Görüntü sabitleme özelliği, düşük ışıkta yardımcı olur ve USM AF, hızlı ve sessiz bir şekilde odaklanır. 24 mm'lik geniş açılı lens (APS-C boyutlu sensörlerde 38 mm'ye eşdeğer). Hızlı maksimum f/2.8 diyafram.
EF 24-105mm f/4L IS II USM, fotoğraf veya video çekerken mükemmel sonuçlar elde etmenizi sağlayan standart bir zum lenstir. Bu lens, fazla ekipman taşımadan olağanüstü görüntü kalitesine ulaşmak istediğiniz zamanlar için idealdir.
18-200 mm zoom oranına (35 mm film eşdeğeri odak uzaklığı 29-320 mm'dir) ve f/3,5-5,6 maksimum diyafram açıklığına sahiptir. Optik Görüntü Sabitleyici ve büyük odak uzaklığı aralığına sahip bir lens arayan giriş düzeyindeki ve deneyimli amatör kullanıcılar için tasarlanmıştır.
15 – 45 mm odak aralığına ve 7 yapraklı diyaframa sahip bu yüksek kaliteli zum lensi birçok yaratıcı çekim için idealdir. Kusursuz arka plan bulanıklaştırma özelliği ile etkileyici manzaralar, harika portreler ve hızlı hareketli çekimlere kadar her şeyi yakalayın.
Ultra taşınabilir EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM ile EOS makinenizi gittiğiniz her yere götürebilir ve 4 stop'lu Görüntü Sabitleyici sayesinde düşük ışıkta bile net görüntüler çekebilirsiniz. STM otomatik odaklama özelliğini kullanarak sağladığı net odak geçişleri sayesinde video çekimi için de uygundur.
İlgili 21 soru bulundu
Düşük ışıkta elde çekim yapan fotoğrafçılar için hızlı 35 mm'lik bir sabit lens. Dört adıma kadar Görüntü Sabitleyici ve f/2 maksimum diyafram açıklığına sahip 35 mm'lik bir sabit lens, düşük ışıkta yapılan fotoğrafçılık çalışmaları için idealdir.
24 mm - 70 mm netleme uzaklığı aralığını kapsayan bu eşsiz standart zum; portre, manzara, anlık çekim ve daha fazlasında üstün görüntü kalitesi gereken durumlar için ideal tercihtir.
Ultra geniş 11-16mm odak uzaklığı, f / 2.8 sabit maksimum diyafram açıklığı bu lensi aşağıdaki fotoğraf türleri için vazgeçilmez bir araç haline getirir: manzara, grup fotoğrafları ve çevre portreleri, mimari (özellikle iç mekanlar) otomobil fotoğrafçılığı, sokak fotoğrafçılığı ve gece gökyüzü fotoğrafçılık.
Örneğin herhangi bir araba çekimi yapmak için 50mm ideal olacaktır. Diğer modelleri ise şu şekilde sıralayabiliriz. 50mm f/1.8, 24-105 ve 85mm f/1.2 yeterlidir. Detay ve yakın plan çekimlerin kendini gösterdiği ürün fotoğrafçılığı, ayrı bir uzmanlık alanı gerektirir.
EF 50mm f/1.8 STM'nin geniş f/1,8 diyaframı, nesnenize net bir şekilde odaklanmanıza ve arka planı bulanıklaştırmanıza olanak tanır. Fotoğrafçıların "dar alan derinliği" adını verdiği bu özellik, nesnenizin öne çıkmasını sağlar. İnsanlar çekiminizin net odağı haline geldiğinden portreler için mükemmeldir.
Miyoplar İçin Lens
Miyoplar için çoğu markada genellikle -8.00'a kadar numara mevcuttur. Bazı markalarda ise -12.00 numaraya kadar miyop (-) lensler bulunmaktadır.
Günlük lens kullanımında istikrarı yakalamak gerekir. Göz doktorunuz özel bir inisiyatif almadığı sürece programınızı değiştirmemelisiniz. Günlük lensler insanların kişisel yaşam programlarına göre daha uzun ya da daha kısa şekilde gözde kalabilir. Ancak ortalama süreler 13-14 saat civarındadır.
Kontakt lens derecesi ile gözlük derecesi aynıdır. Gözlüğünüz derecesi ne ise, aynı derece lensi satın alabilirsiniz. Doğru: Kontakt lens kullanmak isteyen kullanıcıların göz doktoruna danışarak tekrar ölçüm yaptırması gerekmektedir.
Hipermetrop ve myoplar için 20.00 numaraya kadar kontakt lens üretilmektedir...
Diğerinde 35mm+ ve 3 stop enstantane azaltma imkanı var. Yani aynı şartlarda iki lens te f/4 24-70 1/125 sınırda olduğunda 24-105 is ile 1/15 te bile elde güzel sonuçlar alıyorsunuz. Stüdyoda tripoda bağlayıp dar alanda kullanacaksanız, moda veya poster çekecekseniz 24-70 kullanın.
Lenslerin kullanım süresi aslında lenslerin ömrünü belirtmektedir. Örneğin aylık lenslerin kullanım süresi 30 gündür. 30 gün boyunca lensleri takabilirsiniz. 30 günün sonunda lensleri yenisi ile değiştirmeniz gerekiyor. Yine haftalık lenslerin kullanım süresi ise 7 gündür.
Örneğin doğa fotoğrafçılığı için 18-105 veya 18-200 mm aralığındaki lensleri tercih edebilirsiniz. Ancak ürün fotoğrafları, portre çekimleri gibi daha standart çekimler için 18-55 mm ile 18-105 mm aralığında bir seçim yapabilirsiniz. Diğer yandan iç mekan çekimleri için daha geniş açılı lensler seçmeniz gerekecektir.
Lensler: Ne Kadar Hızlı O Kadar İyi
Sabit ya da zoom önemli değil, düğün fotoğrafçıları için önemli olan lensin hızlı olmasıdır. "Düğün Fotoğrafçısının Lensi" diye bir lens tanımlamamız istenseydi 24-70mm f/2.8 24-70mm lensleri fotografium.com'dan resmi garantili olarak güvenle satın alabilirsiniz.
Açık diyaframlı lensler diğer lenslere göre oldukça keskindir.Yani netliği daha iyidir. Bunun için sokak fotoğrafçılığında benim tavsiyem giriş ya da orta seviye bir kamera ama açık diyaframlı ve iyi bir lenstir. 15-35mm 2.8 lens bunu karşılayacaktır.
1) Öncelikle zoom veya prime lens arasında bir tercih yapmalısınız. Geniş açı zoom lensler belli bir aralıkta kolaylıkla kadraj değişikliği yapmanıza imkan tanırlar ama genellikle daha büyük ve ağırdır. (14-24 mm, 16-35 mm, 10-20 mm gibi).
Kontakt Lens Nasıl Seçilir? Kontakt lensler göz muayenesi sonucu doktorun yazdığı reçetelerle satın alınabilir. Göz muayenesi sırasında kırma kusuru ve derecesi ile kornea eğimine göre lenslerin çapı, temel eğrisi ve lens tipi belirlenir.
Portre fotoğrafçıları arasında çok popüler olan kısa telefoto lens. Kısa telefoto odak uzaklığı ile geniş maksimum diyafram açıklığı ve hızlı otomatik odaklama hızı, EF 85 mm f/1,8 USM'yi portre çekimleri yapan her fotoğrafçı için ideal optik seçenek haline getirir.
Normal gözün bakışını sağlar, portre için distorsiyon olmaz. Özellikle APS-C sensor ve kroplu makinalar için idealdir. Seyahat için tarzınıza göre idealdir. Küçüktür, hafiftir, çantamızda yer kaplamaz ve boynumuzda fazla ağır olmaz.
Genellikle portre lensi tanımı, 85 mm değerinin üzerinde odak uzaklığına sahip lensleri ifade eder. Buna, elde kusursuz portreler çekebilmeniz için hafif bir yapıya ve 5 stop'lu görüntü sabitleme özelliğine sahip Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM lens örnek olarak gösterilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri