HDD'lerin Genel Kapasite Aralığı Temel kullanıcılar için 1-2 TB kapasiteli bir HDD genellikle yeterli olacaktır. Eğer yüksek çözünürlüklü medya dosyaları, oyunlar veya büyük veri tabanları gibi daha fazla depolama alanı gerektiren işlerle uğraşıyorsanız, 4 TB veya daha büyük bir kapasite tercih etmek mantıklı olabilir.
4 TB kapasite, artık hiç bitmeyecekmiş gibi hissettiren bir depolama çözümüdür. Sayısız AAA kalite oyunları depolamanın yanında bunların kurulum dosyalarını saklamanıza da imkan tanır. Eğer arşiv tutmayı seven bir kullanıcıysanız, 4K kalitesinde birçok filmi de bu disklerde depolayabilmeniz mümkün.
Örneğin, bir oyun bilgisayarı için 1TB veya daha fazla bir SSD önerilebilirken, iş için kullanacağınız bir bilgisayar için 256GB veya 512GB yeterli olabilir. Bir diğer faktör ise, kullanacağınız dosyaların boyutudur. Büyük dosyalarla çalışıyorsanız, daha fazla depolama alanına ihtiyacınız olacaktır.
2 TB'lik kapasite sayesinde 50'den fazla PS4 oyunu içeren dev bir oyun arşivi oluşturabilirsiniz.
Depolama: 100 GB kullanılabilir alan.
İlgili 23 soru bulundu
Günümüzde 2 TB kapasiteye sahip olan hard diskler PC oyuncuları için yeterli olur. 2 TB hard disk yaklaşık 40-42 gün arasında kayıt yapabilme özelliğine sahiptir.
SSD'ler HDD'lerden daha hızlıdır: SSD'ler, HDD'lere göre veri aktarımında önemli iyileştirmeler sunar. Piyasada bulunan en hızlı HDD'ler 160MB/s hız sunarken, giriş seviyesi bir SSD bile genellikle 3 kat daha hızlıdır ve birçok SATA sürücüsü 500MB/s'nin üzerinde okuma ve yazma hızlarına sahiptir.
Özellikle hız ve verimlilik bakımından geleneksel HDD modellerine göre büyük bir üstünlük sağlayan SSD'ler, 120 GB kapasiteden başlayarak 2 TB düzeyine kadar ulaşıyor. SSD'nin yanı sıra daha düşük bütçeli bir sistem arayışındaysanız 500 GB ya da 1 TB kapasite sunan HDD ürünlerini de tercih edebilirsiniz.
Herhangi bir dizüstü ya da masaüstü bilgisayarı canlandırmanın en iyi yollarından biri bir SSD takmaktır. Dizüstü bilgisayarlar açısından bakıldığında HDD'lere kıyasla enerji verimliliklerinin daha yüksek olması nedeniyle harika bir yükseltmedir. SSD'lerde hareketli parçalar olmadığından daha az güç tüketirler.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
Eğer hızlı performans istiyorsanız, SSD tercih etmelisiniz. Bu şekilde oyunlarınız çok daha hızlı açılacak ve yüklenecektir. Ancak daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, HDD bir seçenek olabilir.
HDD'lere kıyasla daha hızlı işlem yapan SSD'ler oyunlarda daha yüksek FPS almanızı ve yükleme ekranlarında daha az beklemenizi sağlar. SSD kullanmanız durumunda oyunu ilk açtığınızda, oyunu kaydederken ya da çok oyunculu oyunlarda sunucuya bağlanırken beklediğiniz süre kısalır.
SSD, HDD'ye (Hard Disk Sürücü) göre çok daha hızlıdır ve verilere erişim sürelerini önemli ölçüde kısaltır. Bu, bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını, programların daha hızlı başlatılmasını ve dosyaların daha hızlı kopyalanmasını sağlar.
PS5'e dahili bir SSD takmak, yalnızca bir yıldız tornavida ve 15 dakika zaman gerektiren basit bir işlem. Konsol, 8TB'a kadar kapasiteye sahip sürücülerle uyumludur. Ancak 1TB'lık bir sürücü bile sistemin oyunlar ve diğer medya dosyaları için etkin kapasitesini %150'nin üzerinde artırır.
HDD'lerin Genel Kapasite Aralığı
Temel kullanıcılar için 1-2 TB kapasiteli bir HDD genellikle yeterli olacaktır. Eğer yüksek çözünürlüklü medya dosyaları, oyunlar veya büyük veri tabanları gibi daha fazla depolama alanı gerektiren işlerle uğraşıyorsanız, 4 TB veya daha büyük bir kapasite tercih etmek mantıklı olabilir.
Yeterli gelecektir. Duruma göre bitirdiğiniz oyunu siler yer açarsınız. Tavsiyem artık bütçe dahilinde HDD alınmaması yönünde. Yeni nesil oyunlar oyuna giriş süresi ve kaplamaların hızlı yüklenmesi için SSD'ye ihtiyaç duyuyor.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
500 GB SSD kart, pek çok kişi için yeterli olabilir. Ancak ürünün yeterli olup olmaması, tam anlamıyla ne için kullanacağınıza ve depolama gereksinimlerinize göre belirlenir. Sadece belge, fotoğraf ve müzik dosyası saklayacaksanız 500 GB SSD sizin için yeterli olur.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
Bazı oyunlar, SSD'lerde daha iyi performans gösterir. Bu, oyunların yükleme sürelerinin ve veri aktarım hızlarının artması nedeniyle gerçekleşir.
Laptop'a Ssd Takılır Mı? Evet Laptop bilgisayarımız yavaş çalışıyorsa eski tip hdd sürücüsünü sökerek yerine SSD disk takabilirsiniz. Bu işlem teknik bilgi gerektirmekte olup yanlışlıkla anakarta zarar verebilirsiniz.
HDD'ler hareketli yapıları nedeni ile ortalama 5 yıl gibi bir süre hayatta kalabilir. Bu sürenin sonunda sektör hataları gibi veri işlemede tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir.
Herhangi bir SATA SSD'yi alabilirsiniz.
Anakart önemli. Toplamda 4 tane HDD/SSD, anakartın üzerindeki yuvaya da 1 tane de M.2 NVMe/SATA SSD takabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri