AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları;
SYO'larının açılmasıyla 1997-98 öğretim yılından itibaren bu okulların hemşirelik ve ebelik programlarına öğrenci alınmamıştır.
Mezunlar, hastanelerde, sağlık merkezlerinde, kliniklerde, evde sağlık hizmetleri gibi birçok farklı sağlık kuruluşunda çalışabilirler ve hasta bakımı, tedavi yöntemleri, ilaç uygulama, kan alma, tansiyon ölçme, yaraların bakımı ve özel bakım gerektiren hastalara yardımcı olma gibi görevleri yerine getirirler.
Hemşirelikte önlisans tıp alanında giriş seviyesi bir derecesidir. Öğrenciler bu programı başarıyla tamamladıktan sonra kayıtlı hemşire olarak lisanslı olabilir. Bu derece hastaneler, klinikler, evde sağlık kurumları ve huzurevinde kariyer pozisyonları için kapıyı açar.
Hemşirelik eğitimi en az dört yıl veya 4600 saatlik teorik ve klinik eğitimi kapsar. Toplam eğitim süresinin en az üçte biri teorik eğitim, yarısı ise klinik eğitimdir.
İlgili 24 soru bulundu
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açıköğretim lisans tamamlama programıdır.
Ön lisans mezunu; bekar, 7/1 derece/kademeye sahip, bir hemşirenin net maaşı 13 bin 883,85 TL, taban ek ödeme ile birlikte toplam ödenen tutar ise 14 bin 994,48 TL'dir.
Bu alanlar Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Matematik Geometri, Fizik Kimya Biyolojidir. Sosyal Bilimler alanından 7 net yapmak hemşirelik için önemlidir. Fen bilimleri alanından ise 13,25 net yapılması gerekmektedir. 25 net ise Matematik Geometri alanından beklenendir.
Önlisans: Ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir.
Hemşire Ne Kadar Maaş Alır? Hemşire olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Hemşire maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.600 TL civarındadır.
Yani, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla hemşire maaşlarına yüzde 15 oranında zam yapılacak. Bu zamla birlikte, en düşük 1/4 derece hemşire maaşı 26.440 TL'den 38.476 TL'ye yükselecek. Hemşire maaşları, unvan, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Hayır, Ebelik 4 yıllık lisans düzeyinde bir program.
Aynı zamanda bu derslerde başarılı olmak bölüm için en önemli kriterler arasında gösterilir. HEMŞİRELİK HANGİ BÖLÜMLE ALIYOR? Hemşirelik bölümü için TYT-AYT ve YKS sınavına girdikten sonra gerekli baraj puanını aşarak bu bölüme tercih yapabilirsiniz. Bu bölüm için sayısal puan türü dikkate alınmaktadır.
KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları
Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.
Başhemşire olmak için 4 yıllık sağlık bölümlerinden mezun olmak gerekir. Ekstrem durumlarda liseden mezun hemşireler bu göreve getirilebilir. Başhemşireler yöneticilik ve liderlik özellikleriyle ön plana çıkmalıdır. İnsanlarla iyi anlaşan ve iletişim gücü kuvvetli olan kişiler bu görevi yerine getirebilir.
Hayır hemşirelik sadece sayısala özgüdür.
TYT'de 60 net 322,837 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT sonuçlarına göre belirlenen verilere göre 60 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamaları yapılırken diploma notu 60 ve OBP (ortaöğretim başarı puanı) yani okul puanı ise 300 kabul edilmiştir.
Türkiye konumunda Sağlık kabini sağlık ocağı için çalışan bir Hemşire - Att ne kadar kazanıyor? Sağlık kabini sağlık ocağı şirketinin Türkiye konumundaki Hemşire - Att işi için aylık ortalama ödemesi yaklaşık 7.145TRY tutarındadır ki bu da ulusal ortalamanın %42 üzerindedir.
Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir üniversite mezunu bir hemşirenin mevcut maaşı 13 bin 115 lira Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 26 bin 440 lira oldu. Ocak zammından sonra yeni başlayan Hemşire maaşları ortalama 26.440 lira bandındadır.
Acil Servis Hemşiresi Ne Demek? Acil durumlarda hastaneye getirilen hasta veya yaralıya zaman kaybetmeden tedavi uygulayan ve doktor orderı ile hastayı stabil hale getiren, yol gösterici olabilmek adına doktora hasta hakkında bilgi veren ve hastayı gözlemleyen kişiye Acil Servis Hemşiresi denir.
Bu programa sadece Sağlık Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel sağlık kuruluşlarında halen çalışmakta olan iki yıllık hemşirelik ve sağlık memurluğu alanında ön lisans mezunları kayıt yaptırabilirler. Farklı programlardan mezun olup, hemşire ya da sağlık memuru olarak çalışanlar yararlanamaz.
Hemşirelik Bölümü 2023 taban puanları en düşük 209,11157, en yüksek 438,91187'dir. Hemşirelik Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 676049, en yüksek 64274'tür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri