35. hafta gebelik sürecinin 8 ay 3 haftalık zaman dilimine tekabül eder. Bu dönem gebeliğin son evresi olan üçüncü trimester (son 3 ay) içerisinde olup doğuma kalan süre ise ortalama olarak 5 haftadır.
36 haftalık gebelik süreci toplam 9 aylık bir zamana tekabül eder. Anne adayının içerisinde bulunduğu gebelik evresi üçüncü trimesterdir ve doğuma ortalama olarak 4 haftalık bir zaman dilimi kalmıştır.
Hamilelik süreci 40 haftadan oluşur. Doğumun 24 hafta ila 37. haftaları arasında gerçekleşmesine, erken doğum yani prematüre doğum denir. Ama merak etmeyin, 35 haftalık doğan bebekler genellikle sorunsuz ve çok az bir bakım ile yaşamını kolaylıkla devam ettirebilir.
35 haftalık bebek büyük bir kabak büyüklüğüne ulaşmıştır. Boyu 45-50 cm civarlarındayken ağırlığı ise ortalama olarak 2300-2500 gr'dır.
Haftasından önce meydana gelen doğumlar ise erken doğum olarak kabul edilir. Bu yüzden 35 haftalık gebelikte gerçekleşen doğum da erken doğum olarak kabul edilir. Kısacası 35 haftalık gebelikte doğum normal mi sorusuna cevap verecek olursak normal değil erken doğumdur şeklinde cevap verebiliriz.
İlgili 35 soru bulundu
Erken doğum, doğumun gebeliğin 20'nci haftası ile 37'nci haftaları arasında gerçekleşmesi olarak tanımlanıyor. Gebeliğin 20'nci haftasından sonra kasılmaların başlaması ve düzenli olarak gelmesi erken doğumun habercisi olabiliyor.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
Sezeryan Doğum Kaçıncı Haftada Olur? Sezaryen doğum yapılacak kişilerde hamilelik süresinin en azından 37. haftaya kadar ilerlemesi beklenir. Ve bu tarihten sonra doğum yapılabilir. Ancak en ideal olan durum, sezeryan doğumun hamileliğin 39. haftasından itibaren yapılmasıdır.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Rahim içi ve dışı enfeksiyonlar, çoğul gebelikler, amniyon mayiinin fazla olması, rahmin yapısal anormallikleri, rahim iç tabakası (desidua) içine kanamalar, genetik faktörler, doğumu başlatan fizyolojik mekanizmaların erkenden tetiklenmesi erken doğumun başlıca nedenleri arasında sayılabilir.
Gebeliğin 35. haftasında bebeğin boyutları neredeyse bir kavun büyüklüğündedir. Ağırlığı 2,4-2,5 kg arasında değişen bebeğin ortalama uzunluğu ise 45 santimetredir.
Gebeliğin 37. haftası tam olarak 9 ay 1 haftalık bir süreye tekabül eder. Anne adayı hamileliğin üçüncü trimester dönemindedir ve doğuma ortalama olarak 3 haftalık bir süre kalmıştır.
33 - 34 hafta gebelik 8 aylık. 37 - 38 hafta gebelik 9 aylık. 40 hafta olduğunda 9 ay 10 gün bitmiştir.
Gebelikte 38. hafta içerisinde olan bir anne adayı için 9 ayın dolmasına yalnızca birkaç gün kalmış olduğu söylenebilir. 8 ay 26 günlük veya 9 aylık hamilelik olarak tanımlanabilecek bu hafta ile birlikte artık bebeğin kucağa alınması için günler veya saatler kalmış olabilir.
NST'yi yapabilmek için gebeliğin 3. trimestere girmiş olması gerekir. NST testi genellikle 32. haftadan sonra yapılmakla beraber yüksek riskli gebeliklerde 26-28. haftalarda da yapılabilir.
Bu nedenle tüm dünyada artık planlı sezaryen zamanı 39. gebelik haftası olarak kabul edilmektedir. En uygun zaman da 39 hafta 0 gün civarıdır.
Sezaryen için en uygun hafta, gebelik sürecindeki her kadın için farklı olur. Ancak genellikle sezaryenin, hamileliğin 39. ya da 40. haftaları arasında yapılması önerilir.
Anal seks ise gebelikte önerilmez. Eğer gebeliğe bağlı hemoroid (basur) probleminiz varsa anal seks sıkıntı yaratabilir.
Sağlık açısından doğuma 10 gün kala ilişkinin hiçbir riski yok. Doktorunuzun önerisi varsa 40 haftalık hamilelikte de dahil olmak üzere hamilelik sırasında cinsel ilişki yaşamak tamamen güvenlidir.
Doğumdan sonraki ilk 6 hafta içinde cinsel ilişkiye girmek tıbben de dinen de sakıncalıdır.
Anne karnında çok tekme atan bebeklerin doğduktan sonra daha hareketli olduğu ya da hareketsiz bebeklerin sakin olduğu düşünülür. Bu yorumun bilimsel bir dayanağı mevcut değil. Ortada dolaşan söylentilere göre, anne karnında çok hareket eden bir bebeğin, ileride hiperaktif olması bilgisinin doğruluğu ispatlanmamıştır.
Erken Doğum Hangi Aylarda Riskli? 20 haftadan sonra gerçekleşen ve 37. Haftaya kadar oluşabilecek tüm doğumlar erken doğum olarak bilinir. Hamilelik 20.haftaya ne kadar yakın olur bebekte ciddi sağlık sorunları oluşma riski o kadar yüksektir.
Rahim ağzında yaşanan değişiklikler, vajina bölgesinde ya da karında hissedilen baskı hissi ve adet sancısı ile benzerlik gösteren sancılanmalar erken doğum belirtileri arasında yer alır. Bu belirtilerden herhangi birinin hissedilmesi halinde en yakın hastaneye başvurmak anne ve bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri