Bu sebeple 3 aylık hamile bir kadının korse kullanması uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Bedeni sıkan korse ve kıyafetler, anne rahmindeki bebeğin nefes almasını zorlaştırır ve hareketlerini kısıtlar.
Hamileliğin ilk 3 Ayına kadar hekim tarafından korse kullanımı uygun görülmez. Gebeliğin 3. ayından sonra gerekli bir komplikasyon gerekmedikçe ileriki aylara kadar kullanımı uygun değildir.
Karnın gebeliğin 3. ayıyla birlikte kendini göstermeye başlar. Kilo almanla ve zaman zaman bedeninde oluşan şişliklerle birlikte bedeninde değişiklikler oluşmaya başlar. Bu nedenle özellikle gebeliğinin 3. ayıyla birlikte bir anne adayına korse kullanımı uzmanlar tarafından önerilmiyor.
Gebelik sürecinde her hafta büyüyen karnınızın sırtınıza yapacağı baskıyı azaltmak için tercih edilen hamile korsesi medikal özellikte olup ağrıların hafifletilmesinde yardımcı olur.
Doğum sonrası korseler tamamen gebelik sonrasına uygun vücudu şekillendirmeye yönelik dizayn edilen korseler olmalıdır. Birçok dokuda, renkte ve modelde korse bulunmaktadır. Annenin ihtiyacına göre bel tipi, kalça veya karın bölgesine uygun doğum sonrası korseler hekim tarafından önerilmelidir.
İlgili 40 soru bulundu
Hemen doğum sonrası, karın duvarını destekleyici korseler gereksizdir. Bu korseler her ne kadar kendinizi iyi hissetmenizi sağlasa da, karın kaslarınızın eski formunu kazanmasında etkisizdir ve konforunuzu bozacaktır. Önemli olan doğum sonrası karın duvarını sıkılaştırıcı egzersizlere bir an önce başlamaktır.
Haftada rahim leğen kemiği içindeki yerine inerken, gebelik öncesi asıl boyutuna dönmesi, doğum sonrası 4. Haftayı bulacaktır. Gebeliğin son haftalarında 1000 gr a ulaşmış olan rahminiz, 1 hafta sonra 500 gr a, 4 hafta sonra 100 gr a inere eski ağırlığına kavuşacak.
Korse Tedavisi Ne Kadar Süre Gereklidir? Korse günde 23 saat iskelet büyümesi bitene kadar kullanılmalıdır. Daha sonra bir süre daha sadece gece kullanılır ve sonrasında da bırakılır.
Hamile külodu seçerken terletmeyen pamuklu kumaşları tercih etmelisiniz. Karın bölgenizi saracak şekilde yüksek bel olan ve hatta göğüs altınıza kadar çekebileceğiniz hamile külotları, hem göbeğinizi hem de belinizi kavrar; bu sayede sizi sıcak tutar ve ekstradan atlet giyinmenize gerek kalmaz.
Doğumdan sonra normal kiloya ulaşıldığında, karın bölgesindeki derilerin büzüşerek deformasyona uğraması, anneleri karın germe ameliyatına yönlendiriyor. Bu uygulama ile göbek altında kalan dokunun tamamen çıkartılması ve göbeğin yeni yerine yerleştirilmesi sağlanıyor.
Sırt üstü ve karın üstü yatış özellikle gebeliğin ikinci yarısından sonra önerilmemektedir.
Bebeği saran amniyon sıvısı bebeği korur ve zarar vermez. 4. aydan sonra ise karın genişliği sebebiyle bu durum değişir ve gebelikte sırt üstü yatmak sizin için de rahat edebileceğiniz bir pozisyon olmaz. Artan vücut ağırlığınız sebebiyle sırt üstü yatmak uyku apnesine ya da horlama problemlerine sebep olabilir.
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır.
Hamileliğinizin ilk 3 ayında dolabınızda kendinizi rahat hissettiğiniz aşırı dar olmayan kıyafetleri giyebilirsiniz. Özellikle karın bölgenizi sıkıca saran kıyafetlerden, kan dolaşımınızı engelleyen giysilerden uzak durmanız gerekir.
Hamilelikte vücutta yaşanan özelliklerle uyumlu olacak şekilde tasarlanan hamile kıyafetlerinin giyimine genellikle 3.aydan sonra başlanması ihtiyacı oluşur. Anne adaylarının karın ve bel bölgesindeki genişlemeler genellikle 4.aydan itibaren başlar.
Hamilelik dönemi ilk başladığı zamanlar henüz giyim ve kuşamda değişiklik yapmaya gerek duyulmaz. Ancak dördüncü aydan itibaren artık dar kıyafetler giymemeye ve her zaman esnek yapılı kıyafetler giyilmeye özen gösterilmesi gerekir.
Doğum öncesi de giyebilirsiniz. Her türlü kıyafetle konforlu bir şekilde değerlendirilebilir. Terlemeyi önler ve vücudunuzun nefes almasına yardımcı olur. Korseli emzirme atleti seçeneği işlevsel kullanım imkanı verir.
Hamileler Nasıl Sütyen Kullanılmalı? Gebelikte hassaslaşan memelerinize rahatsızlık vermemesi için destek kısmı olmayan sutyen kullanmanız gerekmektedir. Sutyeninizin kalın askılı , pamuklu, yumuşak ve esnek olması sizi büyük oranda rahatlatacaktır.
Eğer göğüsleriniz büyük ise ve hamilelik ile daha da büyüdüyse, gece yatarken de destek sağlama amaçlı sütyen kullanabilirsiniz. Bu dönemde hamile iç giyim olarak ise pamuklu ve hamileler için özel olarak üretilmiş yüksek belli külotları tercih etmelisiniz.
Korse uzun süre kullanıldığında çeşitli cilt problemlerine neden olabileceğinden kullanımı sınırlandırılmalıdır. Korse kaç saat takılır sorusuna uzmanlar, korse giyilmesinin süresini 8 saatle sınırlamaktadır.
Bunlar; deride bası yaraları oluşması; sırt adalelerinde ve bağlarında yetersizlik yapmasıdır. Ayrıca korseler uzun süre kullanılınca fiziki ve psikolojik bağımlılık yapar ve oluşturduğu baskı nedeniyle bacaklarda varislerin ve hemoroidlerin artmasına neden olduğu gözden uzak tutulmamalıdır.
Korse, bel bölgesini sıkılaştırarak karın kaslarının daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Böylece karın bölgesindeki yağların yakılmasına ve karın kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca göbek korsesi bel desteği de sağlar. Özellikle ağırlık kaldıran sporcular için bel bölgesi çok önemlidir.
Normal doğum sonrası vajinada gerçekleşen en önemli değişiklik vajinanın genişliğidir. Normal doğum sırasında vajinal genişlik 2-3 cm'den bebeğin kilosuna göre değişmekle birlikte 10-15 cm genişliğine ulaşmaktadır. Ancak doğum sonrası vajina genişliği zamanla azalmaktadır.
Normal doğumdan sonra adet emzirme durumuna göre değişir. Sadece anne sütü ile bebeğini besleyen annelerin çoğu regl olmaz. Adet görme 3-6 ayı bulabilir. Ara sıra emzirme durumunda ortalama 1,5 aydan itibaren adet başlayabilir.
http://www.gebelik.org/tr/tibbi-bilgi... Gebelik döneminde %70 anne adayında karında pubis kemiğinden başlayan, bazen göbek deliğine kadar, bazen de göğüs kafesi seviyesi seviyesine kadar uzanan çizgi şeklindeki cilt değişikliği linea nigra tıbben bir duruma işaret etmez ve gebelikten sonra kaybolur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri