Spor Yaparak 3 Ayda En Fazla Kaç Kilo Verilir? Spor, diyet ve yürüyüş yardımı ile verilebilecek kilolar arttırılabilir. 1 haftada hem diyet hem spor yaparak 60 kilo bir kişinin 2- 2.5 kilo verdiği görülmüştür. Bu rakamı 3 aya uyarlarsak 60 kilo olan bir kişi spor ve diyetle 3 ayda 24- 30 kilo verebilir.
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.
Spor Yaparak 2 Ayda En Fazla Kaç Kilo Verilir? Spor yaparak ve diyet ile birlikte 60 kilo bir kişinin haftada 2- 3 kilo vermesi beklenebilir. Bunu da 2 aya vuracak olursak 16- 24 kilo verilebilir. Daha fazla kiloda olan bireyler için bu sayı 30'lu kilolara kadar çıkabilir.
Gerekli tahliller yapılıp altta yatan geçerli bir hastalık ve durum yok ise diyetisyen kontrolünde ayda ortalama 2 kilogram alacak şekilde sağlıklı beslenme planı yapılmalıdır. Bu kişiler, harcadıkları enerjiden 400-500 kalori daha fazla alması gerekir.
(İlk 3 aydaki kilo alımınız yeterli olmasa bile) 4. aydan itibaren haftada 250 gram; 6. aydan itibaren ise 250-400 gram kilo alımı normal kabul edilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Kilo alımı hızı kişinin vücut ve hayat şekline göre değişkenlik gösterebilir. 1 ayda 10 kilo almak biraz zorlayıcı bir hedeftir ancak bu hedefe ulaşmak için tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin öğünlere dahil edilmesi iyi olur.
3-6 Aylık Bebek Kilosu: 3 ila 6 ay arasında her hafta bebeklerde yaklaşık 105-147 gram kilo artışı gözlemlenebilir. 6-12 Aylık Bebek Kilosu: 6. ay ile 1. yaş arasında bebekler her hafta ortalama 70 ila 91 gram kilo alabilirler.
Sağlıklı kilo almanın ilk aşaması uzman kontrolüdür. 1 hafta içinde sağlıklı bir şekilde 5 kilo alınabilmesi mümkündür. Kısa bir süre içinde 5 kilo almak için öncelikle yapılması gereken yağ bazlı yiyecekler tercih edilmelidir. Dengeli olarak beslenilmesi sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo alınacaktır.
Ünlülerin fitness ve beslenme hocası Obi Obadike yeni başlayan birinin yılda yapacağı kasın miktarı olarak 8-10 kilo gibi bir rakam veriyor ki bu da ay başına 0,75 kg kas demek. Ancak NSCA kişisel antrenörü Broad Schoenfeld yeni başlayan bir vücut geliştiricinin ayda 1,2 kg kas yapabileceğini söylüyor.
3 aylık bebekler ortalama olarak haftada 140-200 gram arası, bir ayda ise 700-900 gram arası kilo alabilir.
Son 3 ayda toplam 3.5-4.5 kilo kadar alabilirsin.
Düzenli egzersiz yaptığınızda, vücudunuz bu egzersize yakıt sağlamak için daha fazla glikojen depolar. Suda saklanan glikojen, kası yakma işleminin bir parçası olarak suyla bağlanmak zorundadır. Bu da az miktarda da olsa ağırlık artışına sebep olur.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Yani yaktığımızdan her 7 bin kalori fazla aldığımızda bir kilo alırız. Aynı hesaba göre yaktığımız kaloriden her 7 bin kalori az aldığımızda da bir kilo veririz. Vücutta kumbara sistemi vardır, artı ve eksi kalori kayıtlarının olduğu bir kumbaradır bu.
2) 0-12 ay tartı alımı
Yaşamın ilk yılında ortalama kilo alımı şöyledir: 1-2-3 ay: 750 gr/ay, 4-5-6 ay: 600 gr/ay, 7-8-9 ay: 450 gr/ay, 10-11-12 ay: 200 gr/ay. Bebek bir yılını tamamladığında, doğum kilosunun yaklaşık 3 katına çıkar.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Bacaklardan kilo almak için beslenme şeklinizi besin değeri yüksek gıdalar ile sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle bacaklarınızın kilo alması için diyet programınızda protein ağırlıklı besinlere, süt ve süt ürünlerine yer verebilirsiniz. Diyet ile birlikte bacak egzersizleriyle kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.
7 aylık kız bebeklerinin, bu dönemde 61 ila 73 cm. uzunluğunda ve 5800 ila 9800 gr. ağırlığında olması beklenir. Aynı dönemde erkek bebeklerin boyunun 32 ila 75 cm. ağırlığının ise 6000 ila 10200 gr. aralığında olması gerekir.
Anne gebeliğinin 25. haftasına ulaştığında 4-5 kilo almış olacaktır. Hamilelikte 6. ay boyunca haftada yaklaşık olarak yarım kilo alarak ay sonunda 2 kilo alınmaktadır. Her hafta alınan kilo miktarının aynı olmaması da olağandır. Bir hafta 250 gram alınırken diğer hafta 600 gram alınabilir.
Erişkin yaşlarda kilo almaya veya şişmanlığa neden olan başlıca faktörler hareketsizlik ve aşırı beslenmedir. Bunun dışında yaşın ilerlemesiyle de kilo almaya başlarız. Kadınlar için kilo alımının en fazla olduğu dönemler gebelik, emzirme ve menopoz dönemleridir.
Zayıflık nedeniyle problemler yaşayanlar için 1 haftada 5 kilo aldıran diyet bulunmaktadır. Yemeklerde gerekli olan kalorilerin alınmasıyla birlikte 1 hafta içinde sağlıklı olarak 5 kilo almak mümkündür. Bu diyet içinde beslenme alışkanlıklarına gerekenden daha fazla kalori eklenilmelidir.
Boyunuza ve kilonuza göre belirlenebilecek, vücut kitle indeksi denilen bir hesaplama yöntemi var. Vücut kitle indeksi değerinizi bulmak için; kilonuzu, metre cinsinden boyunuzun karesine bölmeniz gerekiyor. Bu hesaplamaya göre; 25-29.9 arasında çıkan değerler fazla kilolu olduğunuzu gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri