Mezura yardımı ile bilek ölçüsü alınabilir. Bilek ölçüsü 12-13 cm'den ince ise 36 - 40 mm saat tercih edilebilir. Bilek ölçüsü 18 cm'den daha geniş ise 41 - 45 mm saat boyutları tercih edilebilir. Bilek ölçüsü alındıktan sonra ölçü sonuçlarına göre, ince bilekler için saat kasası da küçük tercih edilmelidir.
40-42 mm genellikle standart boyutu ifade ederken daha altındaki saatler küçük, daha üstündeki tasarımlar ise büyük boy olarak ifade edilir. Bu nedenle marka ve modele bağlı olarak 45 mm erkek veya kadın kol saati modelleri battal boy veya XL arasında değerlendirilir.
İnce bilekler için erkeklerde genellikle 38 mm'den daha küçük ölçüler ideal saat çapları olarak değerlendirilir. Kadınlar için standart bir kasa çapı ise genel olarak 26 mm ile 29 mm arasındadır.
Saat, bileğin kemikli kısmının hemen üzerinde durmalıdır. Bileğinizi ölçerek, saat kayışını doğru bir noktada takabilirsiniz. Saatin kayışı bileğinize sıkıca oturmalı, ancak rahatsızlık yaratmamalıdır.
Bileğiniz ölçücü 12-13 cm'den daha inceyse kendiniz için 38 ile 42 cm arasındaki saatleri seçebilirsiniz. Fakat bileğiniz 18 cm'den daha kalında bileğinize çok daha uygun olacak şekilde 44 ve 50 cm aralığındaki kol saatlerine bakmanızda fayda var.
İlgili 25 soru bulundu
Bilek ölçüsüne göre saat seçimi için öncelikle bilek kalınlığı ölçülmelidir. Mezura yardımı ile bilek ölçüsü alınabilir. Bilek ölçüsü 12-13 cm'den ince ise 36 - 40 mm saat tercih edilebilir. Bilek ölçüsü 18 cm'den daha geniş ise 41 - 45 mm saat boyutları tercih edilebilir.
Erkek bilek ölçüsü genellikle 14 cm'den başlayarak 18 cm ve üzeri arasındaki değerlerle sınıflandırılır. 14-18 cm bilekler için ideal erkek saat çapları 38-42 mm olarak belirtilir. 18 cm ve üzeri bileklerde ise 44-46 mm kasa çapına sahip modeller en iyi erkek saatleri arasındadır.
Bileğinizi Ölçün
Eğer bilek ölçünüz 12-13 cm'den kısaysa, bilek ölçünüz küçük ve orta arasındadır. Küçük ve orta aralığında bilek ölçüsüne sahip olanlar, çapı 38, 40 ve 42 mm olan saatleri tercih edebilir. Eğer bilek ölçünüz 18 santimetreden büyükse, kasa çapı 44-46 mm aralığındaki kol saatlerini incelemelisiniz.
İşe Bilek Kalınlığınızı Ölçmekle Başlayın
Örneğin, bilek ölçünüz 12-13 cm'den küçükse çapı 36-40 mm boyutlarında olan saatleri tercih edebilirsiniz. 18 cm'den geniş bir bileğe sahipseniz çapı 41-45 mm boyutlarındaki saatler sizin için ideal.
Saat, bilekte sıkıca durmalıdır. Eğer bilek boyunca bir santimetre ileri veya geri gidebiliyorsa saatin kayışını ayarlamalısınız. Ayrıca, saatinizin daha iyi korunması için de bu önemlidir. Çok gevşek giyilen bir saatte, kasa ve kristal üzerinde daha fazla hasar olabilir.
Kadın kol saati modellerinde kasalar 34 mm ile 46 mm arasında değişiklik gösterir. Genellikle kadınlar için 34 mm ile 40 mm arasında, erkekler için ise 40 mm ile 46 mm arasında olması önerilir. Genellikle 38 mm ile 42 mm kasa çapına sahip olan modeller, unisex ürünlerdir.
Saatin merkezinden yani tepe bölümünden alınan ölçüye saatin kasa çapı ismi verilir. Saat seçerken doğru saati satın almak konusunda saat kasa çapı da çok önemli bir yere sahiptir. Saatte kasa çapı ise bir kumpas yardımıyla ölçülür. Saat kordonunun bilekle uyumu için saatin derinliği ve çapı önemlidir.
Cinsiyet açısından kasa çaplarını değerlendirmek istersek, kalın bilekli bir kadın için 44 mm saat oldukça kalın olabilir. 46 mm'ye kadar geniş çaplı tercih etmese bile bir kadının 38 mm'den de az olan saatlerden kaçınması gerekir. Erkekler için de 46 mm sınır çaptır. Bu çapın üzerindeki tüm saatler kaba duracaktır.
Kullanışlı ve hafif bir saatim olsun diyorsanız mutlaka silikon kordonlu bir saat tercih etmelisiniz. Ayrıca, silikon kordonların temizlemesi de oldukça basit. Nemli bir bezle silmek onu temizlemeye yetecektir. Metal kordonlar oldukça dayanıklıdır.
Erkek saati öncelikle boyut açısından bileğe uygun olmalı ve stilinizi tamamlamalıdır. Ayrıca kaliteli malzemelere sahip ve dayanıklı olmalıdır. Stiliniz klasik ise renk ve tasarım açısından uyumlu olması da önemlidir. Spor stilleri tercih ediyor ya da antrenman yapıyorsanız buna uygun özellikler sunmalıdır.
Bileğinizin ölçüsüne uygun olacak erkek saatleri seçerseniz istediğiniz görünümü daha rahat bir şekilde elde edebilirsiniz. Genel olarak kalın bileğe sahip olan kişilerin 44 mm'den büyük ve ince bilekli olanların 40 mm'den küçük saatleri tercih etmesi önerilir.
Kol Saati Kordon Genişliğine Göre Seçilir
İyi bir orantıya sahip olan kol saatinin kordon genişliği, kasa çapının yarısı kadar olmalıdır. Bu en iyi orantıyı ortaya çıkarır. Mesela, eğer 40 mm bir kol saati takıyorsanız, kordon genişliğinin 20 mm olması gerekmektedir. Her şey orantıda bitiyor da diyebiliriz.
En kaliteli saat markaları genellikle öznel bir konu olsa da hemen hemen herkesin lüks olarak sınıflandırdığı Rolex, Patek Philippe, Tag Heuer, Citizen, Seiko, Bulova, Hublot, Cartier, Omega, Tissot ve Breitling gibi dünyaca ünlü isimler listenizde yer alabilir.
Hectopat. Bence çok sıkmamalı, bir tık da olsa kolda rahat hareket etmeli, kolunu elini aşağıya doğru bıraktığında elinin üst kısmına hafiften değmeli.
Apple Watch Ultra, 45 mm kayışlarla da uyumludur ancak 45 mm kayışlar yalnızca günlük kullanım için takılmalıdır.
Seiko 5 Orjinal Nato Kumaş Tekstil Kordon 22mm.
Akıllı saatlerin ekran boyutları, genellikle 1 ila 2.5 inç arasında değişebilir. Bu boyutlar, cihazın kullanım amacına ve tasarımına bağlı olarak değişebilir.
Bunun için geçmişten gelen alışkanlığın devamı olarak erkekler kol saatini sol koluna takmaktadır. Günlük ve iş yaşantıları içerisinde sürekli olarak sağ el ile iş yapıldığı düşünüldüğü zaman saatin sağ kola takılması işlevsel olmayacaktır. Ancak saatini sağ koluna takan erkekleri de görmek mümkündür.
Statü Sembolü: Erkek kol saatleri, şıklıklarına ve işlevselliklerine ek olarak bir statü sembolüdür. Erkek kol saatleri birçok insan için prestijli ve önemli bir konumdadır. Erkek kol saatleri takan kişinin sosyal statüsünü belirtmeye ve yansıtmaya yardımcı olan bir erkek aksesuarıdır.
Bayan'da saat 17:00 28 Mart Perşembe iken Türkiye'de 12:00 dir. Bayan Türkiye'nin 5 saat ötesindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri