20 Yaş Diş Çekimi Zor Mu? Gömülü yirmilik dişlerin çekiminde diğer dişlerin çekiminde olduğu gibi diş etleri ve çene uyuşturulur. Lokal anestezi kullanılan işlemde hastanın işlem boyunca ağrı veya sancı hissetmesi engellenir. Lokal uyuşturma sayesinde işlem sırasında hasta herhangi bir zorlukla karşılaşmaz.
Çoğu yirmilik diş çekimi uzun süreli komplikasyonlara neden olmazken işlemden sonra bazen problemler oluşabilir: Ameliyat sonrası kan pıhtısı cerrahi yaradan çıkarsa çekim yeri iyileşmez ve alttaki kemik ortaya çıkar. Kuru soket (çekim yerinin iyileşmemesi) ağrı yapabilir ve iyileşme sürecini uzatabilir.
Sinirlerin yerleşimine, dişin konumuna ve çıkma oranına bağlı olarak operasyon yarım saat veya 2 saat sürebilir. Diş tek parça olarak veya kırılarak birden çok parça halinde alınabilir. Hastanın süreci net olarak bilmesi, operasyon öncesi rahatlaması için tavsiye edilir.
20 Yaş Diş Çekiminde Acı, Ağrı veya Sızı Hissedilir mi? Yirmilik diş çekim operasyonunda bölge tamamen uyuşturuluyor yani oraya dair hiçbir şey hissetmeyeceğiniz bir duruma getiriliyor.
Gömülü diş ameliyatı en zor pozisyonda bulunan gömülü diş ameliyatında bile ağrı ve acı hissedilmez. Lokal anestezi ile ameliyat bölgesi birkaç saat uyuşuk kalacak biçimde uyuşturulur. Dolayısıyla doğru anestezi tekniği ile işlem esnasında ağrı ve acı hissedilmez.
İlgili 30 soru bulundu
Her anlamda dişi lokal anesteziyle çekmek daha "derine " inerek genel anesteziyle çalışmaktan çok daha acısız , kolay ve cüzdan dostudur. Fakat eğer genel anesteziyle çalışılacaksa bütün 20 lik dişler aynı anda tek bir operasyonla çekilmelidir.
Gömülü 20 lik dişlerin çıkarılmaması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu durumun nedeni, gömülü dişin etrafındaki diğer dişlere, çene kemiğine ve yumuşak dokulara zarar verebilecek olmasıdır. En yaygın sorun, dişin etrafındaki dişlere baskı yapmasıdır.
En zor çekilen diş, genellikle çenede yer alan ve dişeti altında kalmış olan yirmi yaş dişleridir.
Açılan bu kesi yardımıyla diş çok daha rahat bir şekilde çekilebilir. Diş çekimi ve bölgenin temizlenmesinin ardından diş etine dikiş atılır.
Dikişlerin alınması işlemi genellikle ağrısızdır. Diş hekiminiz lokal anestezi kullanarak hastanın rahatlamasını sağlar. İmplant dikişleri alınması işlemi ne kadar sürer? Dikişlerin alınması işlemi genellikle 10-15 dakika sürer.
Gömülü diş ameliyatı ortalama 1 saat sürer ve hasta uyutularak (genel anestezi) ya da sinir bloklarışeklinde bölgesel uyuşturmalarla yapılabilir. Hastalarda sinir blokları ile ilgili kalıcı uyuşukluklar tariflenmiştir. O nedenle genellikle hastanın uyutulmasını ya da dişin lokal olarak uyuşturulmasınıönermekteyim.
Tedaviden 1 saat sonra; 1 adet, 18 saat sonra 1 adet; ağrı kesici almanız tavsiye edilir. Daha sonra ağrı oluşma durumuna göre günde 3 adete kadar alabilirsiniz. 48 saat sonra hafif ağrı seyredebilir, şiddetli ağrı olması durumunda hekiminizle iletişime geçin.
Bu sinirin zarar görmesi sonucu alt dişler, alt dudak ve yanağın alt kısımları hissiz kalır. Bu durum geçici ise genellikle 6-12 ay sürer, fakat kalıcı da olabilir. Lingual sinir alt çenenin iç tarafında her iki yanda seyreder.
Ameliyat işlemi de lokal anestezi altında oldukça kısa bir süre içinde gerçekleştirilir. Ameliyat sırasında dişin gömülü olduğu deri kesilerek diş çıkarılır. Açılan bölge dikiş ile kapatılarak işlem tamamlanır. Ameliyatlı veya ameliyatsız 20 lik diş çekimi sırasında ağrı hissedilmez.
Sağlıklı kimseler için; diş çekiminde antibiyotik kullanımına gerek yoktur. Cerrahi işlem gerektiren kök veya gömülü diş çekiminden sonra antibiyotik kullanılmalıdır.
Sedasyonda, alınacak yirmilik dişlerin etrafındaki bölgeleri uyuşturmak için ayrıca lokal anestezi de kullanılır. Sedasyon için gerekli anestezi, damar içinden verilmektedir. Genel Anestezi: Bilinciniz tamamen kapalı olur. Hiç ağrı hissetmez, operasyona dair hiçbir şey hatırlamazsınız.
Çekim bölgesinde tahrişe neden olabilecek sıcak, acılı yiyeceklerden kaçının. Çekim sonrası 24 saat süre ile sigara içmeyin ve alkol almayın. Mümkünse çekimden hemen sonra araba kullanmayın. Diş çekiminden sonra mümkünse başınızın altına yüksekçe bir yastık koyup, dinlenin.
20'lik dişin çekiminin ameliyat ile olup olmayacağı tamamen dişin çene kemiği ile olan pozisyonuna bağlıdır. Eğer çene kemiğinde tamamen sürmüş bir 20 yaş dişiyse bu durumda ameliyata çoğunlukla gerek yoktur. Ancak dişin yarı gömülü veya tam gömülü olması ameliyat gereksinimini ortaya çıkarabilir.
Kökü ağızda kaldığı durumlarda diş yani ağızdaki kalan diş kökü diş etine etki eder, kemiğin bozulmasına ve diş eti hastalığına yol açabilir. Bu enfeksiyon, dişin tamir edilmesi veya daha sonraki tedaviler için zorluk yaratabilir ve daha sonra daha fazla cerrahi müdahale gerektirebilir.
18-22 yaş arası gibi erken yaşlarda çekildiğinde daha problemsiz bir çekim süreci geçirilebilmektedir. İlerleyen yaşlarda çene kemiğinin esnekliğini yitirmesi ile beraber yirmilik dişlerin çekilmeleri de çok daha zor olmaktadır.
Ağrımayan 20'lik Diş Çekilir mi? Eğer 20'lik yaş dişinde herhangi bir ağrı ya da sızı yoksa çekilmesi için bir süre beklenebilir ancak bu durum kişiden kişiye göre değişir. Diş hekim kontrollerini bu aşamada aksatmamakta yarar olacaktır. Diş hekimi uygun görürse dişi çekebilir ya da bir süre daha bekleyebilir.
Gömülü diş cerrahisi nedir? 17-25 yaş aralığında kendini gösteren 20 yaş dişleri, ağızda sürme sonucu üçüncü azı dişler olarak çıkar ve çekilmeleri zorunlu değildir. Eğer; bu dişler, ağız içerisinde düzgün ve karşısında bir diş ile kapanacak şekilde çıkıyorlarsa çekilmeyebilirler.
20'lik diş ağrısı nerelere vurur? Sorusu çok yaygındır. Genellikle 20'lik diş ağrısı başa, kulağa ve boyna vurmaktadır. Ayrıca ağrı çenenin tamamına yayılarak genel olarak ağızda ağrıya neden olabilir. 20'lik diş ağrısı ilerlediğinde lenflerin de şişmesine neden olabilir.
Eğer diş hekiminiz yirmilik dişlerinizin çekilmesini tavsiye ediyorsa panik yapmayın. Dişinizi çektirdikten sonra eski halinize geri döneceksiniz. Aslında, üçüncü büyük azı dişleri (yirmilik dişler) ağız sağlığınızı etkilemeye başladığında bunları çektirmek, verebileceğiniz en doğru karardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri