Üç iplik kumaşlar, kalın olma özellikleri ile ön plana çıkan, iki iplik kumaşlara oranla daha kalındır. Three ply fleece yani üç iplik kumaşlar, iki iplik kumaşlardan farklı olarak astar ve zemin ipliğinin yanı sıra ekstra üçüncü bir ipliğin eklenmesi ile elde edilir.
3 iplik kumaş nasıl olur sorusu da çok fazla sorulur. Bu soruya yanıt olarak kumaş özellikleri verilebilir. 3 iplik kumaşların yüzleri farklıdır. Bir tarafı düz tasarıma sahipken diğer yönü atlamalı olarak tanımlanan örme şekline sahiptir. Likralı ve likralı olmayan farklı çeşitlerine ulaşabilmek mümkündür.
Üç İplik Penye Kumaş iki ipliğe oranla ve normal penye kumaşlara oranla oldukça kalın, esnek, yumuşak, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğine sahip insanlar tarafından sıkça tercih edilen bir kumaş türüdür. Genel olarak sweat, kapüşonlu, eşofman takımı olarak rahatlıkla kullanılabilir.
İki iplik kumaşlar, astar örgülü olarak da bilinir. Piyasada bilinen adı iki iplik örme kumaş şeklinde tanımlanmıştır. RL tek plakalı yuvarlak örme makinelerinde, iğne ve kilit şeklinde dizilerek üretilmektedir. Numara yönünden farklı iki ipliğin aynı iğneye verilmesiyle elde edilir.
4 iplik kumaş, adından da anlaşılacağı gibi, 4 farklı iplik türünün birleştirilmesiyle oluşturulan bir kumaş türüdür. Bu iplikler genellikle pamuk, polyester, viskon ve elastan gibi malzemelerden oluşur.
İlgili 24 soru bulundu
Bu sayede bazı özellikleri değişiklik gösteriyor olsa da genel anlamda dayanıklılığı yüksek, ağır ve hacimli yapıdadır. Birçok özelliği iki iplik kumaşlarla benzerlik gösteriyor olsa da 2 iplik 3 iplik farkı incelendiğinde 3 iplik kumaşların sıcak tutma yeteneği ve ağırlıkları daha fazladır.
%100 pamuk. Hacimli ve yumuşak bir yapıya sahip.Yumuşak dokunuş isteneni tüm giyim eşyalarında tercih ediliyor. Ön ve arka yüzü pürüzsüz. Tüylenme riski alternatiflere göre düşük.
Elde edilen giyim ürünleri, kullanılacak mevsim ve kumaş yapısı üzerinde belirleyici olan iki iplik kumaş özellikleri arasında; Kalın bir kumaş olup yaz aylarının aksine genellikle kış ya da mevsim geçişlerinde ön plana çıkar.
Bu da liflerin belirgin olduğu yani tüylü yapılı çeşidinin bulunabileceği anlamına gelir. 2 iplik şardonlu kumaş nedir sorusunun yanıtı da merak edilebilir. 2 farklı ipliğin kullanıldığı bu kumaş türü de kalın ve sıcak tutan yapısıyla dikkat çekmektedir.
3 İplikli Sweatshirt, üç farklı iplikten oluşan ve genellikle polar veya pamuklu kumaşlardan yapılan bir tür sweatshirttür. Bu sweatshirtler, üç katmanlı bir yapıya sahiptir ve genellikle dış kumaş, orta kumaş ve astar olarak üç farklı iplikten oluşur.
Kumaşın ön ve arka yüzleri birbirinden farklıdır. 3 iplik penye kumaş, diğer kumaş çeşitlerine göre daha kalın ve daha sıcak tutan bir yapıya sahiptir. Bu kumaşlar ile harika kışlık kıyafetler dikebilirsiniz. Her yaş grubunun rahatça kullanabileceği bir kumaştır.
Şardonsuz Üç İplik Kumaş: İç kısmında tüylendirme işlemi yapılmadan düz olarak üretilen kumaş çeşididir. Kalın ve sıcak tutma özelliklerinden ötürü kış aylarında tercih edilmektedir. Kadın, erkek, çocuk spor modası için uygun kumaş çeşididir.
Genellikle kışlık kıyafetlerin üretiminde kullanılan iki iplik kumaş terletmez. Kışın pamuk ve polyester ile bir arada üretildiği kıyafetler sıcak tutar. İki iplikleri diğer kumaş türlerinden ayıran en önemli özellik ön ve arka yüzünün farklı olmasıdır. Arka yüzü atlamalı yapılırken ön yüzü daha incedir.
Şardonlu kumaş, tüylendirilmiş ve görünümü değiştirilmiş bir kumaş türüdür. Şardonlu kumaş, genellikle terleten bir yapıya sahiptir. Şardonlanan kumaşın ısı geçirgenliği değişir. Kumaşı oluşturan ipliklerin içinden çekilen lifler sayesinde kumaş hacim kazanır.
Üç iplik penye kumaş, iki ipliğe ve normal penye kumaşlara göre daha kalın, esnek, yumuşak, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğine sahiptir. Genel olarak sweat, kapüşonlu, eşofman takımı olarak rahatlıkla kullanılabilir. Bu alanlar dışında iç giyim, çorap, ev tekstili ve pijamalarda da değerlendirilebilir.
İki İplik Kumaş Hangi Mevsimde Giyilir? İki iplik kumaşı, daha çok mevsimlik olarak üretilir. İnce ama dayanıklı bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla yaz aylarında daha çok tercih edilir.
Şardonlu Kumaş Çeşitleri
Üç iplikliler genelde üç farklı ipliğin örülmesiyle üretilir. Diğer türlere göre oldukça kalın bir yapıda olduğundan sonbahar ve kış modasına uyum sağlayan pek çok kıyafetin üretiminde tercih edilir.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Literatürde astarlı örgü veya fleece kumaş olarak adlandırılan kumaşlardır. Tek çelik yollu süprem yuvarlak örme makinelerinde iki iplik kumaş üretimi de mümkün değildir. Çünkü iki iplik örme kumaş üretimi için astar ve zemin ipliğini sevk edecek iki farklı banda ve dolayısıyla iki farklı kasnağa ihtiyaç vardır.
2 iplik kumaş, iki ayrı iplikten dokunan ve birbirlerine paralel olarak dokunan bir kumaş türüdür. 2 iplik kumaş, pamuk, polyester, viskon gibi farklı dokuma türlerinden üretilebilir. 2 iplik kumaş, genellikle elbise, giysi, ev tekstil ürünleri gibi çeşitli ürünlerin üretiminde kullanılır.
Süprem kumaşın önü düz, arka kısmı ise ters bir ilmek yapısına sahip olduğundan, önü ve arkası farklıdır. Kullanılan ipliklere göre isimlendirilen süprem kumaş çeşitleri tek katlı iplikler ve yüksek gramajlı olarak da örülebilir.
%100 pamuklu kumaş en sağlıklı kumaşlardandır. İnsan cildine zarar vermez, terletmez, nefes aldırır, vücudumuzda statik elektrik oluşturmaz.
Bununla birlikte pamuklu kumaşlarla tasarlanan kıyafetler, çabuk yıpranmaz ve uzun süre boyunca kullanılabilir. Ancak giysiler farklı oranlarda pamuk iplik içerebileceği gibi %100 pamuk kumaş da içerebilir.
Pamuk doğal bir elyaf olduğu için özellikle iç giyimde daha sağlıklı bir tercihtir. Diğer yandan polyesterin pamuktan daha sık tercih edildiği alanlar da tabi ki vardır. Örneğin dış giyim ve spor giyimde sıkça polyester kumaş tercih edilir. Bunun nedenleri de leke tutmaması ve daha dayanıklı olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri