüksek öğretimden mezun olan herkes yedek astsubay olabilmek için başvuru yapabilir.
Lise kaynağından temin edilen öğrencilere akademik eğitim ve askerî eğitim olmak üzere iki ana konuyu kapsayacak şekilde iki yıl (dört yarıyıl) olacak şekilde meslek yüksekokulları düzeyinde ön lisans eğitimi verilmektedir. Mezun olan öğrencilere Astsubay diplomasının yanında 2 yıllık Ön lisans diploması verilmektedir.
Mezuniyet Sonrası Olanaklar (diploma, sosyal ve özlük haklar vb.) Mezun olan öğrencilere ulusal ve uluslararası geçerliliği olan “Ön Lisans Diploması” ile askeri yetenek ve yetkinliklerine istinaden “Astsubay Diploması” verilmektedir.
Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak. Ayrıca, AYT testinde EA puan türünde en 250 bininci, SAY'da en 10 bininci, SÖZ'de en az 50 bininci sırada yer alan adayın puanına sahip olmak şartı aranıyor.
Yaş Şartı: Subaylık başvurusu yapacak adaylar için yaş sınırları, genellikle 18 ile 27 yaşları arasında değişir. Ancak, bazı subaylık branşları için yaş sınırları farklılık gösterebilir. Sağlık Şartları: Askeri subaylar, zorlu fiziksel ve psikolojik koşullar altında görev yapacakları için sağlıklı olmalıdır.
1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır. 3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.
KPSS önlisans astsubay puan türü nedir? KPSS önlisans puanı ile astsubaylık başvuru yapacaklar olanlar KPSS P93 puan türüne bakmaları gerekiyor. KPSS P93 puan türünden aldıkları puana göre astsubay başvuruları değerlendiriliyor.
Astsubay maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 261 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Astsubay maaşları 29990 TL'dir. En düşük Astsubay maaşı 23990 TL iken, en yüksek Astsubay maaşı 62970 TL'dir.
İlk seçenek lisans eğitimi almaktır. İkinci seçenek ise ortaöğretimi askeri lisede okumaktır. Askeri lisede okumak için ortaokul mezunu olduktan sonra askeri lise sınavlarına dahil olmak gerekmektedir. Lise mezunları ise deniz, hava ve kara kuvvet komutanlıklarında gerekli başvurularını yapmalılar.
Eğitim ve öğretim süresi önlisans düzeyinde 2 yıl olup öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, astsubay diploması yanında, okumuş oldukları bölüme istinaden önlisans düzeyinde bir diploma verilmektedir.
Uzmanlıkta Doğu Görevi Kaç Yıl? Yapılan yeni düzenlemeler ile Muvazzaf personelin görev süresi 1 yıl fazlası olarak belirlendi. Bir Astsubay'ın SHB görev süresi 2 yıldır. Böylelikle Jandarma Uzman Çavuşların askerde doğu görevi süresi 3 yıla düşmüştür ve görev süresi düşen uzman çavuşlara bilgi verilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri