“Genel olarak 30 yaş Botoks'a başlamak için ideal olarak kabul edilse de; fazlaca güneşe maruz kalıyor, güneş kremi kullanmıyorsanız, sigara içiyorsanız veya genetiğiniz kırışıklık oluşturmaya müsait ise Botoks'a başlama yaşınızı öne çekmek gerekebilir.”
Botoks için yaş sınırı yoktur, ancak hastanın ihtiyaç durumu degerlendirilerek 18 yaşın altındaki kişilerde kozmetik nedenlerle kullanılmamalıdır. Bazı hastalar kırışıklık olşumuna yatkın olabilir. Kırışıklık oluşumunu engellemek için 20'li yaşların başlarında Botulinum toksin (Botoks, Dysport) tedavisine başlanabilir.
Bazı uzmanlar 30 yaştan önce botoxa başvurulmaması gerektiğini savunurken bazı uzmanlar ise 20'li yaşların son yıllarında botox uygulamasının herhangi bir sakıncası bulunmadığını düşünüyor.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu yüzden Botoks'u düşünmek için iyi bir zaman olabilir. Bu yaşta, özellikle alın, kaş arası ve göz çevresinde çok fazla aktif mimik kullanmasanız bile kırışıklıklar görülebilir.
Botoks tedavisi her yaş grubuna göre farklı avantajlar sağlayan bir uygulamadır. 20'li yaşlarda yapıldığında 18'li yaşlardaki görünüme sahip olunabilir. 30'lu yaşlarda uygulandığında 20'li yaşlardaki görünüme, 40'lı yaşlarda ise 30'lu yaşlardaki görünüme kavuşulabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Botoks Kimlere Uygulanmaz? Hamile ve emziren bayanlarda botoks uygulaması yapılmamaktadır. Nöromuskuler kas hastalığı olan, uygulama bölgesinde enfeksiyon ya da başka hastalığı olanlarda uygulamadan kaçınmak gerekir.
Merhaba, botoks uygulaması 18 yaşını doldurmuş herkese yapılmaktadır. Aşırı mimik kullanan kişilerde genç de olsalar çizgiler erken yaşta oluşmaktadır. 20'li yaştakilere hem yeni yeni başlayan kırışıklıkları gidermek hem de gelecekte oluşacak kırışıklıkları önlemek amaçlı botoks yapılmaktadır.
Botoks kasları felç eden bir bakteri toksinidir. Kırışıklıklara yol açan mimik kasların felç olmasıyla cilt düzelir, güzelleşir. Botoks uygulaması devam ettiği sürece kırışıklık oluşumu engellenir, yani yaşlanma kırışıklık açısından geçici olarak durdurulmuş olur.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Botoks hangi bölgelere uygulanabilir? Botoks, alın, göz çevresi, kaş arası, dudak kenarları, boyun ve çene gibi yüzün farklı bölgelerine uygulanabilir.
Botoks uygulaması kalıcı bir uygulama değildir. Botoksun etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 ile 6 ay arasında sürmektedir. Botoksun etkisi geçtikten sonra kırışıklıklar yeniden oluşmaya başlamaktadır. Bu nedenle düzenli aralıklarla uygulama tekrarlanarak ciltte bulunan kırışıklıklar en aza indirilebilir.
Kullanılan botoks malzemesinin türüne ve uygulama sıklığına göre yılda iki ya da bir kez gidilmesi yeterlidir. Kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için hasta zamanlamasını kendisi belirleyebilir. Kırışıklar geri döndüğünde doktorunuzu tekrar ziyaret edebilirsiniz.
Botoksa ne zaman başlamalı sorusunun genel cevabı; 30'lu yaşların başlarında Botoks başlanabilir olacaktır. Önleyici Botoks 20'lerin sonu 30'lu yaşlarının başındaki kadınlarda ideal bir uygulamadır.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Bununla birlikte bazı hastalarda botoks enjeksiyonunun etkisi minimal düzeyde olur. Bu, botoks direnci olarak adlandırılan bir durumdan kaynaklanır.
Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz.
İkisinin de cilde herhangi bir zararı yoktur. İkisi de cildi toparlar, kırışıklıkları doldurur fakat mezolift A vitamini yoğunluğundan dolayı güneş lekelerinin de rengini açar. Botoksun böyle bir etkisi bulunmamaktadır. Botoksun etkisi hemen belli olur.
Botoks, bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle Botoks yapılan bölgede şişlik ya da dolgunluk olmaz. Enjeksiyon yapılan bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.
Enjektöre çekip kullanacağı hacim (dolayısıyla ünite) yine aynı kalacaktır.. ♣ Botox® u 2cc. ile sulandırıyorsa ve kişi başı 1cc. BOTOX® kullanıyorsa (2 hastaya yeter), DYSPORT® u 3 cc. ile sulandırıp kişi başı yine 1cc. kullanması (3 hastaya yeter) yeterli olacaktır..
Yine sağlık durumlarına bağlı olarak botox, peeling, dolgu, saç ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi daha çok özel hastanelerde tercih edilen işlemler de devlet hastanelerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemlerin masraflarının tamamını SGK üstleniyor.
Botoks ile Kaş Kaldırma işlemi etkisini 4-6 ay arasında korur. Bu süre zarfında kaşların yukarı doğru yerleşmesi ile yüzde etkili bir tazelik elde edilir. 6. aydan sonra kaslar zamanla eski haline geldikçe yeni kırışıklıklar ve çizgiler ortaya çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri