Uçak Teknolojisi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Uçak Teknolojisi 2 yıllık eğitim veren bölümler arasındadır. Bölümde öğrenim görmekte olan öğrenciler toplam 4 dönemde eğitimlerini tamamlarlar.
Her geçen gün uçak teknolojisindeki iyi yönlü gelişmeler ve artan iş gücü talebi nedeniyle, mezun olan öğrencilerin iş bulma potansiyelleri oldukça yüksektir.
Uçak Teknolojisi mezunları, havayolu şirketlerinde, uçak bakım ve onarım merkezlerinde, havaalanlarında veya havacılık şirketlerinde istihdam edilebilirler. Uçakların teknik bakımı, onarımı ve denetimi konusunda uzmanlaşabilirler.
eleman.net verilerine göre, Uçak Teknisyeni 2023 yılında ortalama 29.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uçak Teknisyeni , Ocak 2023 yılında ortalama 23.320 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 14.388 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin Uçak Teknolojisi gibi ilgili bölümlerinden mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.
İlgili 15 soru bulundu
Uçak Teknolojisi Programı'ndan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otomotiv ...
CEVAP: Sınavlara girip onaylayıcı personel lisansı alındıktan sonra tecrübeyle birlikte yükselme şansı vardır. SORU: Uçak teknisyenliğinden pilotluğa geçiş yapılabilir mi? CEVAP: Evet. İlgili teorik ve pratik dersleri gördükten sonra, öngörülen sınavlar da geçildiği taktirde pilot olma imkanı vardır.
Uçak bakım ve onarım sektörü, istihdam açısından da önü açık olan ve kariyer imkânları sunan bir sektör olarak görülmektedir. Havacılık sektörüne ilişkin eğitim alan ve yetkinliğini kanıtlayan bireyler, bu alanda iş bulma şansına sahiptirler.
Uçak bakım teknisyenleri, kamu veya özel sektöre ait sivil uçak bakım merkezleri, hava alanları, hangar ve atölyelerde çalışırlar.
Uçak Teknolojisi Programının yıllık eğitim ücreti 45.000 TL' dir.
Uçak Teknolojisi programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir. Her öğrenci, 8 AKTS (ECTS) kredilik Endüstriye Dayalı Eğitim dersi kapsamında 40 günlük staj zorunluğunu yerine getirmelidir.
Hat bakımda çalışmalar kesintisiz 24 saat sürdürülür. Kişi bazlı çalışma saatlerine bakıldığı zaman ise haftalık 40-45 saat arası çalışmaktadır.
Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programındaki 2 yıllık eğitim süresince öğrenciler Temel Elektrik, Temel Uçak Bilgisi, Uçak Malzemeleri ve Donanımı, Pistonlu Motorlar teorik dersler almakla birlikte, staj gibi uygulamalı eğitimlere de katılmaktadırlar.
eleman.net verilerine göre, Uçak Gövde Motor Teknisyeni 2023 yılında ortalama 47.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uçak Gövde Motor Teknisyeni , Ocak 2023 yılında ortalama 38.720 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 24.024 TL maaş alıyordu.
Teknik liselerde yer alan ve 5 yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Uçak Gövde-Motor bölümlerinden mezun olan kişiler ile düz liseden mezun olup üniversitelerdeki sivil havacılık yüksekokullarındaki ilgili bölümleri bitiren kişiler, Uçak Bakım Teknisyeni Yetiştirme Programı'na katılabilir.
Uçak Bakım-Onarım Bölümü 2023 taban puanları en düşük 221,24259, en yüksek 362,85998'dir. Uçak Bakım-Onarım Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 607943, en yüksek 141430'dur.
Uçak Teknolojisi 4 yıllık eğitim imkanı için DGS'ye girmeyi gerekli kılar. Bu bölüm mezunları, havacılık sektöründe çalışma imkanı bulabilmektedir.
Hava aracı teknisyenleri; hafif, döner katlı veya büyük hava araçlarına bakım yapmak üzere Genel Müdürlüğümüz tarafından lisanslandırılan meslek grubudur. Hava aracı teknisyenleri hava aracı gövde yapılarının, motorların, elektronik ve aviyonik sistemlerin muayenesini (kontrolünü), bakımını ve onarımını gerçekleştirir.
Uçak Bakım Teknisyenliği Hakkında. Uçak ve diğer hava araçlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir. Uçak bakım ve onarım teknisyenleri uçak hangarlarında, uçak bakım ve onarım ünitelerinde çalışırlar.
Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi'nde ücretli pilot yetiştirme programında ücret netleşti. THY için yetiştirilen pilotlar dışında ücretli pilot adayı da almaya başlayacak olan THY Akademi'den pilot eğitimi almak isteyenler 85 bin euro'yu (yaklaşık 850 bin TL) gözden çıkaracak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri