72 nci madde gereğince belirli bir süre görev yapmak üzere, mecburî olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalışmak suretiyle geçirilen her iki yıl için bir kademe ilerlemesi daha verilir.
Devlet Memurları Kanununun 64'üncü maddesinde yer alan hüküm gereğince, kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelere mecburi olarak sürekli görevle atanan memurların, burada geçirdiği her iki yıl için bir kademe verilmektedir.
Bu durumda “Milli Eğitim Bakanlığının 04.02.2011 tarihli, 7912 sayılı “64 üncü maddenin uygulanması” konulu yazısı doğrultusunda aşağıdaki açıklamalar dikkate alınarak Müdürlüğünüz tüm personeline imza karşılığında duyurularak 2 yıla 1 kademe uygulanması gerekmektedir.
Bu hükümler ışığında; 16.06.2023 tarihinden önce Bakanlık Öğretmen kadrolarında göreve başlayan hiçbir öğretmen iki yıla bir kademe hakkından faydalandırılmayacaktır.
Liseyi bitirenlerin giriş derecesi 13, giriş kademesi 3, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir. Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 12, giriş kademesi 2, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir.
İlgili 37 soru bulundu
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
Üç yıllık üniversiteden mezun olanlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir.
Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
Adaylık süresi, iki yıla bir kademede, değerlendirilmez.
Mezkur KHK hükmü uyarınca sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe ataması yapılan öğretmenlerinde iki yıla bir kademe uygulamasından yararlanması gerekmektedir.
Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
1- Bir derece 15 Ocak 2016'da görevde bulunan kamu personeline verilecek. Ayrıca bu tarihten önce emekli olanlarda 1 dereceden yararlanacak. 2- Düzenleme, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek. 3- Bir derecenin yürürlüğe girmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olmayacak.
Kademe ilerlemesinin onay mercii atamaya yetkili amirdir. Atamaya yetkili amir kademe ilerlemesine ilişkin yetkisini devredebilmektedir. Kademe ilerlemesi kurumlarca her ay toplu onay ile yapılması gerekmektedir. Kadem ilerlemesine hak kazandıkları tarihten geçerli olmak üzere yapılmaktadır.
Madde 64 - Devlet memurunun kademede ilerlemesi için aşağıdaki şartların bulunması lazımdır: A) Bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması, B) O yıl içinde olumlu sicil almış bulunması, C) Bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması.
Tanımı: Fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1-3 yıl durdurulmasıdır.
İki yıldan az süreler dikkate alınmaz. Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
Belirtmek gerekir ki aday memurluk süreci bütün devlet memurları için uygulanan bir süreçtir. Söz konusu süreçte, 657 Sayılı Kanun'un 158 ve 159'uncu maddeleri uyarınca, aday memurlara, asaletleri onaylanıncaya kadar kademe ilerlemesi uygulanmamaktadır.
Fakat alt ve üst sınırları belirlenmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Asalet tasdiki göreve başladığı tarihten itibaren 1 yıl ile 2 yıl arasındaki bir zamanda yapılır.
Sözleşmelilerin kadroya geçişlerinde 3 yıl çalışma şartı aranacak, 1 yıl da aday memurluk süreci olacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık sürede gerçekleşecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.
Devlet memurunun bulunduğu derecede kademe ilerlemesi yapması, yürüttüğü görevin önem ve sorumluluğunda değiştirmezken aylık göstergesini ise artırmaktadır.
MMVIII. [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] 8 yıla 1 kademe uygulamasında adaylık sayılıyor mu? DPB'nin görüşüne göre adaylık sayılmaz.
ÜKSEK LİSANS YAPANA BİR KADEME
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu içerisinde yüksek lisans/master yapan öğretmenlere bir kademe ilerlemesi verileceği hüküm altına alınmıştır. Öğretmen görevdeyken yüksek lisans yaparsa bir kademe alır.
657 sayılı Kanunun 36 maddesi çerçevesinde lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinden memuriyete başlamakta ve 3 üncü derecenin son kademesine kadar yükselebilmektedirler.
– 1.,2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan diğer kamu görevlilerine, Devlet memuru ve kamu personeli farklı şeyler mi derseniz, bu madde, devlette kadrolu olmayan, ancak sözleşmeli çalışan personeli ifade ediyor.
En yüksek Devlet memuru, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanıdır. En yüksek Devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına, Başbakanlık Müsteşarına, mülga mevzuat hükümlerinde kadrolarına bağlı olarak öngörülmüş mali ve sosyal hak ve yardımlar kapsamındaki ödemeler aynı usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri