On-road ve Off-road olarak kategorize edilen atv motosikletler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor.
B sınıfı ehliyet ile kullanılamayacak araçlar; 125 cc ye kadar, 35 kw'a kadar veya 35 kw'yi geçen motosiklet araçlar (A1, A2, A) Römorklu otomobil ve kamyonet (BE sınıfıdır, BE sınıfı için B sınıfı ehliyet tecrübesi aranır)
A1 grubu motor ehliyeti yaş şartı 16 olarak belirlenmiş durumda. Motor silindir hacmi maksimum 600 cc olan iki tekerlekli motosikletleri kullanabilmek için A2 ehliyet gerekiyor. Bu ehliyete sahip sürücüler güç sınırı 12 KW ve 16 beygiri aşmayan üç tekerlekli motosikletleri de kullanabiliyor.
Gençlik ATV'leri, 70 cc ile 250 cc arasındaki motorlarla yaş ve yetenek için doğru boyuttadır.
İlgili 21 soru bulundu
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
500 cc motorun hızı, motorun gücü, ağırlığı ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bir sınava giriyorlar. Sınavda başarılı olanlar, 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanmaya hak kazanıyorlar. 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanmak için, B sınıfı ehliyet sahibi olmak yeterlidir.
A2 Motosiklet Ehliyeti
Bu sürücü belgesi sınıfı için adayların 18 yaşını doldurmuş olması şartı aranmaktadır.
Çok sorulan sorulardan biri de ATV kullanılabilmesi için ehliyet gerekir mi? Bunun cevabı, evet ATV kullanımında B1 sınıfı ehliyet alınması gerekir. B1 ehliyet net motor gücü 15 KW'ı geçmeyen ve net ağırlığının 400 kg üst sınırı olan Dört tekerlekli ATV kullanacaklara verilir.
CF 1000 ATV HEMEN TESLİM B EHLİYET KULLANIR+4X4YENİ KASA+12 TAKS İstanbul, Eyüpsultan, Çırçır Mh.
16 yaşında ehliyet almak isteyen bir sürücü adayı max 15 beygir ve 125 cc lik küçük motorlu olarak tabir edilen motorsikletlerin veya 4 tekerlekli motosiklet olan atv lerin ehliyetini (B1 sınıfı) alabilecek.
Öncelikle belirtmek gerekir ki, ATV'ler (All Terrain Vehicle) Türkiye'de trafiğe çıkabilen araçlar arasında değildir. ATV'ler, genellikle off-road parkurlarda kullanılan, dört tekerlekten çekişli, çift kişilik araçlardır. Ancak, T3 belgesi ile ATV'lerin trafiğe çıkması mümkün hale gelir.
Sonuç olarak, ATV'lerin otobanlarda kullanımı yasak olduğu gibi güvenlik açısından da uygun değildir. ATV sürücüleri, ATV kullanımının yasal olduğu alanlarda sürüş yapmalı ve ATV sürüşü için belirlenmiş kurallara uymalıdırlar.
ATV'ler, tasarımları gereği kapalı bir kabinleri olmadığı için, sürücünün ve varsa yolcunun başını koruyacak ekstra bir güvenlik önlemi gereklidir. Bu nedenle T3 belgesine sahip ATV'lerde kask takma zorunluluğu getirilmiştir.
Buna göre artık B sınıfı otomobil ehliyeti ile 125cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek. B sınıfı ehliyeti olan vatandaşların 125cc'ye kadar motosiklet kullanması için de yalnızca ek olarak 1-2 sürüş dersi almasının gerekeceği belirtildi.
Araba ehliyeti yani B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler 50 cc'ye kadar olan motorsikletleri kullanabilmektedir.
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
180 .200 .250cc olanlar 65 ile 80 .
ATV sürmeye başlamadan önce zemin şartlarının uygunluğu kadar kullanılacak ATV'nin yapısı da sürüş yapacaklar için uygun olmalıdır. ATV 100 cc motor aksamına sahip dört tekerlekli türler kullanım için uygundur bu sayede kısa sürede vites değişimine ve direksiyon hakimiyetine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
150 lik bir atv tüm bakımları tam ise 60 km/s civarında bir hız yapıyor.
motosikletim 200 cc ve fabrika verisi son hızı 117 km gösteriyor ama tvs apache 150cc olup 140 basabiliyor. ben 200cc ile 90 ı geçemiyorum(100 kiloyum) motorum daha 500kmde.
ATV motorlar gerçekten eğlencenin dibine vurmak için eşsiz makineler. Ama sizin istediğiniz en hızlı olanı ise o zaman Can-Am Maverick X DS'ye mutlaka bir göz atmalısınız. 976cc'lik turbo şarjlı V-twin motoru tam 121 beygir gücünde ve en yakın rakibi olan Polaris RZR 1000'den %40 daha yüksek tork değerine sahip.
Hız (km/h)45 km/h Rölanti1500±100 min Şanzıman Otomatik + R Vites Offroad Çalıştırma Metodu Elden Marşlı Soğutma Tipi Hava Soğutmalı Yağlama Tipi Yağ Pompası Ateşleme Tipi CDI Debriyaj Tipi Islak Tip Çoklu Plaka Frenleme Metodu (Ön/Arka)El ile Lastik (Ön/Arka)19*7.00-8/18*9.50-8 Yakıt Tankı Kapasitesi (L)2.2 Litre Max ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri