Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
Sözleşme süreleri; üç yıldan az ve dokuz yıldan fazla olmamak şartıyla, hizmet gerekleri ve yetiştirme maliyetlerine bağlı olarak kuvvet, sınıf ve branşlara göre yönetmelikte belirlenir. Yönetmelikte belirlenen şartları taşıyanların talepleri halinde sözleşmeleri yenilenebilir.
Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Subay olabilmek için yaş sınırı dört senelik eğitimi bitirenler için 27 iken lisansüstü eğitim alanlarda bu sınır 32 olmaktadır. Başvuru yapacak adayların bu yaş sınırını geçmemiş olmaları gerekmektedir. Uzmanlık eğitimi gören doktorlar için ilgili yaş sınırı 35 şeklinde belirlenmiştir.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Teğmen maaşı aylık ortalama 70.500 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Teğmen maaşı 56.400 TL iken, en yüksek ise 166.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Normal Bekleme Süreleri Asteğmen 8 Ay (1) Teğmen 3 Yıl Üsteğmen 6 Yıl Yüzbaşı 6 Yıl Binbaşı 5 Yıl Yarbay 3 Yıl Albay 5 Yıl Tuğgeneral - Tuğamiral 4 Yıl Tümgeneral - Tümamiral 4 Yıl Korgeneral - Koramiral 4 Yıl Orgeneral - Oramiral 4 Yıl b) En az bekleme süreleri: Madde 31 – Subayların en az bekleme süreleri aşağıda ...
Yüzbaşı Kaç Yaşında Olunur? 21 yaşında mezun olan ve Teğmen, normal bekleme sürelerini olumlu sicille tamamlayıp, bir üst rütbeye terfi ettiğinde, 27 yaşında Yüzbaşı olabilir.
b. Yaş Şartı: Başvuru yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (Sözleşmeli er olarak görev yapanlardan, başvuru esnasında 3'üncü görev yılını tamamlamış olanlar için 29 yaşını bitirmemiş olmak.)
Müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi yaşından gün almış ve yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak şartı aranmaktadır.
Muvazzaf Subay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve sayfanın müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan kadın veya erkeklerden istihdam edilen subaylardır.
Subay olmak için birden fazla yol bulunuyor. İlk ve en çok tercih edilen yöntem, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ve Milli Savunma Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen sınavdan başarılı olunması ve harp okuluna girilmesi gerekir. Bir diğer yöntem ise lisans mezunları için açılan kontenjanlara başvurmaktır.
Bir subay ne kadar maaş alır sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Özellikle kariyerini subay olarak belirlemek isteyen kişiler bu tip soruları cevaplarını aramaktadırlar. Subay maaşı yukarıda da belirtildiği gibi ortalama olarak 48.500 TL ile 70.000 TL arasında değişmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetlerinde 6 yılını doldurmuş ve 23 yılını doldurmamış adaylar eğitim alabilecek. Millî Savunma Üniversitesi bünyesinde oluşturulan yeni sistem 2 aşamadan oluşuyor: Birinci aşamada karargâh subaylığı eğitimi (KARSU) taktik seviyede 4,5 ay uzaktan, 4,5 ay da yüz yüze eğitim verilecek.
Bu rütbe en yüksek askerî rütbe olmakla beraber diğer rütbelerden önemli bir farkı kıdem ve bekleme ile kazanılamamasıdır. Mareşal unvanı, savaşta üstün yararlılıkları görülen ve en az orgeneral ya da oramiral rütbesine sahip subaylara Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilgili kanuna dayanarak verilir.
Rütbe, “terfi” denilen bir idari işlem sonucunda elde edilmektedir. Normal bir terfi için; rütbe bekleme süresinin doldurulması, üst rütbe kadrosunda açık bulunması, kıta hizmetinin tamamlanması ile belli sayıda ve oranda sicile sahip olunması kural olarak yeterlidir.
Teğmen- terfi için 3 yıl. Üsteğmen – terfi için 6 yıl. Yüzbaşı – terfi için 6 yıl (3 yıl yüzbaşı, 3 yıl kıdemli yüzbaşı) Binbaşı – terfi için 5 yıl.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Binbaşı maaşı aylık ortalama 65.000 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Binbaşı maaşı 52.000 TL iken, en yüksek ise 101.400 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Doğuda Görev Yapan Teğmen Maaşları
Bu nedenle, aynı dönemde göreve başlasa da doğuda ve batıda görev yapan teğmen maaşları arasında farklılık görülebilir. Son zamların ardından doğuda görev yapan teğmen maaşı ortalama aşağıdaki gibidir: Doğuda görev yapan teğmen maaşı: 56.120 TL'dir.
Albay Maaşı 2024
Albayların en az maaşı 87.200 TL olup, en fazla maaşları ise 232.400 TL'ye kadar ulaşabilmektedir. 2024 yılı itibaren emekli albay maaşı 54.000 TL'dir.
Ordu Komutanlığına Türkiye'nin en genç Orgeneral'i Necdet Özel getirildi. Parlak sicili dolayısıyla sınıf arkadaşlarının önüne geçerek, 45 yaşında General olan Özel'in, 2013 yılında da Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.
-KPSS ve ALES notu olmak, -Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, -Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, askeri okullar ile Jandarma ve Sahil -Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, -Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini yapmakta olanlar için; Başvuru yapılan yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak, Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini tamamlamış olanlar için; Başvuru yapılan yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri