34 hafta hamilelikte anne karnındaki bebek bir ananas büyüklüğüne ulaşmış durumdadır. Uzunluğu 44-46 cm civarlarındadır. Ağırlığı ise ortalama olarak 2100-2200 gr'dır.
Hafta Bebek Kilosu. 34. hafta içerisinde bebeğin uzunluğu yaklaşık olarak 40-45 santimetre arasında değişiklik gösterir ve kilosu ise yaklaşık olarak 2,5 kilogramdır.
Bebeğiniz yaklaşık olarak 42 cm boyunda ve 2250 gram ağırlığındadır. Bebeğiniz tamamen yeni doğan gibi hareket etmeye başlar: Gözleri uyanıkken açık, uyurken kapalıdır.
35 haftalık bebek büyük bir kabak büyüklüğüne ulaşmıştır. Boyu 45-50 cm civarlarındayken ağırlığı ise ortalama olarak 2300-2500 gr'dır.
31 Hafta. Bebek 41 cm ve 1.600 gr dır.
İlgili 26 soru bulundu
Normal doğum kaçıncı hafta olur? Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Bu nedenle hesaplamalarda, bebeğin ultrason ölçümleriyle hesaplanan ağırlığının, 400 gr fazlası ya da eksiği sınır değerler olarak kullanılır. Bir örnek verirsek, doktorunuz ultrason ölçümleri sonrasında, bebeğinizin ortalama 1300 gr olduğunu söylerse, bu 900 gr ile 1700 gr arasında anlamına gelir.
Süt ve süt ürünleri
Ancak peynir, yoğurt ve kefir gibi ürünler kalsiyum, protein ve probiyotikler içerir. Bu ürünler hem senin vücudun hem de bebeğinin kilo alması ve sağlıklı gelişimi için faydalıdır. Bu yüzden anne karnında bebeğe kilo aldıran yiyecekler arasında.
38 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüsü
Yaklaşık olarak bir karpuz büyüklüğünde olan bebeğiniz bu hafta itibariyle yaklaşık 47-50 cm boyunda ve 3000 gram civarındadır. Bunlar ortalama değerlerdir ve bebeğin cinsiyetine, genetik yapısına göre her hamilelikte bebeğin boy ve kilosunun ilerleyişi farklı olabilir.
Hafta Bebek Kilosu. Gebeliğin 37. haftasında bebeğin baş popo mesafesinin uzunluğu ortalama olarak 33-34 santimetredir. Baş topuk mesafesi ise 48 santimetre civarındadır. Bu dönemdeki bir bebeğin vücut ağırlığı ise yaklaşık olarak 2,9-3 kilogram civarındadır.
34 haftalık gebelikte 7 ay 28 günlük hamilesiniz demektir.
Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar Nelerdir? Hamilelikte birkaç çeşit gıda özellikle tüketilmelidir. Çünkü bu besinler bebeğin ideal kiloda ve sağlıklı olması için önemlidir. Bu gıdalar ıspanak, kabak çekirdeği, yumurta, ceviz, doğal ürünler, sebzeler, kefir, yoğurt, ayran, süt ve et olarak sayılabilir.
Son 4 haftaya kadar devam edilebilir. Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son 4 haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur.
Bebeklerin çoğu yer çekimin etkisiyle, içgüdüsel olarak vücuduna göre ağır olan başı yumuşayan rahim ağzına doğru döner. Çoğu bebek için bu 32. ve 36. haftalar arasındadır. Bazı bebekler ise, doğumdan birkaç gün öncesine kadar anneleri, doktorları ve ebelerini merakta bırakabilirler.
34 Haftalık Gebelikte Doğum Olur mu? Gebelik; genellikle 38-40 hafta veya 9 ay 10 gün süren bir yolculuktur. Buna karşın 34 haftalık doğan bebek sayısı da oldukça fazladır.
Doğum sürecinde tam olarak bebeğin doğum kanalına ineceği zaman belli değildir. Ancak genellikle gebeliğin 36-38. haftaları arasında myometrium denilen rahim kasları doğuma hazırlanır ve genellikle bu dönemde bebeğin doğum kanalına inişi başlar.
Vücut yüzeyini kaplayan ve lanugo olarak adlandırılan ince tüyler 40. hafta ile birlikte neredeyse tamamen dökülmüştür. Doğum sonrasında kalan az miktarda tüy var ise bunlar da birkaç gün içerisinde dökülür. Bu hafta itibariyle bebeğin boyu yaklaşık olarak 50-52 cm, kilosu ise ortalama 3500 gram civarındadır.
36 Haftalık Bebek Ultrason Görüntüsü Nasıldır? 36 haftalık anne karnındaki bebek bir marul büyüklüğüne ulaşmıştır. Uzunluğu ortalama olarak 47-48 cm'dir. Ağırlığı ise 2600-2700 gr civarlarındadır.
C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından şifalı olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir.
Bebekler 9-12 aylar arasında ise günde yaklaşık 10-12 gram almaya başlar. Bir yaşına geldiğinde bebeğin doğum kilosunun ortalama 3 katına, 2 yaşına geldiğinde ise yaklaşık 4 katına çıkması beklenir. 1-3 yaş aralığında ise kilonun ayda 250 gram olacak şekilde artması normaldir. Bu durumda yılda 2-2,5 kilo alabilirler.
İri bebek: Doğan bebeklerin ortalama ağırlığı 3-5 kg kadardır. Bu ağırlığın 4 kg üstüne çıkması durumunda bebeğin normal yoldan dışarı çıkışı çok zor olabilir. Bu durumda bebek doğum kanalında takılabilir çıkamaz ya da çıkarken omuz takılmaları ve kırılmaları olabilir.
Yenidoğan bebeğin boyu ve kilosu ne olmalı? Bebekler ortalama 3 kilo ağırlığında ve 50 cm boyunda dünyaya gelir. İlk hafta yüzde 5-10 kilo kaybı normal karşılanır. Doğumu takip eden ilk haftada doktor kontrolü ve kilo takibi yapılır.
YENİ DOĞAN BEBEKLERİN ORTALAMA BOY VE KİLOSU
Bu değerlerin altında dünyaya gelen bebekler düşük doğum ağırlıklı, üzerinde dünyaya gelen bebekler ise yüksek doğum ağırlıklı olarak adlandırılır. Ortalama doğum ağırlığı yani 50'nci persentil kız bebekler için 3290 gram erkek bebekler için ise 3430 gramdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri