Üç zamanlı tarifedeki zaman dilimleri şöyle: gündüz (06.00 - 17.00), puant (17.00-22.00) ve gece (22.00 - 06.00). Bu tarifeye göre puant dilimdeki elektrik tüketimi en yüksek birim fiyattan, gece tüketimindeki elektrik tüketimi ise en düşük birim fiyattan hesaplanıyor.
Faturalarınızda; " Tek Terimli Üç zamanlı Mesken AG" abone grubu yazıyor ise; bu tarifede üç zamana göre fiyatlandırılmaktadır. Bunlar gündüz (06:00-17:00), puant (17:00-22:00) ve gece dir (22:00-06:00).
Faturanızın 'Abone Grubu' alanında yer alan tarifenize ait birim fiyatlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenmekte olup, tarife tablolarına https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-1327/elektrik-faturalarina-esas-tarife-tablolari linkinden ulaşabilirsiniz.
Tek Zaman: Günün tüm zamanlarında tüketilen enerji için tek fiyat uygulanan tarifedir. Bu kısımda günün tüm zamanlarında yapılan tüketim belirtilir. Gündüz: 06:00 ila 17:00 saatleri arasında kaç kWh elektrik harcandıysa bu miktar abonenin tabi olduğu tarifeye göre elektrik gündüz birim fiyatı ile çarpılır.
Üç zamanlı tarifeye geçiş yapabilmek için, elektronik sayacın olması gerektiği unutulmamalıdır. Sayacınız elektronik sayaç değilse de, aboneliğin bağlı bulunduğu dağıtım şirketinden sayacınızı elektronik sayaç ile değiştirilmesini de talep ederek üç zamanlı tarifeye geçiş yapabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Hane halkının en az elektrik tükettiği gece saatleri, üç zamanlı tarifenin de en avantajlı dönemi. Tüketiciler, üç zamanlı tarifeye geçip, elektrik tüketimini daha çok gece yaparsa elektriği puant dönemine göre yüzde 74 ucuza kullanarak faturalarını da önemli oranda düşürebilir.
Hangi tarifeyi tercih etmeliyim? Tek Zamanlı Tarife: Elektrik tüketiminizin günün her saatinde aynı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tarifedir. Çok Zamanlı Tarife: Elektrik tüketiminizin, günün 06:00-17:00 - 17:00-22:00 - 22:00-06:00 zaman aralıklarında, 3 ayrı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tarifedir.
T: Toplam elektrik tüketimi. T1: Gündüz (07.00-18.00) tarifesinde tüketilen elektrik miktarı. T2: Puant (18.00-23.00) saatlerinde tüketilen elektrik miktarı. T3: Gece (23.00-07.00) saatlerine denk gelen elektrik tüketimi.
TARIFE yazıp 2222'ye gönderebilirsiniz. Kullandığınız tarife ve diğer tüm paketler cep telefonunuza SMS yoluyla iletilecektir.
Farklı çok zamanlı tarifelerin uygulanması durumunda, tüketiciler içerisinde sayacı çok zamanlı ölçüme uygun olmayanlara tek zamanlı tarife uygulanır. Çok zamanlı tarifenin uygulanabilmesi için, çok zamanlı ölçüm yapan sayacın bulunması zorunludur.
Hala faturanızın hatalı olduğunu düşünüyorsanız, incelenmesi için size en yakın hizmet noktamıza başvurarak veya 444 4 372 numaralı Enerjisa Çağrı Merkezimizi arayarak bize ulaşabilir, başvuruda bulunabilirsiniz.
Biz buna gece tüketimi, T3 modeli diyoruz. Gece 22.00'den sabah 06.00'ya kadar devam eden süreyi kapsar. Gece tüketimini artırma şansınız yok ise tek zamanlı tarife doğru olanıdır.
En uygun olan tarife 22:00-06:00 arasında. Bulaşık makinası, çamaşır makinası ve diğer elektrikli ev aletlerini saat 10'dan sonra kullanırlarsa ödeyecekleri bedel daha az olacaktır. Tüketimin en pahalı olduğu saat, saat 5 ile 10 arası." Elektriğin en çok tüketildiği saatler 17 ile 22:00 arası.
Bilindiği üzere Türkiye kış saati uygulamasına geçmiyor. Üç zamanlı tarife abonesi olan tüketiciler, 30 Ekim`den itibaren ucuz elektrik dilimini saat 22.00'de değil 23.00'ten itibaren alabilecek.
Elektrik sayaç numarası, dairelerin girişinde yer alan sayaç makinesinin üzerinde barkod halinde bulunur.
Siyah renkli kilit işareti: Klemens kapağı açıldı işaretidir. Pil işareti: Sayaç pilinin zayıfladığının göstergesidir. L1 L2 L3:Faz gerilim göstergesi.(Bu fazlardan herhangi birinin enerjisi kesik ise o faza ait gerilim sembolü (L1 L2 ya da L2)gözükmez.
GECE TARİFESİ SAAT KAÇTA BAŞLAR? Üç zamanlı tarifede, gündüz, puant ve gece zaman dilimleri için üç farklı birim fiyat vardır. Tüm Türkiye'de gece tarifesi 22.00'den sabah 06.00'ya kadar sürer.
Kademeli tarife, “Kademe 1 (Düşük)” ve “Kademe 2 (Yüksek)” olmak üzere iki tarifeden oluşmaktadır.
Elektrik kullanımının yoğun olduğu gün ve saatlerde elektrik birim fiyatı daha yüksek oluyor. Pazar günleri birçok firmada izin günü olduğu için elektrik daha az kullanılıyor ve dolayısıyla elektrik birim fiyatı daha uygun.
Hareket halindeki benzinli bir araçta bu döngü dakikada ortalama 3.000–3.500 defa tekrarlanır. İki zamanlı motorlara göre daha verimli olan 4 zamanlı motorlar günümüzde en çok kullanılan içten yanmalı motor tipidir.
(3) Tek terimli tarife sınıfı: Sadece dağıtım sisteminden çekilen veya dağıtım sistemine verilen elektrik enerjisi miktarı (kWh) üzerinden dağıtım bedeli uygulanması esasına dayalı tarife sınıfıdır. Bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında olmayan kullanıcılar tek terimli tarife sınıfı kapsamındadır.
Bu tarifeye geçmek için yapmanız gereken elektrik tedarikçinize yalnızca yazılı bir başvuruda bulunmaktır. Başvurudan bir sonraki faturalama döneminden itibaren tarifeniz geçerli olacaktır.
1) Tek Zamanlı Tarife: Günün tüm zamanlarında tüketilen elektrik enerjisi için, ilgili bileşenlerden oluşan ve tek fiyat olarak uygulanan tarifedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri