İş Olanakları İşletme Yönetimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar kamu ve özel sektörde çeşitli yönetim kademelerinde çalışırlar. Programın mezunları pazarlama, satış, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarda görev yapabilirler.
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
İşletme Yönetimi Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir işletme yönetimi personeli 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir personel 5000 TL, üç yıl deneyimli bir personel 5500 TL, dört yıl deneyimli bir personel ise 6000 TL maaş almaktadır.
İşletme Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? İşletme Yönetimi Bölümünün hem 2 yıllık ön lisans hem de 4 yıllık lisans programı bulunur.
İşletmelerin yönetiminden sorumlu olan işletmeciler, kurumların amaçlarına uygun hedefler belirler ve bunların gerçekleşmesi için gerekli stratejileri geliştirirler. İşletmeciler, işletmelerin finansal, insan kaynakları, pazarlama ve üretim gibi birçok alanını yönetirler.
İlgili 40 soru bulundu
İşletme bölümü, mezuniyetten sonra çalışma alanı en geniş olan bölümdür. Her sektörde işletme mezunları için iş imkanları vardır. Finans, muhasebe, satış/pazarlama, operasyon yönetimi, proje yönetimi, yönetim bilişim sistemleri, organizasyon alanlarında uzmanlıklar yapılabilir.
Her bölümün zorluk seviyesi soran kişiye bağlıdır, fakat genel olarak İşletme zor bir bölüm değil. Dersler zor olmasa da bölümde sivrilmek ve başarılı olmak çok kolay değil çünkü uygulama teorilerin çok önüne geçiyor.
Üniversite Sayısı: İşletme Yönetimi bölümü toplam 75 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
İşletme-Ekonomi bölümü 4 yıllık br bölüm olup eşit ağırlıklı puan türüne göre öğrenci almaktadır.
CEO olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. CEO maaşı 2023 verilerine göre ortalama 99.400 TL civarındadır.
İşletme bölümü mezunları, BELEDİYE BAŞKANLIĞI kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda BİLGİSAYAR İŞLETMENİ olarak çalışabilirler.
İşletme Fakültesi, 1982-1983 öğretim yılından bu yana uzaktan eğitim uygulamasını sürdüren Açıköğretim sisteminin, 1993'te yeniden düzenlenmesiyle kurulmuştur. İşletme Fakültesi, yükseköğretimin geniş kesimlere yaygınlaştırılmasına önemli ölçüde katkıda bulunan bir fakültedir.
İşletme bölümünün genel eğitim süreçlerinde, beşeri ve sosyal bilimlerin (tarih, ekonomi ve edebiyat) yer alıyor. İşletme bölümü dünyanın farklı ülkelerinde eğitim süresi konusunda değişkenlik gösterse de Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında 4 yıllık 8 dönemden oluşan bir lisans bölümü olarak yer almaktadır.
Memur, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Bilgisayar İşletmeni, Veznedar, Büro Personeli vb. mesleklere atanabilmektedir.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
Özellikle tercih döneminde önü açık olan bölümlerden olan işletme yönetimi bölümü Türkiye'de ki önde gelen üniversitelerde de eğitimi verilen bir bölümdür.
İşletme Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? İşletme Mühendisliği, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür ve her mühendislik bölümünde olduğu gibi yalnızca Sayısal puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
İşletme bölümü mezunları iş olanakları; özel kurumlar, turizm ve danışmanlık, sigorta, denetim, dış ticaret ve ulaştırma sektörlerinde istihdam sağlar. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası gibi kurumlarda da çalışma şansına sahşiptirler.
İşletme bölümü okuyan kişilerin odlukça fazla alanda çalışma avantajı bulunmaktadır. İşletme mezunu olan kişiler pek çok kurumsal firmada finans, yönetim, üretim, insan kaynakları, halkla ilişkiler, pazarlama ve çeşitli departmanlarda iş bulabilmektedir.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünden mezun olan kişiler, sağlık sektöründeki kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanına sahiptir. Çalıştıkları hastanelerde hizmet süreçlerinin yürütülmesini sağlarlar.
İşletme Bölümünü Kimler Okumalı? Genellikle idari bilimlerde yönetim üzerine bir eğitim alındığı için yönetici olabilecek potansiyelde kişilerin okuması tercih sebebidir. Aynı zamanda bu bireylerin iktisadi yeteneklere de sahip olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri