2 Aylık Bebek Günde Kaç Kere Kaka Yapar? Bebeğiniz günde 6 ila 10 kez bez değişimine ihtiyaç duyabilir. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin haftada bir kaka yapmasının normal olduğu gibi günde 5-6 kez kaka yapmaları da normaldir.
2 aylık veya daha büyük bazı bebekler günde 1 kez veya daha fazla sayıda kaka yapabilir. Diğer bazı bebeklerin bağırsak hareketleri ise birkaç günde 1, hatta haftada bir kez olabilir.
Normal olarak bazı bebekler günde 6-7 kez kaka yapabildikleri gibi 4-5 günde bir kez de yapabilirler. Eğer bebek; zorlanmadan, yumuşak kıvamda kaka yapıyorsa, beslenmesi ve kilo alması uygunsa, karnında şişkinlik olmuyorsa 5 gün bile kaka yapmaması kabızlık olarak değerlendirilmez.
Bebeklerin sık kaka yapmaları bir sorunun değil, sindirim sisteminin çalıştığı anlamına gelmektedir. Fakat sık kaka ile birlikte halsiz ve ateş gibi durumların görülmesi halinde zaman kaybetmeden sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurulması gerekmektedir.
Bebek gelişim tablosuna göre 2 aylık kız bebeğin boyunun, ortalama 57 cm., ağırlığının 4750 gr. ve baş çevresinin 38,3 cm olması beklenir. 2 aylık erkek bebeklerin boyu ortalama 58,5 cm. ağırlığı 5200 gr. ve baş çevresi 39,1 cm olarak hesaplanır. Tüm bu değerlerin ortalama değerler olduğu unutulmamalıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Bebeklere İlk Ne Zaman Su Verilmeli? Su, tüm canlıların yaşam kaynağı; her canlının suya ihtiyacı var. Fakat yeterli miktarda anne sütü ile beslenen bir bebeğin, ilk 6 ay su içmesine gerek yoktur. Çünkü bebeğin gelişimi için ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerekir ve anne sütünün %80'inden fazlası sudan oluşur.
2-3 ay arası, 24 saatte ortalama toplam 14-16 saat civarı uyku ihtiyaçları oluyor, bunun 8-9 saatini gece 22.00-23.00 ve sabah 7.00 arası gibi blok şekilde düşünebilirsiniz. 2-3 ay arası dönemde bebeğinizin aşırı yorgun hale gelmeden uyanık kalabileceği süre ortalama 75-90 dakika civarında.
Yeni doğan bebeklerde ilk haftalarda gazla ilgili bir sıkıntı olmaz, çünkü henüz sindirim sistemleri iyi gelişmemiştir, çoğunlukla emzirme sırasında sulu ve yeşil renkte gürültülü kaka yaparlar, bu geçiş kakasıdır.
Bu yaştaki bebekler günde ortalama 1-3 kez kaka yaparlar, ancak bazı bebeklerde daha fazla olabildiği gibi bazı bebekler gün aşırı veya 2-3 günde bir yapabilirler. Anne sütü alan bebeklerin kakası daha yumuşak ve sulu iken, mama ile beslenenlerde kaka biraz katı olabilir.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir. Ki bu sürelerle aç kalan bebekler muhtemelen çok ağlayacaklar, yorgunluktan uyuyakalacaklar ve kısa sürede tekrar uyanacaklardır.
Gaz sancısı çeken yenidoğan bebeklerde; yüksek tonlu aşırı ağlama ile birlikte ayaklarını karına çekme, germe, kasılma, karın şişliğinde artma, bağırsak seslerinin duyulması, kusma, kabızlık veya sık kaka yapma sıkça görülür.
Bebeğin kakası koyu yeşilde olabilir. Kaka sayısı bebeğin genetik özelliklerine ve beslenme şekline göre değişebilir. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin haftada bir kaka yapmasının normal olduğu gibi günde 5-6 kez kaka yapmalarıda normaldir.
Bebekler Annelerini 6. (Altıncı) Aydan İtibaren Tanır.
2 Aylık Bebeğin Gece Beslenmesi
Bebeğin gece karnını doyurma ihtiyacı bu ay da devam eder. Bebek gece uykusu sırasında gündüz olduğu gibi 2-3 saatte bir uyanacak ve beslenmek isteyecektir.
Yenidoğan döneminde bebekler günde toplam yaklaşık 11-18 saat uyurlar. 3 veya 4 kez gündüz uyumaları da vardır. 2-3 aylık dönemde 3-4 saat aralıksız uyur ve beslenmek için uyanır. Aktif uyku %43'e düşer. 3 aylık olduklarında bebeklerin %71'i tüm gece boyunca uyurlar.
Çocuğumun ishal olduğunu nasıl anlarım? İshal, çocuğunuzun cıvık veya sulu dışkılaması, veya her zamankinden daha sık dışkılaması olarak tanımlanır. Bebeklerde normal dışkılama sıklığının iki katına çıkması, daha büyük çocuklarda ise üç veya daha fazla sulu dışkılama olarak tanımlanır.
İshal Bebek Kakası
Kakanın sulu-cıvık, normalden farklı renkte, sık sık ve bol olmasıdır. Kaka sayısı 10-12 üzerine çıktı ise, kırmızı-köpüklü-sümüklü olmaya başladı ise, bebeğin emmesi azaldı ise , gazı oldu ise, huzursuzlandı ve cildi kuru ise bu ishaldir ve en çok bebeklik döneminde ishal nedeni rota virüstür.
Anne sütü ile beslenen bebeklerde kaka rengi hardal sarısı renkte ve hafif pütürlüdür. Keskin bir kokusu yoktur. Formül mama ile beslenen bebeklerde ise bu renk sarı - kahve arasında daha koyu renk olabilir. Ayrıca kıvamı da anne sütü ile beslenen bebeklere nazaran daha koyudur.
Kakasının görünümü tamamen bebeğinizi neyle beslediğinize bağlıdır. Yenidoğan bebeğinizi emziriyorsanız ilk bağırsak hareketlerinin sonucu yeşilimsi kahverengi veya sarımsı kahverengi olur. Yaklaşık beş gün geçtikten sonra bakır veya sarımsı renge döner ve pütürlü bir kıvama gelir.
Bebeklerde Sümüksü Sarı Kaka
Yenidoğanlarda sümüksü kakanın en çok görülme sebebi inek sütüne olan alerji durumudur. Bebeğiniz sadece anne sütü ile besleniyorsa, bu annenin inek sütü ve inek sütü ürünleri ile beslenmesiyle anneden bebeğe geçebilir. Sümüksü kakanın diğer bir sebebi ise, bebekte oluşan enfeksiyondur.
Bebeğin kakasının rengi beyaz-gri olduğu zaman: Acil durum denilebilecek kaka rengi beyazdır. Bebeğin kakası beyaz-gri ise safra yolu tıkanıklığı ve karaciğer konusunda rahatsızlık bulgusu olabilmektedir. Bu durumda erken tedavi oldukça önem kazanmaktadır.
Yenidoğanlar günde 16- 18 saat uyuyarak gelişir. 2 - 6 ay arasında uykudaki dalgalar daha net hale gelir. 2-12 ay arasındaki bebekler ise arada uyanıklık dönemleri olmak üzere toplam 14-15 saat uyur. 9. aydan sonra bebeklerin yüzde 90'ı gece boyunca deliksiz uyumaya başlar.
Bebeğiniz doğumu takip eden ilk aylarda özellikle ilk 2 ayda 2-3 saatte bir acıkabilir. Eğer ilk ay istenilen miktarda kilo almışsa bebeğinizi ikinci ayda gündüz beslenmesi için 3-3.5 saatte bir, gece beslenmesi için ise 4-5 saatte bir emzirebilirsiniz.
Bir bebek ilk aylarda geceleri birkaç kez beslenmek için uyanır. Genellikle 1-3 ay arasında ise geceleri daha az uyanmaya ve daha uzun süre uyumaya başlayabilir. Üçüncü aydan itibaren uyku süresi genellikle artar ve yaklaşık 4-5 saate kadar çıkabilir. Yine de bebeğinizin her gece en az bir kez uyanması olasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri