3D Baskı ile silikon kalıp modelleri yapımı 3d yazıcılarla yapılabilecek işlerden biridir. Bilindiği üzere kalıbın çıkarılması için objenin mevcut olması gerekmektedir. İşte 3 boyutlu yazıcılar bu esnada devreye girmektedir.
3D yazıcı veya 3D baskı sektöründe faaliyetlerde bulunarak şüphesiz para kazanabilirsiniz. Kazanacağınız paranın miktarı ise, teknolojideki bilgi düzeyinize ve bu ek işe ne kadar zaman ayırdığınıza bağlı olacaktır.
3D baskı teknolojisi ile ihtiyaç duyduğunuz bir aparat basabilir, 3D tarayıcı ile taradığınız bir cismin çıktısını alabilir, çizdiğiniz bir tasarımı prototipleyebilir, hatta kendi ürününüzü oluşturabilirsiniz. Kısacası 3 boyutlu yazıcılar ile dilediğiniz her şeyi basabilirsiniz.
3D Yazıcı İle Seri Üretim Süreci
Geleneksel imalat yöntemlerinde aynı anda birden fazla parçanın üretilebilmesi gibi, günümüz 3d yazıcıları da aynı anda birden fazla parçayı üretme yeteneğine sahiptir. Üstelik geleneksel yöntemlerin aksine, aynı anda farklı parçaları da üretebilmektedirler.
İlgili 26 soru bulundu
Bir 3D yazıcının ömrü boyunca 2000 saat baskı kapasitesi olduğu düşünüldüğünde, yazıcı için 4000 dolar harcamışsanız saatlik baskı maliyetini düz hesap 2 dolar olarak kabul edebilirsiniz.
· 10 Kez Kullanım Ömrü 20.000 saatlik kullanım ömrüne sahip DLP projektör ile güçlendirilen LCD yazıcı gibi ekran başına 2.000 saatlik kullanım ömrüne sahip ekranları değiştirmenize gerek kalmaz, bu da bakım maliyetlerinden önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlar.
Bu teknolojide kullanılan lazer gücüne bağlı olarak metal, plastik ve seramik olmak üzere neredeyse birçok farklı malzeme ve malzeme kombinasyonu kullanılabilmektedir. 3D yazıcılarda en dikkat edilmesi gereken özelliklerden biride kullanılacak malzemedir, pek çok yazıcı PLA, ABS ya da her ikisi ile de çalışmaktadır.
3D yazıcıyla para kazanmak için 3D baskı hizmeti basit bir iş modelidir, ancak düşünülmesi gereken birkaç şey vardır. Her işte olduğu gibi, müşterilerin seni bulabilmesi için görünür olman gerekiyor. Bu iş modeli büyük ölçüde etkili pazarlamaya dayanmaktadır, ama bu pazarlama çok pahalıya mal olmak zorunda değildir.
3D Elektrik. Kısacası bir saatte yazan tüketime göre 15 kuruş yakıyor.
Bunun yanında fiyatlandırma konusunda en uygun 3D baskı hizmeti en kaliteli malzemelerle sunulacağını unutmayın. Gram üzerinden fiyatlandırılan 3D baskı, gram fiyatı 30 gram üzeri için 3 TL ile 6 TL arasında değişiyor.
ABS'nin aksine baskı esnasında kötü koku yaymaz. Genellikle kokusuz filament olarak bilinse de, bazı çeşitleri tatlı-şekerli kokuya da sahiptir.
Tavsiye edilen değer olan 60 mm/s kullanılabilir. Hassas baskılar için hızı düşürmekte fayda var. Zaman problemi varsa küp, silindir gibi düzgün geometrik şekillerde hız iki katına kadar artırılabilir.
Günümüzde 3D yazıcıların kullandığı 3D baskı teknolojilerinin türleri basitçe; FDM, SLA, MSLA, DLP, SLS, DMLS, SLM, EBM, Material Jetting, DOD ve Binder Jetting'dir.
Üç boyutlu (3D) yazıcılarda basılacak objenin işlevine göre farklı malzeme alternatifleri bulunmaktadır. En yaygın kullanılan malzemeler ise Akrilonitril bütadien stiren (ABS, Acrylonitrile Butadiene Styrene) ve Polilaktik Asit (PLA, Polylactic Acid) malzemelerdir (Bulanda ve ark., 2020).
3d yazıcıda ölçülü mekanik parçalar oluşturmak isteyenlerin Solidworks, Fusion360, Skechup kullanmaları gerkiyor. Ölçüsüz organik modeller oluşturmak isteyenler ise kullanması aşırı zor olan Zbrush başta olmak üzere Blender ve 3Ds Max öğrenmeliler.
İkinci el satın almanın bazı dezavantajları şunlardır; Güvenilmez kaynaklardan satın alma: Pek çok satıcı, kullanılmış 3D yazıcılar sundu, ancak buna bağlı büyük bir bilinmeyen var. Makinenin çalışır durumda olma garantisi yoktur ve muhtemelen siz de satın almadan önce yazıcının çalıştığını göremezsiniz.
3 boyutlu (3D) yazıcı teknolojisini birçok alanda kullanmak mümkün. Endüstriyel imalat, tıp ve sağlık, havacılık ve uzay, mimarlık ve inşaat, askeri uygulamalar, tekstil, gıda, eğitim ve diğer birçok alan buna örnek olarak verilebilir. Eğitim başlığı 3 boyutlu (3D) yazıcılar için stratejik bir öneme sahiptir.
3D Baskı: Baskı işleminde obje katmanlar halinde üst üste serilerek oluşturulur. Bu katmanlar plastik eritme, laser sintering, sterolitografi gibi farklı yöntemler ile gerçekleştirilir.
PLA, en ucuz ve en yaygın FFF baskı malzemelerinden biridir. PLA, su geçirmez parçalar oluşturmak için kullanılabilir ancak bazı dezavantajları vardır. PLA, suyu emmeye ve şişmeye meyilli olabilir. Bununla birlikte PLA biyolojik olarak parçalanabilir, yani doğru koşullar altında kompostlaştırılabilir.
Kloroform veya hızlı yapıştırıcılar : Farklı tip hızlı yapıştırıcılar kullanılabilir. Fakat kloroform parçalarınızı iz bırakmadan ve kaynaştırarak yapıştırır (PLA filamenti için geçerlidir).
Bu problemin yanıtı yapılacak ürünün gramajına göre değişiklik gösterebileceği gibi, doluluk oranıyla da doğru orantılıdır. Örnek olarak 1 Kg filamentten %5 iç doluluk oranı kullanılarak 392 adet satranç taşı üretilebilmektedir.
1.75 çapında olan 1kg filament yaklaşık olarak 330 metredir.
Solid Filament PLA Plus 1.75mm Naturel Şeffaf 1Kg Satın Al 394,80 TL | Robotzade.com.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri