2 Yaşındaki Bebeklerde Motor Gelişim Koşabilir, 3 tekerlekli bir araca binebilir, tutulduğunda tek ayak üzerinde durabilir, topa vurabilir, mobilyalara tırmanabilir, çok az yardımla merdiven inip çıkabilir, parmak uçlarında durabilir ve iki ayak üzerinde zıplayabilir.
“Anne” ve “Baba” 'nın yanı sıra, “güle gül”, “süt”, “mama”, “araba” ve “benim” gibi en sevdiği kelimeleri de sıkça kullanır. Çoğu 2 yaşındaki bebek aynı zamanda temel cümleleri oluşturmak için iki kelimeyi birbirine bağlayabilir.
Diğer çocuklarla oyunlar oynamaya başlar, mesela kovalamaca gibi. Adı söylenen şeyi anlar ve işaret edebilir. Aile üyelerinin isimlerini bilir. Vücut kısımlarının isimlerini bilir (göz, burun, ağız vb.).
Çizdiklerini adlandırmaya başlar. 2,5 yaşta yatay çizgi, daire hatta T ve V çizebilir.
2 yaşına gelen çocuk 3 kelimelik cümleler kurmaya başlar, kelime dağarcığı 300 kelimeye ulaşır, sorular sorar ve yönergeleri anlayarak yerine getirir. Çocuk 3 yaşına geldiğinde anladığı kelime sayısı yaklaşık 900, kullandığı kelime sayısı ise 500'e ulaşır.
İlgili 32 soru bulundu
2 yaş çocuğu renkleri bilir mi? 2 yaş çocuk, renkleri ayırt etmenin yanı sıra eşleştirme dahi yapabilmektedir. Doğru eğitim yöntemleri ile çocuğun bu yaşta renk, sayı sayma gibi bilgileri öğrenmesi mümkündür.
Adnan Ayvaz'a göre bir çocuğun 18. ayda hiç kelimesi yoksa 2 yaşında iki kelimeli bir cümle kuramıyorsa, üç yaşında normal bir cümle kuramıyor veya hiç konuşmuyorsa, anlaşılmaz konuşuyorsa mutlaka dil problemi ve konuşma gecikmesi açısından incelenmesi gerekiyor.
Bu dönemde çocuklar 4 öğün beslenmeli, temel besin gurupları; a) süt ve sütlü gıdalar b) etler, yumurta ve baklagiller c) sebze ve meyveler. d)unlu ve nişastalı besinler, yeterli ve dengeli olarak tüketilmelidir. ** Her gün en az su bardağı süt veya yoğurt verilmelidir.
Yürümeye başlayan çocuk, oyun oynarken her şeye elleriyle dokunmak ve farklı olan şeyleri keşfetmek ister. Boyama, 2 yaşındaki çocuklar için idealdir. Gelişimi şakacı bir şekilde teşvik edebilir, konsantrasyonu arttırabilir ve hayal gücünü canlandırabilirsiniz.
2 Yaşındaki Çocuğun Dil Gelişimi
İki üç kelimelik cümleler kurarken dört beş cümlelik cümlelere geçiş yapabilir. 2 yaşındaki çocuklar günde ortalama 40-50 kelime konuşabilirler. Genelde konuşmalarını anne çocuk ilişkisine bağlı olarak anneleri anlasa da yabancı insanlarda ne söylemek istediklerini kavrarlar.
İsteklerini tam olarak anlatamayabilirler. Bu dönemde çocuklarda genelde "Hayır", "Olmaz", "İstemiyorum" gibi kelimeler bolca duyulur. Bebeklerde 2 yaş sendromu belirtileri çok farklıdır. Ağlama krizleri, kendilerine vurma eylemleri, inatlaşma, bağırma, iştahın kesilmesi de belirtilerdendir.
Ortalama bir çocuk 2 yaşında konuşmaya başlar. Üstün zekalı 2 yaşındaki çocuklar genellikle karmaşık cümleler kurabilir. Nadir durumlarda çocuklar konuşmayı daha sonra öğrenirler. Bilim insanları, bu çocukların Einstein Sendromuna sahip olduğunu düşünüyor.
2. ve 3. yaş sağlık kontrolleri çocuğun fiziksel gelişiminin; duyma, görme kabiliyetinin ve dil becerisinin değerlendirilmesini içermektedir. Çocuğun boy ve kilosu bu yaşta tekrar ölçülecektir. Doktorlar bu kontrolde ebeveynlerin dil, davranış ve öğrenme ile ilgili endişelerini giderebilir.
Tatlı Patates. Bebeklerin sevdiği yiyecekler söz konusu olduğunda tatlı patates, listelerin ilk sıralarında yer alır. Tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek ve tadı doğal olarak lezzetlidir.
Ana öğünler için 20-30 dakika ara öğünler için 10-20 dakika süre ayırmaya çalışın. Eğer birlikte yediğiniz yemeği yemezse ise bir sonraki öğüne kadar başka bir gıda hazırlamayın. 4-Bu yaşlar bebeğinizin her şeyi keşfetme dönemidir. Yiyeceklerin de tadını, şeklini, kokusunu, rengini öğreneceği bir dönemdir.
Bebeğiniz ilk “baba” veya “anne” kelimelerini altı veya sekiz aylık olunca kullanabilir. İlk doğum günü civarında repertuvarına birkaç kelime daha eklemiş olabilir. Bu ipuçları bebeğinizin konuşmasına yardımcı olur. Bebeğinizle sadece konuşmak ona yeni kelimeler öğretir ve ilk kelimeleri konusunda cesaret verir.
Yapılan araştırmalarla birlikte çocukların renk tercihlerinin değişiklik gösterdiği de kanıtlanmıştır. 10 yaşından küçük çocuklara en sevdikleri renk sorulduğunda genellikle kırmızı ya da pembeyi sevdiklerini söylerler. Fakat 10 yaşını aştıklarında maviyi tercih etmeye başlarlar.
Bir yaş itibari ile çocuklar rakamları ve sayı saymayı öğrenebilirler. Ancak beş yaşına gelene kadar sayıların gerçek anlamlarını fark etmeyebilirler.
Sıçrama becerisi, atlama becerisinden daha büyük denge ve koordinasyon gerektirir. Önce iki ayak üzerinde, daha sonra tek ayak üzerinde sıçrama becerisi kazanılır. İki ayak üzerinde sıçrama becerisi ortalama üç yaş civarında, tek ayak üzerinde sıçrama becerisi de ortalama dört yaş civarında kazanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri