Ama Türkiye'de genellikle ortalama 1 kg yoğurt için 1,4 litre süt kullanılıyor. Protein oranının yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürülmesiyle yoğurtta 1-1,1 litre sütten 1 kg yoğurt üretilmesi mümkün olacak.
Yoğurt bekledikçe üste çıkan suyu alıp dökmelisiniz. Beş litre sütün yaklaşık olarak dört litresi yoğurda dönüşür.
Üreticiler tarafından istenen randıman oranı 3 kg sütten 1kg yoğurt çıkmasıdır.
= 4,5 kilogram yoğurt elde edilir.
Ev yoğurdunu 1 litre süt için kullanabilirsiniz. Leziz bir yoğurt için, 1 litre süte en fazla 1 tatlı kaşığı maya kullanın. Oda sıcaklığındaki yoğurdu cam biz kavanoza aldıktan sonra üzerine 43 derece olan sütü ekleyin.
İlgili 23 soru bulundu
Yaklaşık 24 saat sonra yoğurttan su çıkmaz olunca bezden alıp cam kavanozda saklayın. Bunun biraz daha uzun ömürlü olmasını isterseniz biraz tuzla karıştırabilirsiniz. 1 kg yoğurt 24 saat süzüldüğü zaman 600 gr yoğurt suyu ve 400 gr süzme yoğurt çıkıyor.
CEVAP:35 Kilogram kolay gelsin.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 10 litre sütten kaç kilo yoğurt çıkar? ► 10 litre sütten 7 kilogram yoğurt eldeediliyor. 50 litre sütten kaç kilogram yo- ğurt elde edilir?
Topluluğumuz tarafından sevilenler. Adım adım açıklama: 2 litre sütten yarım kilo yoğurt elde ediliyorsa 2.2=4 litreden de 1 kilo yoğurt elde edilir. 18÷4=4.5 kilogram yoğurt elde edilir.
Yoğurt mayası ne kadar konulmalı: Mayanın ölçüsüne gelince... Bir litre süte 1 yemek kaşığı maya önerilir genelde.
5 Litre Süte Ne Kadar Yoğurt Mayası Konur? 5 Kilo Sütten Yoğurt Yapımı, 3 Kilo Sütten Yoğurt YapımıKaynatılmış günlük süte katacağınız maya miktarı % 1 olmalıdır. 3 litre günlük süt için 30 gr, 5 litre günlük süt için 50 gr yoğurt yeterlidir.
Ilınınca iki yemek kaşığı yoğurtu süte ekleyin. Daha sonra 100 derecede 5 dakika ısınan fırına, sütü ağzı açık bir kaba koyup kapağını kapatın. 5 saat bekledikten sonra taş gibi yoğurt elde etmiş olacaksınız.
Kalıp gibi yoğurt yapmanın bir başka sırrı, farklı süt çeşitlerini birlikte kullanmak. Sütünüzün yarısını manda, yarısını keçi sütü, kalanını ise inek sütü olarak tercih ederseniz daha kıvamlı bir yoğurt elde edersiniz. Tüm bu püf noktalarından sonra yoğurdunuzu artık afiyetle tüketebilirsiniz!
Yoğurt mayalama sıcaklığı ne olmalıdır? Yoğurt, süt 35-42 C derece aralığında iken mayalanmalıdır. Termometre yok ise en geleneksel yöntem olan, parmağınızı daldırarak ölçebilirsiniz. Parmağınız süt içerisindeyken 10 saniye tutabilirseniz, mayalanma sıcaklığına gelmiş demektir.
Küçük bir kapta yoğurt mayasını, şekeri ve yeteri miktarda tuzu karıştırın. Şeker kullanmak, mayayı aktifleştirir ve daha iyi bir kıvam almasını sağlar. Tuz kullanmak ise yoğurdun ekşimesini engeller.
Oda sıcaklığına göre 4 ila 6 saat aralığında bu şekil mayalanmaya bırakılmalıdır. Yoğurt kıvama geldiğinde yemeden önce mutlaka buzdolabında bir gece dinlendirin. Buzdolabında bütün bir gece beklemek taş gibi yoğurt elde etmemizi sağlar.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 4 kilo süte kaç kaşık yoğurt konur? Özellikle 2,5 litre süt ile beraber 1 yemek kaşığı yoğurt gereklidir.
Özellikle 2,5 litre süt ile beraber 1 yemek kaşığı yoğurt gereklidir. Genel olarak temel bu malzemelerin tamamlanması ile beraber taş gibi yoğurt yapımına geçmek mümkün. - Tencere öncelikle sudan geçirilmeli ve daha sonra süt içerisine eklenmelidir. - Sütün içerisine fincan tabağı koymak suretiyle altı açılmalıdır.
Peki 1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar? 14 litre süt kullanılarak 1 kilogram tereyağı elde edilir.
Yoğurt mayası nerede satılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Hazır çeşitlerini marketlerden ve aktarlardan ya da online alışveriş sitelerinden kolaylıkla edinebilirsiniz. Marketlerde satılanlar probiyotik mayalardır.
Ufak bir hesap yapıldığında, 1 litre sütün 1032 gram, yani 1,032 kilograma denk gelmektedir.
Beş kilo sütten bir kilo peynir elde edilir. Kısmen veya tamamen yağı alınmış yahut içine manda sütü karıştırılmış sütle yapılan kelle peynirleri hem renksiz, hem sert, hem de lezzetsiz ve ekşimtırak olur.
▶15×2=30 kg gerekir. ➡3 litreden 1 kg olduğu için 3 ile çarparsak sonucu buluruz. ▶30×3=90 litre süt gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri