Bankacılık günümüzde oldukça rağbet görmekte olan bir meslek olarak bilinmektedir. Bankacı olmak isteyen kişilerin öncelikli olarak gerekli olan şartları bilmesi gerekmektedir. Bankacı olmak için öncelikli olarak üniversitelerin iki yıllık veya dört yıllık bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
İyi bir bankacı olmak için üniversitelerin iki ya da dört yıllık iktisat ve işletme programlarından mezun olmak gereklidir.
Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı mezunları, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
Bankalar, işe alım sürecinde, adaylarda önlisans veya lisans programlarından mezun olma şartı aramaktadır. Mevcut adaylar arasından seçim ise yazılı sınav ve ardından gerçekleştirilen sözlü mülakat ile yapılmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Banka Personeli 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 27.900 TL maaş alıyor. Banka Personeli, 2024 yılında en düşük 21.600 TL alırken, en yüksek 39.200 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Banka Personeli, Temmuz 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyordu.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olmak. 30 yaşını doldurmamış olmak. Askerlik görevini tamamlamış, muaf ya da tecil ettirmiş olmak.
Bankacılık bölümü mezunları P1 puan türünde KPSS tercihinde bulunabilirler. Bankacılık bölümü mezunları puan türüne göre hangi KPSS alanlarından sorumludur? Bankacılık bölümü mezunları KPSS P1 puan türüne göre Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından sorumludur.
genelde banka sınavlarındaki yaş sınırıdır. gerçi birçok özel bankada 28 ama... işbankası, halkbank gibi bankalarda 30'dur.
Bankacılık bölümü üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümden başarı ile mezun olanlara “Bankacı” ya da “Finans Uzmanı” unvanı verilir.
2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programları
Bir çok üniversite tarafından da eğitim verilen 2 yıllık ön lisans programlarında başarılı olunduğunda, dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık lisans programı bitirilebilir. Ama ön lisans mezunu olarak da sektörde iş fırsatı bulunabilinir.
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunları, bankacılık ve sigortacılık sektöründe, banka müşteri temsilcisi, kredi uzmanı, yatırım uzmanı, risk yönetimi uzmanı, sigorta uzmanı, müşteri ilişkileri yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışabilirler.
Bankacı olmak isteyen adayların bilmediği detaylardan biri de kamu bankalarının ve özel bankaların KPSS Sınavı şartı aramıyor olmasıdır. Bankacı olmak için KPSS sınavına girmeniz gerekmiyor.
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, üniversite ve kurumların eğitim sistemine bağlı olarak bazı kurum ve meslek yüksekokullarda 2 yıllık ön lisans programı olarak uygulanırken, bazı üniversitelerde 4 yıllık lisans programı şeklinde sunulmaktadır. 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık ön lisans eğitiminin başarı ile ...
Adayların sınava başvurabilmesi için; 1. T.C. vatandaşı olmak, 2. 01.01.1993 ve sonrası doğumlu olmak, 3. Müfettiş Yardımcısı, BT Müfettiş Yardımcısı, Kontrolör Yardımcısı, BT Kontrolör Yardımcısı ünvanı için ikamet şartı aranmamaktadır.
Banka memuru olmak isteyen adaylar banka memur iş ilanlarını takip ederek bankaların uygulayacağı sınav ve mülakat gibi aşamalardan oluşan bir sürece dahil olabilir ve süreci başarıyla tamamlayarak göreve başlayabilirler. Banka memuru sınavları başarıyla sonuçlanan adaylar sözlü mülakata çağırılır.
18 yaş altı banka hesabı açma işlemleri için bankalar, çocuğun velisinin işlem yapmasına izin verirler. Çünkü yasalara göre reşit olmak ve resmî işlemler yapmak için belirlenen alt yaş sınırı 18'dir.
29 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Ziraat Katılım Bankası Servis Görevlisi işe alım mülakatları sonucunda asil ve yedek adaylar belirlenmiştir. Mülakat sonucunuza ulaşmak için tıklayınız.
ona bi bakalım. bankacı; bankalarda çalışan görevli, yetkili, yöneticilerin tamamına denir.
3. bölümden en az%50'sinin (en az 25 doğru) doğru olarak cevaplandırılması ve 60 ve üstü puan alınması gerekmektedir.
Yazılı sınav aşamasında, her sınav konusu veya grubu 100 üzerinden değerlendirilir ve başarılı sayılabilmek için her sınav konusundan veya grubundan en az 60 puan alınması ve sınav ortalamasının en az 70 puan olması gerekir.
Başvuru şartları ve tarihine ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, adaylardan en az 75 KPSS puan şartı arıyor. İşte merak edilen tüm ayrıntılar.... BDDK personel alımı başvuruları 3 Aralık 2023 tarihinde başlayıp 13 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.
Banka memuru olma şartları gerek mesleki gerekse de kişisel olarak bazı unsurlar bulundurmaktadır. Banka memuru nasıl olunur sorusu ile yola çıkan adayların, eğitim alması gereken bölümler arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümleri, Mühendislik ve İşletme bölümleri de bulunmaktadır.
Üniversitelerin Pazarlama, İktisat, Bankacılık ve ilgili bölümlerinden mezun olan kişiler bireysel müşteri temsilcisi olarak görev alabilir. Bireysel müşteri temsilcisi olmak için belirli bir eğitim alma şartı yoktur. Ancak bazı kurumlar müşteri temsilcisi adaylarına özel eğitim vermeyi tercih eder.
Genel olarak her banka, çalışanına yılda 2 ya da 4 kez prim ve- rerek ödüllendirmektedir. Çalışanların almış oldukları prim ücretleri de gösterdikleri performansa bağlı olarak değişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri