Yeşil çay kateşinlerinin iltihap önleyici özellikleri de bulunmaktadır. İltihap sadece mikroplarla olan iltihaplanma değildir.
İltihap için muhteşem bir çay olan yeşil çay aynı zamanda iyi bir antioksidandır. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, kardiyovasküler hastalıkları önler ve kansere karşı korur. Ayrıca ağrıları hafifletici özelliğiyle bilinen zerdeçal aynı zamanda iltihabı da azaltır.
Yeşil çay anti-kanserojen etkilere sahiptir
Yeşil çayda bulunan polifenoller iltihabı azaltır.
C vitamini içeriği açısından zengin bir bitki olan yeşil çayın, sıcak suyla demlenerek tüketildiğinde özellikle solunum yolu hastalıklarına ve gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
Kalp hastalığı risk faktörüne sahip kişiler üzerinde yapılan yeni araştırmalar dört hafta boyunca yeşil çay özütünün alınmasının kan şekeri seviyelerini ve bağırsak iltihabını azaltabileceğini gösteriyor.
İlgili 18 soru bulundu
Böbrek sorunu, kalp sorunu, mide rahatsızlığı ya da karaciğer rahatsızlığı olan kişilerin yeşil çay tüketmemeleri gerekir. Yeşil çayın fazlası tansiyonun düşmesine sebep olacağından sağlıklı bir bireyin de gün içinde en fazla 2 fincan yeşil çay içmeleri önerilir.
“YEŞİLÇAY MİKROPLARA KARŞI SİLAHTIR”
Çünkü mikroorganizmalar, antibiyotik içeri girmesin diye koruma kalkanı oluşturuyor. Buna 'antibiyotik direnci' diyoruz. Yeşilçayın içerisindeki bileşikler işte o savunma kalkanını parçalıyor.
Yapılan araştırmalarda, yeşil çay düzenli olarak tüketildiğinde, kalp hastalıkları ve kanser riskinin azaldığı görülmüştür. 4 Yapılan bu araştırmalarda antioksidanların, kanser başta olmak üzere pek çok kronik hastalığın oluşumuna neden olan oksidatif hasara karşı korunmaya yardımcı olabileceği gözlemlenmiştir.
Günlük şekersiz bir veya iki bardak çay tüketimi iltihabı azaltabilir, diş çürüklerini önleyebilir ve ağızda bakteri üremesini durdurabilir. Siyah çay Parkinson riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Biberiye, antibakteriyel ve antioksidan bir bitkidir. Bu iki güçlü yönü ile sizi iltihap durumundan uzaklaştıracaktır. Biberiyenin yapısında mantara ve iltihaba düşman olan yağlar bulunur. Biberiye çayı içerek bedeninizdeki iltihaptan en kısa sürede kurtulmuş olursunuz.
Yeşil çay ve matcha çayları, İBH'ler ve diğer iltihaplanmaya bağlı kronik durumlar ile ilişkili iltihabı ve semptomları azaltabilen anti-inflamatuar polifenol EGCG kaynaklarıdır.
Kızarıklık, şişlik, ağrı, ısı artışı ve etkilenen yerde fonksiyon kaybı olması iltihabın temel belirtileridir. İltihabın sebebi enfeksiyon ise antibiyotik ve antifungal gibi ilaçlar ve kremler kullanılır. Uzun süreli kronik iltihaplar gerekli durumlarda ise kortizon gibi iltihap baskılayıcı ilaçlar kullanılır.
İltihapları giderme konusunda uzman olan fesleğen bakteriyel enfeksiyonlara, viral enfeksiyonlara ve bunun gibi birçok enflamatuar hastalıklara iyi gelen bir bitkidir. Fesleğen mikropları öldürmeye yardımcı olan bileşen ojenoldur.
Özellikle, demir gibi gıda bileşenlerinin emilimini engellememesi için gıda alımından hemen sonra tüketilmiyor. Barındırdığı kafein maddesi sebebiyle yatmadan hemen önce içimi önerilmiyor. Kafein içermesi ve uykuyu kaçırması ihtimali ile uyumadan en geç iki saat önce içilmesi tercih ediliyor.
Yeşilçay yüksek kafein içeren bir içecektir ve bu yüzden akşam yemekten hemen sonra içilmemelidir. Aynı zamanda yatmadan hemen önce içilmesi uyku kaçırdığı için tercih edilmez.
Aç karnına tüketilen yeşil çayın zararı bulunmamaktadır. Özellikle aç karnına içildiği zaman iştahı azaltacağı ve gereksiz kalorinin vücuda alınmasını engelleyeceği bilinmektedir. Yeşil çay içerisinde bulunan kafeinden dolayı aç karnına tüketilmesi sebebiyle metabolizmanın uyanmasını da sağlamaktadır.
Yeşil çayın en iyi etkiyi yaptığı zaman, spor yapmadan yarım saat öncesidir.
Dolayısıyla antibiyotiğin etkili olmasını sağlayabiliyor. Bu nedenle yeşil çay, kekik çayı, adaçayı, ıhlamur gibi bitkilerin çayını hazırlayarak; soğuk algınlığına yakalanmadan önce vücudumuzu korumak amacıyla, hasta olduktan sonra ise tedavinin etkisini artırmak amacıyla mutlaka için.
“YEŞİL ÇAY, FELÇ SEBEBİ OLABİLİR”
K vitamini açısından da oldukça zengin olan yeşil çayın ise felçlere sebep olabileceğini belirten Özer, “Yeşil çayın içerisindeki K vitamini kanın koyulaşmasına neden olur. Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda yeşil çay, ilaçların etkisi azaltır ve pıhtılaşma yapabilir.
Yeşil çayı gün içinde kahvaltıda, çalışma aralarında ve çay molalarında keyifle içebilirsiniz. Ancak yeşil çayın detoks özelliklerini hissediyorsanız, bir diğer deyişle yeşil çay sizin vücudunuzda da ödem söktürücü bir etki gösteriyorsa günde 4 bardaktan fazla yeşil çay içmemeye özen göstermenizde fayda bulunuyor.
Yeşil çay: Yeşil çayın da cinsel gücü arttırdığı biliniyor. İçerdiği yüksek oranda C vitamini ile cinsel modu yükseltiyor.
Yeşil çay oldukça güçlü ödem attırıcıdır. C vitamini açısından zengin olduğu için, enerji verir. Daha dinç ve aktif kalmanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri