Kredi çekebilmek için en az 3 aydır sigortalı bir işte çalışıyor olma şartı bulunur. 3 ay şartı sebebiyle 4 ay sigortalı çalışan birisinin de kredi başvurusunun onaylanması mümkündür. 4 aydır sigortalı olarak çalışan ve sigorta primleri düzenli ödenen birisi taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi çekebilir.
Bankalar ihtiyaç kredisine başvuracak kişilerin en az 4 ile 6 ay olarak bir yerde çalışmış olmasını isterler. Yani Mart ayında işe girmişseniz, kredi başvurunuzun kolay kabul olması için Ağustos, Eylül gibi krediye başvurmanız oldukça makul bir seçim olur.
Kişinin SGK kaydının olması banka için önemli. Bu durumda yine en az 3 ila 6 ay arasında primi yatmış çalışan gerekli başvuruyu yapabilir. Bunun yanı sıra kredi notunun da yüksek olması avantaj.
Buna göre, kredi başvurusunda bulunabilmek için en az 3 ay boyunca sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi gerekir. Bunun yanında istenebilecek diğer iki şart ise; Kredi notunun 1300 ve üstünde olması, Önceki kredi kartı ödemelerinin düzenli olması, olarak sıralanabilir.
Müşterinin son 3 aylık maaş bordrosu ve maaşının ödendiği bankadaki hesap hareketlerini gösteren banka hesap özeti. Maaş bordrosuna imzalayan yetkilinin imza sirküleri.
İlgili 15 soru bulundu
Bankalar özellikle maaş müşterilerine veya emekli maaşını kendilerinden alan kişilere kredi verme konusunda daha esnektir. Encazip analizine göre Eylül 2023 döneminde en kolay kredi veren banka ON (Burgan Bank) olmuştur.
Krediye başvuran çalışanın sigorta kaydının son işyerinde kesintisiz olarak en az 3 ay boyunca düzenli yatırılması istenir. Eğer kişinin kredi notu ve geliri de yeterli ise sigorta süresindeki bu olumsuzluk banka açısından göz ardı edilebilir.
Ancak bir genelleme yaparsak, bankaların çoğunluğunda uygulanan formül, “aylık net gelir /2”dir. Bu formül ile kişinin ödeyebileceği en yüksek kredi taksit tutarı hesaplanıyor. Örneğin en düşük asgari ücret ile maaş alan ve kredi borcu olmayan bir kişi, 11.402 TL/2 = 5.701 TL aylık kredi taksiti ödeyebilir.
- Kişinin herhangi bir geliri yoksa geliri olan esnaf veya memur birini kefil gösterebilmesi. Bu şartlar sağlandığında bazı bankalar, gelir belgesi olmayan kişilere düşük limitli krediler sunabiliyor. Yani kişi kredi başvurusunda 100 bin TL'yi aşan miktarda kredi talep edemiyor.
gerekiyor. Kredi Destek Sigortasının süresi 12-60 ay arasında değişmektedir. Kredinin vadesinin 12 aydan kısa olması durumunda Kredi Destek Sigortası yapılamamaktadır.
Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
Aynı anda iki farklı bankadan kredi çekilmesi ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Bu süreçte bankalar sizi yine kredi notunuza ve gelir durumunuza göre değerlendirir ve uygunsanız iki banka da size kredi kullandırır.
Daha büyük tutarlardaki ihtiyaç kredileri ve diğer kredi başvurularında bankalar kimlik belgesine ek olarak aylık gelirinizi belgeleyen maaş bordrosu, vergi levhası gibi gelir belgesi, adınıza gelen telefon, elektrik vb gibi hizmet faturaları gibi ek belgeler talep ederler.
Findeks kredi puanınız 1900'e ne kadar yakın olursa kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali de o kadar artar.
Bu kapsamda banka personelleri kendi çalıştıkları bankalardan aylık net ücretlerinin 5 katını geçmemek üzere kredi, 3 katını geç- memek üzere çek karne veya kredi kartı kullanabilmektedir (BK, Page 7 209 Maliye ve Finans Yazıları - 2018 - (109), 203-232 2005: madde 50).
Bireysel ya da diğer adıyla tüketici kredisi başvurunuz kredi notunuzun düşük olması ya da gelirinizin kredi borcunu ödemeye müsait olmaması durumunda reddedilir. Hatta bazı durumlarda kredi notunuz yüksek olsa bile size kredi çıkmayabilir.
Öncelikle devlet bankaları arasından Vakıfbank ile Ziraat bankasının yanı sıra Halk bank da hangi banka maaş bordrosuz kredi verir merakına cevap olabilir. Özel bankalardan ise Akbank ve İNG bank ile beraber Garanti Bankası ile Odeobank müşterilerine maaş bordrosuz kredi imkânı sunmaktadırlar.
Siz de maaş müşterisiyseniz şu bankalara kefilsiz kredi başvuru yapabilirsiniz: Garanti BBVA. Yapı ve Kredi Bankası Ziraat Bankası
1500 / 100 = 15. 15 x 20 = 300. Asgari ödeme tutarı = 300 TL.
Kişinin alabileceği maksimum kredi tutarı, belgelenebilir gelire göre hesaplanır. Buna göre, aylık taksitlerin toplam tutarı belgelenebilir gelirin %50'sini geçmeyecek şekilde düzenleme yapılır. Ödediğiniz taksitlerin toplam tutarı gelirinizin yarısını geçmeyecek şekilde farklı krediler için borçlanabilirsiniz.
Bankalar dışında kredi veren kurumlardan biri varlık yönetim şirketleridir. Ödeme kuruluşları da tüketicilere kredi verir. Kredi veren kuruluşlar arasında; Koç Finans Hizmetleri, Volkswagen, Koç Fiat Kredi vardır. Mercedes Benz Finansman, EVKUR üzerinden de kredi alınabilir.
Dilediğiniz ödeme seçenekleriyle esnek bir yapıya sahiptir. 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar ve 100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın öncülüğünde, hane halkı aylı geliri 5 bin lira ve altında olan vatandaşlara 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli, 10 bin TL Temel İhtiyaç Desteği verilecek.
Kredi Detayları
Kredi kullanırken oluşabilecek sigorta primleri hesaplamaya dahil edilmemiştir. Bankacılık düzenlemeleri gereği Bireysel İhtiyaç Kredisi için kullanılabilecek vade 50.000 TL ve altı için 36 ay, 50.000 TL üstü için 24 ay ile sınırlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri