Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Arka camlarda da bu cam filmi seviyeleri değerlendirilebilir. 2 numara cam filminde ise %70 görüş durumu söz konusudur. Sınırda olmasının yanında kullanımında da herhangi bir sakınca yoktur. 3 numaralı cam filminde ise %55 görme durumu tespiti vardır.
Ülkemizde cam filmi kullanmak yasak değildir, ancak kullanımı serbest olan cam filmlerinin 1 ya da 2 numara olması, yani filmlerin ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması gerekir.
Aynalı Cam Filmi Ne İşe Yarar? Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır. Hem güvenlik boyutunu düşünen hem de güneş ışınlarının zararlı etkisinden korunmak isteyen kişiler için genellikle aynalı cam filmi tavsiye edilmektedir.
1 numara cam filmi, %85 oranında ışık geçirgenliğine sahip olduğu için camdan dışarıyı görmek mümkündür. Aynı durum %70 ışık geçirebilen 2 numara için de geçerlidir. Otomobillerde bu iki çeşit kullanılır. 3 numara %55, 4 numara ise %40 oranında ışık geçirir.
İlgili 27 soru bulundu
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
Ön cama veya sürücünün sağ ve sol camlarına renkli cam filmi yapıştırılmamalıdır. Yapıştırılsa bile ışık geçirgenliği en az %70 olan cam filmleri tercih edilmelidir. Aracın camlarına 4 numara cam filmi yapıştırılması yasaktır.
3 Numara Cam Filmi ve 4 Numara Cam Filmi
3 numara cam filminin ışık geçirgenlik oranı %55 tir. Yalnızca %40 ışık geçirgenliği olan 4 numara cam filmi ise sürücünün görüşünü çok kritik bir ölçüde engeller dolayısıyla bu tür cam filminin kullanımı yasaktır.
Araç Cam Filmi Uygulaması İçten mi dıştan mı yapılmalı? Filmi dışardan uygulayamazsınız. Camın içerisinden uygulamanız lazım. Ayrıca o kadar kolay bir işlem değil yani ustalık gerektirir.
“Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.” Yönetmelik ve yönetmeliğe gelen ekler doğrultusunda biz sürücülerin taktırabileceği cam filmlerinin kriterleri de açıkça ortaya çıkıyor.
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Cam filminin belirli bir yüzdesinin araçlarda kullanılması da yasaklanmıştır. Yasal olarak araçlarda kullanılabilen cam filmi oranı, aracın ön camı için %75, arka camı için ise %70'tir. Bu oranlar dışında cam filmi kullanmak da yasaktır ve trafik cezası ile karşılaşabilirsiniz.
Başlangıç olarak, yapıştırma yapıştırıldıktan en az bir hafta sonra yıkanması gerektiğini bilmeliyiz, çünkü tutkal cama sıkıca sabitlenmelidir. Tutkal tamamen kavranana kadar filmi dikkatsizce yıkarsanız, soyulma olasılığı yüksektir. Filmi aşındırıcı özelliklere sahip maddelerle yıkamaktan kaçınmak gerekir.
Bu uygulama camın bir miktar polarize bir özellik kazanmasına sebep olur. Siyah camlı uygulamalar içeriye gelen güneşi geri yansıtmazlar; ancak kırarak tüm ışığın içeriye girmesini engellerler.
Filmleri söktürmek araç sahibinin işidir. Görevlinin müdahalesi söz konusu değil.
Ancak cam filmi yaptırdığınız ilk 2 gün camlar kesinlikle açılmamalıdır garantiliyse garantiden çıkar.
Araba cam filmi ömrü genelde 5 – 15 yıl arasında gösterilse de bu sürelerden çok daha erken bir zamanda eskimeler görülmektedir. Tercih edilecek cam filminin kalitesine ve özelliklerine göre ömrü de farklılık göstermektedir. Cam filmi çekildikten sonra bu filmlerin faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.
4 NUMARA TAMAMEN YASAK
Ancak, 4 numara olarak tanımlanan koyu siyah camlar hiçbir yerde kullanılamayacak. Arka camlarda serbest olan cam filmler, tamamen karartmayan oranda belirlenecek. Ön camda cam filmi kesinlikle yasak olacak. Ön yanlar için uygulanacak oran yüzde 30'u geçemeyecek.
Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir.
Uygulamanın dış alanında ayna niteliği taşıyan; öte yandan da içerinin görünmesine engel olan cam filmi gruplarına “aynalı cam filmi” adı veriliyor. Diğer cam filmlerine kıyasla aynalı cam filmlerinde görsellik, çok daha ön planda olabiliyor.
Sonax Amerikan Cam Filmi markasında, dünyanın en iyisi olarak kabul edilen ASWF cam filmi kullanılıyor. Amerikan standartlarına uygun olarak üretilen Sonax Cam filmi, %99 oranında UV ışınlarını bloke ediyor. Ömür boyu garantili olan Sonax Cam filmi, diğer cam filmlerine göre fiyat olarak da avantajlı.
Bu noktada "İyi cam filmi nasıl anlaşılır?" sorusu önem kazanır. Bunun için uygulayabileceğiniz çok kolay bir test var. Cam filminin üzerine bir miktar tiner dökün ve bir süre bekleyin. Eğer döktüğünüz tiner cam filminin boyasını çıkarmıyorsa elinizdeki ürünün kaliteli bir cam filmi olduğunu anlayabilirsiniz.
Cam filmini ön sürüş camına uygulamak kesinlikle yasak. Aynı zamanda %70 geçirgenliğin üzerindeki filmleri yaptırmakta aynı şekilde yasak. Cam filmi yaptırmayı düşünüyorsanız, ön cam sürüş camı haricinde kalan camlara çok koyu olmayan bir tonda uygulayabilirsiniz.
High Performance – 2 ply – iki katlı film, derin metalik siyah, temiz, berrak görüntülü, güneş ışınları mükemmel azaltma parametrelerine sahiptir.
Bir otomobilin cam filmi kaplanması için 3,5-4 metrekare kadar film gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri