192.168.1.1, birçok modem markasının admin panelinde oturum açmak için tercih ettiği arayüz giriş adresidir. 192.168.l.l giriş şifreleri listemizden modem şifrenizi bulabilirsiniz. Ülkemizdeki başlıca internet sağlayıcıları Türk Telekom, Superonline, Türksat, Türknet, Dsmart firmalarıdır.
Kısaca nasıl bağlanacağınız özetlemek gerekirse; tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazın, buradan çıkacak ilk sayfa size modem kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi isteyecektir. Eğer Turktelekom modemine sahipseniz genellike kullanıcı adı : Admin şifre: turktelekom.
192.168.1.1 Modem Arayüzüne Giriş
Bu adres ona bağlanan kişilerin bağlanmasına izin verilen lokal bir IP adresidir ve “Default Gateway” olarak adlandırılırlar.
İlk olarak tarayıcı açılır ve URL kısmına 192.168.1.1 yazılır ve enter tuşuna basılır. Ardından çıkan ekranda modem ara yüzüne girebilmek için kullanıcı adı ve şifre istenecektir. Kullanıcı adı ve şifre kısmına 192.168.1.1 IP adresine uygun olan kullanıcı adı ile şifre girilir.
Modeminizin arayüzü oluyor bu. Genel ağa açık bir site değil ve yerel olarak erişilir. Tamamen güvenli.
İlgili 44 soru bulundu
Modeme bağlı cihazları görme işlemleri:
Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Google Chrome, Safari ya da Opera gibi tarayıcılar üzerinden modem arayüzüne girebilirsiniz. İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız. Bunu da yaptıktan sonra size kullanıcı adınız ve şifreniz sorulacak.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Çoğu kez varsayılan kullanıcı adı “admin”, parola “admin” veya “password” şeklindedir. İnternet servis sağlayıcının verdiği modemi kullanıyorsanız, genelde kullanıcı adı değişmiyor; şifre de ttnet, vodafone, superonline, türk telekom şeklinde basit şifreler oluyor.
Modeminizin arka tarafında bu kullanıcı ve şifre bulunabileceği gibi, yine cihazın kullanım klavuzunda da panel kullanıcı adı ve şifresi yer alıyor. Eğer her ikisinden de sonuç alamazsanız, modemin resmi web sayfasına girerek varsayılan kullanıcı adına ve şifreye erişebilirsiniz.
Yukarıda da kısaca değindiğimiz üzere, internet ortamında sörf yapabilmeniz için size kimlik atayan cihazlara router denir. IP konusunda size yardımcı olarak cihazın ağ trafiğinde akıcı ve güvenli yolu bulmasında görev alır. Bu sayede sorunsuz bir şekilde veri teslim edilmiş olur.
192.168.1.255 ipsi yayınlama için kullanılır. Doğrudan ip olarak atanamaz. syslog ayarını düzeltin. sorun kalmaz.
Kullanıcı adı ve parola varsayılan olarak genellikle "admin" veya "user / admin"dir, ancak bu işe yaramazsa modeminizin üreticisine (veya kullanma kılavuzuna) veya internet servis sağlayıcısına danışabilirsiniz.
Web tarayıcıyı açınız ve adres çubuğuna cihazın IP adresini yazınız (varsayılan olarak 192.168.1.1). Enter'a basınız. Oturum açma penceresinde kullanıcı adı ve şifre alanlarının her ikisine de, varsayılan kullanıcı adı ve şifre admin yazınız ve web sayfasında oturum açmak için TAMAM (OK) butonuna tıklayınız.
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
Adres çubuğuna http://192.168.1.1 yazın ve tıklayın. Kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Kablosuz ağ ayarları Wi-Fi sekmesine tıklayın. Açılan sayfada yer alan güvenlik şifresi ya da ağ şifresi kısmından önceki şifreyi silerek kendiniz yeni Wi-Fi ismini yazabilirsiniz.
WiFi'a çift tıklayın ve ardından Kablosuz Özellikleri'ne tıklayın. Bağlantı ve Güvenlik, iki seçenek karşınıza çıkacak. Güvenlik'e gidin ve Karakterleri Göster kutucuğunu işaretleyin. Bağlı olduğunuz WiFi ağının veya modemin şifresi görünecektir.
Wi-Fi bağlantısı için
İnternet >Ayarlar > Ağ & Wi-Fi'> Başlat'ı Wi-Fi ardından bağlı olduğunuz Wi-Fi ağına seçin. Özellikler'in altında, IPv4 adresi'nin yanında gösterilen IP adresinizi bulun.
Modem Arayüz Şifresi Değiştirme – Kısa Anlatım
Tarayıcının adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın. Eski arayüz şifrenizle modeminize giriş yapın. Sol taraftaki menüden Sistem Araçlarına tıklayın. Eski şifrenizi girdikten sonra yeni şifrenizi iki kez girin ve Kaydet' e basın.
Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin
Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
Girdiğiniz siteler, indirdiğiniz programlar dolayısıyla bunun endişesine kapılabilir ama telefonunuzda ya da cihazınızda zararlı bir eklenti ya da yazılım bulunmadığı sürece ortak modemden girdiğiniz siteler gözükmez. Eğer cihazınızda zararlı bir yazılım olmadığına inanıyorsanız içiniz bu konuda rahat olabilir.
Wifiden girdiğim siteler görünür mü diye merak ediyorsanız, bunun için telefonunuzda herhangi bir zararlı yazılım olarak adlandırabileceğimiz uygulamalar & programlar yok ise içiniz rahat olsun. Wifiden veya kullanmış olduğunuz ortak ağdan herhangi bir şekilde girdiğiniz siteler gözükmez.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası öğesini seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesini seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir seçeneğine tıklayın.
192.168.1.10/24 (C Sınıfı IP adresidir)
B. Karşınıza modem ara yüzüne erişim için oturum şifre penceresi çıkacaktır. Fabrika ayarları olarak modem ara yüz; Kullanıcı adı : admin Şifre : turktelekom olarak girin ve Tamam butonuna basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri