Bunlara ek olarak beyaz ekmek, pirinç pilavı, börek simit gibi pastane ürünleri de şeker içermese bile rafine karbonhidrat içerdiğinden dolayı şekersiz 21 gün boyunca kaçınılması gerekir. Çünkü bu besinler de insülin dengesini olumsuz etkiler.
21 gün şekersiz diyette mevsim sebzeleri, mevsim meyveleri, kuru meyve ve kuruyemişler de rahat bir şekilde tüketilebilir. Özellikle baharatlar, bal, pekmez, bitter çikolata da tüketilebilir gıdalar arasında yer alır.
Bu diyet sonrası tekrardan yüksek miktarda şeker tüketmeye devam ederseniz, programın sağlık üzerine faydaları da hızla kaybolacaktır. 90Fit Not: 21 gün şekersiz diyet boyunca beyaz ekmek, makarna ve beyaz pirinç gibi rafine tahılların da minimumda tutulması gerekmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Şekeri bıraktıktan bir hafta sonra insülin seviyelerindeki ve enflamatuar (iltihap) tepkilerdeki gelişmelerle başlayarak vücudunuz hızla kendini onarmaya başlar. 72 saat içinde, insülin seviyeleriniz stabilize olmaya başladığında, diğer hormonlar da (yağ depolama ile ilgili olanlar gibi) normal seviyelere döner.
21 gün boyunca; Beyaz veya esmer şeker ve bunları içeren kek, kurabiye, çikolata, pasta, dondurma, meyveli yoğurt, puding, şekerli çay-kahve, meşrubat vb. yiyecekleri tüketmiyoruz. Şeker olarak yalnızca günde 2-3 porsiyon meyve ve 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez veya 2 kare (10 g) bitter çikolata tüketebilirsiniz.
21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİ KAÇ KİLO VERDİRİR? Bu zayıflama programında 21 günün sonuna gelindiğinde; minimum dört (4) maksimum yedi (7) kilo verdirmektedir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, vereceğiniz bu kilo tamamen yağdan gideceği için kalıcı zayıflamayı beraberinde getirmektedir.
Sadece şeker değil nişasta içeren gıdaların da tüketilmesi yasak olacaktır. Beyaz ekmek, simit ve makarna gibi anlık tok tutucu besinlerden uzak kalacaksınız.
Bir yıl boyunca rafine şeker tüketmemek, cildinizde akne, tahriş ve çizgilenmelerde ciddi bir azalma olduğunu gösterecek. Diyabet, kalp krizi ve felç gibi hastalıkların riskinde ciddi bir azalma yaşayacaksınız. Ayrıca enerjiniz daha yüksek olacak ve psikolojik olarak daha mutlu hissedeceksiniz. Şurada Paylaş!
Beyaz veya esmer şeker içeren hiçbir gıdayı tüketmemek gerekiyor. Program boyunca beyaz ekmekten, hamur işlerinden uzak durmak gerekiyor. Börek, poğaça, bisküvi, kek, kurabiye gibi beyaz un içeren hiçbir yiyeceğin programda yeri yok.
Şeker ve una bağımlı olmak psikolojik değil, biyolojik. Hormon ve nörotransmitterlerin şeker alışkanlığı, kontrolsüz bir yeme isteğine sebep oluyor. Kansere bile sebep olan şeker bağımlılığından kurtulmak imkansız değil. Yapılan araştırmalar sadece 10 günde vücudu şekerden arındırmanın mümkün olduğunu gösteriyor.
Çalışma hurma tüketiminin öğün sonrası glukoz değişikliğinde azalmayla sonuçlandığını göstermiştir. Diyabeti olan kişiler için hurmanın sağlıklı ve dengeli bir diyetin parçası olarak yararlı olduğu sonucuna varılmıştır.
Çikolata, dondurma, kruvasan, bazı ekmekler, unlu mamuller, konserve kuru fasulye, konserve sebzeler ve meyveler, meyve püreleri, reçeller, fındık ezmeleri, az yağlı yoğurtlar, az yağlı fıstık ezmesi, az yağlı soslar gibi pek çok gıdada rafine şeker bir katkı maddesi olarak bulunur.
Vücut şeker almaya alışkın olduğu için aniden şeker kullanımını sonlandırmak çeşitli olumsuzluklara yol açabilir. Yorgunluk, halsizlik, tahammülsüzlük gibi belirtilerin yaşanması mümkündür. Şeker alımı bırakılacağı için kan şekeriniz de olağan düzeyinde kalmayacaktır.
Şeker hastaları her tür ekmek cinsini tüketemez. Şeker hastaları için en uygun ekmek türü tam çavdar ekmeğidir. Tam çavdar ekmeği, vücudun şeker dengesinin sağlanmasında çok faydalıdır. Söz konusu ekmeğin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.
Özetle gönül rahatlığıyla diyet listenizden 2 dilim ekmek, 1 adet köfte ve 1 tatlı kaşığı yağ çıkartıp o gün lahmacun yiyebilirsiniz. Yanında bol salata ve ayran ile doyurucu bir menü elde etmiş olursunuz. Ancak bunu sürekli hale getirmek sürecinizi yavaşlatabilir.
Özellikle şeker hastaları, insülin direnci, polikistikover hastalığı gibi sağlık sorunlarına sahip olan kişilerin mümkün olduğunca karpuzu az tüketmeleri gerekir. Her besinin fazlası yağ olarak vücutta depolanır.
Bunu yapmanın en yaygın yollarından biri, kahvaltıyı atlamak ve sadece öğlen 20:00'den itibaren yemek yemektir, bu nedenle günde 16 saat oruç tutuyorsunuz (ertesi gün 20:00 ile öğlen arası). Diyetin diğer varyasyonları 6 saatlik veya daha kısa yeme periyotlarını içerir.
Eğer bu bir gün ile sınırlı kalır ise herhangi bir şekilde sorun yaratmaz. Yani bir günlük kalori alımını artırmak diyeti bozmak anlamına gelmez. Sadece küçük bir kaçamak olarak ifade edilebilir. Ancak diğer tüm günler aynı şekilde ve eksiksiz biçimde diyetin uygulanması gerekir.
Şeker bırakıldıktan sonra başlangıçta çok fazla su ağırlığı kaybedilmektedir. Ardından kilo kaybı yağlardan sağlanır. Şekerin 1 hafta tamamen kesilmesi ile minimum 3 kilo verilir.
Beyaz ekmek, pirinç ve beyaz hamur ürünlerini tüketmiyoruz. Tam tahıllı unlardan yapılmış ekmekler, bulgur… tüketebiliriz. Sadece patatesten yapılmış, yoğun patates içeren yemekleri tüketmiyoruz, içinde eser miktarda varsa tüketebiliriz.
Açlık kan şekeri ölçümü için en az 8-12 saat aç kalınması gerekir. Bu süre boyunca sadece su tüketmek mümkündür. Özellikle sabah erken saatlerde yapılacak olan açlık kan şekeri testi için hastaların uyandıktan sonra hiçbir şey yemeden ve içmeden hemen laboratuvara gitmeleri önerilir.
Uzun süre aç kalmak kan şekerini yükseltir mi? 12 saatten daha uzun süren açlıklarda stres hormonları da artacağı için açlık durumu kan şekerinde yanlış yüksek sonuçlara neden olabilir. Bunun yanı sıra çok uzun süreli açlık durumlarında hipoglisemi denilen kan şekeri düşmeleri de olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri