Giriş yaptıktan sonra 4C emekli maaşı sorgulama işleminizi arama kısmına yazınız ya da hizmetler kısmından Sosyal Güvenlik Kurumuna oradan da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü bölümüne tıklayınız ardından 4c belgelerini seçiniz. Çıkan belgeyi barkodlu indir seçeneğine tıklayarak indirip yazdırabilirsiniz.
👉 T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı T.C. üzerinden yapabilirsiniz. Devlet Kapısı üzerinden kaydedebilirsiniz.
4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü
4C için sorgulama yapabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/4c-emekli-aylik-bilgisi linkine tıklayın.
T.C kimlik no ile Emekli Sandığı hizmet dökümü ve emeklilik şartlarınızı telefon aracılığıyla sorgulayabilirsiniz. ALO 170 hattını arayarak tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. T.C kimlik numaranız bu sorgulamalar için yeterli olacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Giriş yaptıktan sonra 4C emekli maaşı sorgulama işleminizi arama kısmına yazınız ya da hizmetler kısmından Sosyal Güvenlik Kurumuna oradan da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü bölümüne tıklayınız ardından 4c belgelerini seçiniz. Çıkan belgeyi barkodlu indir seçeneğine tıklayarak indirip yazdırabilirsiniz.
Emekli Sandığı, SGK bünyesinde girdikten sonra 4c olarak anılıyor. 5510 sayılı kanuna göre hizmet akdi ile çalıştırılanlar, mahalle ve köy muhtarı olarak çalışanlar, serbest meslek çalışanları, gelir vergisinden muaf olan esnaf ve sanatkarlar, tarım çalışanları, anonim şirket ortakları, komandit şirket ortakları, ...
4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak.
4C sigorta, geçmişte Emekli Sandığı kapsamında sigortalı olan kişilerin, tüm sigorta kurumlarının SGK altında birleşmesi sonrasında girmiş olduğu kapsamı ifade eder. Önceden kadrolu olarak devlet memurluğu vazifesini ifa eden kişiler Emekli Sandığı kapsamında sigortalanmaktaydı.
4C Sigorta: Emekli sandığı olarak da bilinen sigorta SGK'ya dahil olduğunda 4C adını almıştır. Devlet memuru olarak çalışanları kapsayan 4C devlet personellerini ve maliye bakanlığı çalışanlarını da kapsamaktadır.
E-devlet şifresi olmayan kişiler şifresiz olarak 4C hizmet döküm belgesi alabilmektedir. Bunun için yapmanız gereken il veya ilçelerde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüklerine giderek hizmet döküm belgenizi talep etmektir.
4C sigorta hizmet dökümünde, 4C sözleşmesi ile çalışan personellerin çalışma süreleri ve ödedikleri sigorta primleri hakkında detaylı bilgiler yer alır. Bu belge, kişinin çalıştığı kurum tarafından düzenlenir.
Vatandaşlar, e- devlete TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra, Sosyal Güvenlik Kurum'u sayfasına girmeleri gerekir. Bu sayfada ise kişilerin 4A, 4B ve 4C tescil kayıtlarından hangisine bağlı ise onu seçmesi gerekir. Seçilen sigorta kolundan sosyal güvenlik numarası öğrenilir.
Daha çok kendi işini yapan kimselerin kapsandığını grup 4B olarak karşımıza çıkar. 4C ise hem devlet memurlarını hem de muhtarlar ya da kadrolu çalılan kimseleri kapsar.
4c sigorta sistemi, devlet memuru çalışanlarını kapsar. 5510 sayılı yasaya göre, hizmet akdi ile çalıştırılanlar, köy ve mahalle muhtarları, serbest meslek çalışanları, gelir vergisinden muaf olan esnaf ve sanatkârlar, anonim şirketlerin ortakları, komandit şirketlerin ortakları, şirket ve donatma iştiraklerinin ...
SGK hizmet dökümünüzü direkt Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek alabilir veya e-Devlet üzerinden alabilirsiniz. e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilir, daha sonrasında arama butonuna 4A , 4B ve 4C Hizmet Dökümü olarak hangi gruba bağlıysanız ona göre arama yapabilirsiniz.
Memuriyetten farklı statüde çalışması olanlara ikramiye ödenir mi? Memuriyete başlamadan önce SSK (4/a), Bağ-Kur (4/b) veya diğer sandıklara tabi olarak çalışması bulunup, daha sonra memuriyete başlayan ve memuriyetten emekli olanlara ikramiyeleri tereddütsüz olarak ödenmektedir.
Şurada Paylaş! Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "4C (Emekli Sandığı) kapsamında olan emeklilerimizin Temmuz dönemi zam farklarını 28 Temmuz'da ödüyoruz. Aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek.
E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.
Maaş bordrosu, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.
Emeklilik sicil no sorgulaması online olarak sadece E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Eskiden bunu SGK'nın kendi yürüttüğü bir sayfadan yapabiliyorduk ancak artık SGK ile ilgili bütün işlemler online olarak yalnız E-Devlet üzerinden yapılmaktadır.
4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'nın ortak görüşüne göre belirli bir adet ve ücret sınırı içinde sözleşme ile çalışanlar da bu gruba dahildir.
4C sigorta, eski adıyla Emekli Sandığı, kamu hizmetlerinde çalışanlara ödenen sigortadır. Devletteki öğretmenler, askerler, doktorlar ve daha pek çok çalışana devlet tarafından 4C sigorta kapsamında prim ödemeleri yapılır. 4C sigorta kapsamında emekli olanlar maaşlarını aylık veya üç aylık olarak alabilirler.
Emekli günlük ödeme, emekli olan bireylere emekli aylığı bağlandığı ay başından ilk ödeme tarihine kadar geçen süre için yapılan maaş ödemesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri