Birkaç gün üst üste normalden fazla tüketim yaptıysanız, kilo almanız olasıdır. Pazartesi günü tartıya çıktığınızda gördüğünüz rakam 2 gün öncesine göre 1-2 kilo fazla olabilir. Fakat bunu çözmek için açlık diyetlerine girmemelisiniz. Kendinize zaman tanımalısınız.
Eğer bu bir gün ile sınırlı kalır ise herhangi bir şekilde sorun yaratmaz. Yani bir günlük kalori alımını artırmak diyeti bozmak anlamına gelmez. Sadece küçük bir kaçamak olarak ifade edilebilir.
Bir sonraki videolarımda bu konulara yer veriyor olacağım.👇 Diyeti Bozdunuz, İşte Diyet Bozulduktan Sonra Telafi Yöntemleri: 1. Ertesi günlerde, su tüketimini 1 litre arttırın. 2. Ertesi günlerde, karbonhidrat tüketimini azaltın. 3. Ertesi günlerde, ana öğünlerde sebze ve yoğurt tercih edin.
Bir zayıflama programı uygulayan kişi, normal koşullar altında bir gün yemeği fazla kaçırdığında, ertesi gün bir miktar kilo artışıyla karşılaşabilir. Bunun en önemli nedeni, diyet programına başlandığı andan itibaren vücudun belli bir kıtlık düşüncesine, hissine sokulmasıdır.
Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar. Bu reaksiyonlar sayesinde vücut hücreleri aktivitelerini devam ettirirler.
İlgili 22 soru bulundu
Ertesi gün, sabah normal bir kahvaltı (karbonhidratı kaldırın) yapın. Bolca su için. Öğle yemeğinde sebze ve yoğurt tercih edin. Akşam yemeği yerine ise; yoğurt kürü, detoks içecek ya da detoks çorbası tercih edin.
Yine de çok fazla yemek yerseniz, hemen yatmayın ve egzersiz yapın, çünkü yemek sonrası vücuttaki 5 litre kanın 2.7 litresi sindirim organlarına gider. Geri kalan kan ise bütün vücuda yetmeye çalışır; bu nedenle kalp daha hızlı çalışır.
Çok düşük kalorili ve düşük karbonhidratlı diyetten düşük kalorili ve orta karbonhidratlı diyete geçiş, genellikle bir günde 1-2 kg kilo alımına yol açar. Bunun başlıca nedeni, vücutta su ile birlikte depolanan karbonhidrat içeriğindeki ani artıştır.
Unutulmaması gereken bir nokta;kadınların aylık periyotlarda yaşadığı adet dönemi öncesi vücudunun su tutmaya başlaması; bu da tartıda 0.5-2 kg gibi fark ettirebiliyor. Adet döneminin 4. gününden itibaren yavaş yavaş su tutumu çözülmeye başlar. Biz buna yalancı kilo diyoruz.
Günde 5 öğün yemek kilo aldırır mı? Günde 5 öğün yemek kilo aldırır. Ancak sağlıklı bir kilo artışı için yemekler öğünlerde dengeli bir şekilde tüketilmelidir.
Bir kişi zaman içinde vücuduna ihtiyacından fazla 7700 fazla kalori alırsa, bir kilo yağ depolamış olur. Aynı şekilde kişinin günlük ihtiyacı 2000'ken kişi yiyecek ve içeceklerden vücuduna 1500 kalori alırsa aradaki farkı vücut depolanmış yağları yakarak sağlar ve bu şekilde kişi kilo vermeye başlar.
Bunun sebebi aslında genel olarak yaptığımız kaçamakların diyeti bozmalarımızın karbonhidrat kaynaklı olması ve karbonhidratın vücutta ödem tutması. Yaklaşık olarak kaçamak yaptıktan sonra bunun %20-40 arası bir noktası kilo alımı oluyor aslında, kalanı ödemden kaynaklı tartıda + görmemize sebep olan bir sonuç.
Diyetinizi yeniden toparlamak için yapmanız gereken tek şey normal diyetinize öğünlerinizi atlamadan geri dönmektir. Bu kadar basit. Bu süreçte tokluk hissinizi artırmak için kepek, çavdar yulaf türevi ekmek çeşitleri, bol su tüketimi ve ana öğünlerde bol yeşil salata tüketin.
Çok fazla yemek yemektense ihtiyacımız kadar olanı almak daha iyi ve kolaydır. Süre içerisinde çok fazla kalori alımı kilo alımına yol açabilir. Çocuklarda yapılan bir çalışmada, %60'ı hızlı yemek yemekten dolayı fazla kilolu olarak çıkmıştır.
Öğün sayısının ve zamanının kilo verme üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur.
Fakat metabolizma yavaşladığı takdirde uzun vadede 6 öğün beslenen kişilerin toplamda 2 öğün beslenen kişilere göre daha fazla ve hedefe ulaşmada zorlanmadan kilo vereceği kesin." Ünal, günde sadece iki kez beslenmenin metabolizma hızını yavaşlatacağı için kilo vermeyi de bir o kadar zorlaştıracağını söylüyor.
Vücut ağırlığınız değişmese bile vücut kompozisyonunuz değişmiş olabilir. Nasıl mı? Özetle, yağ oranınız azalmış ve kas oranınız artmış olabilir. Toplam vücut ağırlığınız aynı kalmış olsa da aslında verimli bir sonuç almış olabilirsiniz.
Tartıya çıktığınızda bir anda 3-5 kilo birden almış gibi görünüyorsanız asıl sorun ödem olabilir. Uzmanlar, vücutta fazladan tutulan suyun ödem oluşturduğunu ve kişi olduğundan fazla kiloda gösterdiğini belirtiyor.
Yağ yakma programında egzersiz yaptığınızda, bir yandan yağ yakarken bir yandan da kas ağırlınızı arttırırsınız. Rakamsal olarak eş değer olan yağ ve kas hacim olarak bir birinden çok farklıdır. Bir kilo yağ kaybedip aynı zamanda bir kilo kas kazanırsanız tartı size hiç bir değişiklik olmadığını söyler.
Sık Sık Tartılmayın
Her gün tartılmak ya da günde 2-3 kez tartılmak kilo vermenize yardımcı olmazken. Üstelik stres düzeyinizin artmasına neden olur. Stres düzeyinizin artması motivasyonunuzun düşmesine neden olarak diyet sürecini zorlaştırır.
Yani yaktığımızdan her 7 bin kalori fazla aldığımızda bir kilo alırız. Aynı hesaba göre yaktığımız kaloriden her 7 bin kalori az aldığımızda da bir kilo veririz. Vücutta kumbara sistemi vardır, artı ve eksi kalori kayıtlarının olduğu bir kumbaradır bu.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Vücut, direncini kaybeder, halsizleşir, bağırsaklarda sürekli gaz oluşur, uyku ve tembellik artar. Çürüyen veya mayalanan yemek artıkları bağırsağı zehirleyerek, kana karışır. Bu atıklar kandan bütün organlara ve hücrelere yayılarak, onları da zehirler, hastalıklara yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri