İmarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılmasının temel şartı, arsanın yola cephesinin bulunmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla %5 imar izni bulunmaktadır. Ayrıca imarsız arsaya maksimum 250 m2 büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.
4000*0,05 = 200 metrekare alan yapabilmektedir. Yani tarlanızın üstüne 200 metrelik bir prefabrik ev inşa edebilirsiniz gibi gözüküyor, ama öyle değil, Şimdi, 4 dönümün üzerinden bir hesap yaptık ve sonuç 200 metrekare çıktı.
Kadastro cepheli imarsız yapma izniniz yüzde 5 kadardır. Yapacağınız ev için en fazla 250 metrekare kullanımı demektedir. En temel şartlardan birisi de, arsanın bulunduğu belediye ile görüşülmesi gerekmektedir.
Tarlaya 250 m2'ye kadar prefabrik ev yapabilmeniz için; Tarlanın imar durumunun bulunması. İmar durumunu ve prefabrik ev için gerekli ruhsat işlemleri için başvurmanız gereken kurum belediye ve mücavir alan sınırlarındaki ilgili belediye veya bunun dışında kalan köy gibi yerleşim alanlarında valiliktir.
Prefabrik ev yapımı için beton evlerde olduğu gibi belirli bir metre kare büyüklüğüne ihtiyaç bulunmamaktadır. Her büyüklükteki arsalara prefabrik evler kısa süre içerisinde beklentileri karşılayacak ölçülerde yapılmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
İmarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılmasının temel şartı, arsanın yola cephesinin bulunmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla %5 imar izni bulunmaktadır. Ayrıca imarsız arsaya maksimum 250 m2 büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.
Vermiş olduğunuz bilgilere göre : 250 m2 x 0.30 = 75 m2 bahçeli bir ev yapılabilir...
200 m2 alandan düzgün bina çıkmaz.Tek daire olursa bahçe payı da kaptırılmazsa belki birşeyler olur ama diğer türlü zor. her kata 2 daire sığmaz. sığsada çok küçük olur. Eğer işlek bir yerde ise arsa orayı dükkan yapmanız sizin için çok karlı bir iş olacaktır.
Şurada Paylaş! PREFABRİK EV İÇİN NE KADAR ARSA GEREKİYOR? Kadastro cepheli ve imarsız arsalarda en fazla yüzde 5 imar izni bulunmalıdır. Bu bilgilere ek olarak da imarsız arsaya maksimum 250 metrekare büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.
Ortalama olarak Prefabrik Ev Ruhsat Bedeli 15 - 20.000 TL civarıdır. 4. PREFABRİK EV YAPTIRMAK İÇİN HANGİ BELGELER LAZIM ?
Arsa başvuru koşullarında TOKİ prefabrik ev yapılmasını kısıtlayıcı bir bilgi bulunmamaktadır. Arsa tahsisi sonrası ruhsat işlemlerini tamamlayan hak sahipleri prefabrik ev alternatifini değerlendirebilirler.
Toki Arsasına Prefabrik Ev Yapma Şartları
Her türden yapı inşaatı için olduğu gibi, prefabrik ev yaptırmak istediğiniz zaman da belediyeden izin almanız gerekmektedir. İzin almadan prefabrik yapılamamaktadır.
Aslında ikamet edilecek her konut tipinde olduğu gibi prefabrik yapılar da yapı tanımına giriyor. İmar mevzuatında prefabrik yapılar için ayrıca bir istisna bulunmadığı için, ruhsat istemeyen prefabrik evler bulunmamakta olup bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor.
Prefabrik için izin gerekir mi? Evet istediğiniz herhangi bir araziye prefabrik ev inşa edebilmeniz için izin gerekir. Ve kurulumunun yapılacağı arazinin imarlı olması gerekmektedir. Sadece zemininde beton kullanılan prefabrik ev projeleri izin açısından betonarme ev inşası izni ile benzerlik gösterir.
Prefabrik evler bağlı olunan belediyenin vermiş olduğu imar ruhsatı olan bütün arsalara sorunsuz şekilde kurulmaktadır. Ayrıca belediye imarı olmasa bile tarlalarda kadastro şartları olan yola yakınlık ve alt yapı sorunları giderilmiş tüm arazilere yapılmaktadır.
İşte kaçak prefabrik ev yapmanın cezaları: Para Cezası: Kaçak prefabrik ev yapmak, 2021 yılı itibariyle 3.000 TL ile 30.000 TL arasında değişen para cezaları ile cezalandırılmaktadır.
100 m2 prefabrik ev maliyeti ne kadar? 2022 yılı başlangıç fiyatları dikkate alındığında 3+1 kullanım planına sahip 100 m2 prefabrik ev fiyatı 150.000 TL olarak belirtebiliriz.
TARLANIZ EN AZ 5 BİN METREKARE OLMALI
Tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor. Eski kanuna göre 5 bin metrekarenin altındaki tarlalara prefabrik ev yapılmasına izin veriliyordu fakat son düzenlemelerden sonra 2023 yılında herhangi bir ev için tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor.
Montaj yaklaşık 7-10 gün arasında, hava koşullarında bir problem olmadığı sürece tamamlanır. Size de ileri kaba kurulumu yapılan prefabrik evinize parke, fayans ve mutfak dolabı gibi işlemleri yaptırmak kalır. Bu işlemlerde gerçekleştirildikten sonra prefabrik evinizde güvenle yaşamaya başlayabilirsiniz.
0,10 ila 0,80 arasında değerler bölgeye göre değişebiliyor. KAKS ise kat alanı kat sayısıdır. Binanın katlar alanı toplamının imar parsel alanına oranından elde ediliyor. KAKS oranları 0,20 ila 3,0 arasında değişebiliyor.
Müstakil konutların yapılacağı arsalar 350 ila 500 metrekare büyüklükte olacak. Buraya yapılacak konutların büyüklükleri 105 ile 150 metrekare arasında değişecek.
Bu ne demektir; 1.000 m2 arsanıza 1.250 m2 inşaat alanı verilirken, 4.000 m2 bir arsa oluşturduğunuzda 4.000 m2 x 2 = 8.000 m2 inşaat verilebilir demektir. Yani tek başınıza hareketle 1.000 m2 arsanıza 125 m2 den 10 daire yapabilirken, 4 arsayı birleşerek inşaat yaptığınızda sizin payınıza 2.000 m2 inşaat alanı düşer.
Yüzde 30 İmarlı Ne Demek? “yüzde 30 imarlı” bir arsada emsal oranı (KAKS) %30, yani 0,30'dir. Bu da şu demektir: Bu parselde parsel alanının %30'u kadar inşaat yapılabilir. Parselin yüzölçümü 1000 m2 ise bu parselde yapılacak inşaatın toplam alanı 300 m2'yi geçmemelidir.
100 metrekare imarlı ya da imarsız arsa sahibiyseniz prefabrik yapıları yapabilir, kullanıma açabilirsiniz.
TOKİ kura çekim tarihleri de yine merak edilenler arasında. Başvuruların sonrasında kura çekimi ile hak sahipleri belirlenecek. 350 ila 550 metrekarelik alanlardan oluşan müstakil arsada, hak sahipleri imar planına göre en çok 150 metrekare büyüklüğünde evini yaptırabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri