Açıköğretim Fakültelrinde Sosyal Hizmetler, İktisat, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve diğer birçok 2 ve 4 yıllık bölüm bulunuyor. Peki 2023 ATA AÖF, AÖF, AUZEF tavan ve taban puanları açıklandı mı? İşte, Açıköğretim bölümleri tavan ve taban puanlarına ilişkin bilgiler…
KAÇ PUANLA AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİNE GİRİLİR? Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
4 YILLIK BÖLÜMÜ 3 YILDA BİTİREBİLİRSİNİZ! Erken mezun olma hakkından kimler nasıl yararlanabilir? 1 Yıl erken mezun olabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Üstten ders alıp , yaz okulu ile birlikte en erken yarım dönem farkla mezun olunur ama bir senede bitmez. DGS girersin ama tercih yapman için mezun olman gerekir yoksa sistem kabul etmez.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
AÖL'de 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı kaldırıldı. Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak. AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler için sevindiren haber geldi. 4 yılda tamamlanan Açık Öğretim Lisesi artık daha kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.
Üniversite erken bitirmek sınava hazırlanan veya üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin merak ettikleri bir konudur. Belirli şartlar yerine getirildiğinde 4 yıllık bir lisans bölümünü erken bitirebilmek mümkündür.
Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 yılı itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi´nde eğitim 4 yıla çıkarılmıştır. Açık Öğretim Lisesinde veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesi de de 4 yıllık sisteme tabidir.
Öncelikle belirtelim, açıköğretimden de olsa lisansa tamamlamanız için Dikey Geçiş Sınavına (DGS)'ye girmeniz şart, DGS sınavına girmeden lisansa tamamlamanız mümkün değildir. DGS'ye girdikten sonra aldığınız puana bakılmaksızın mezun olduğunuz programa göre belirlenen lisans bölümlerine devam edebiliyorsunuz.
*Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
Danıştay'dan emsal karar: "Açık öğretim ile örgün eğitim arasında fark yok"
Açık Öğretim Lisesi, çeşitli nedenlerle örgün eğitime devam edemeyen öğrenciler için bir alternatif eğitim sistemidir. Çeşitli nedenlerden dolayı örgün lise öğrenimi göremeyenler açıktan lise okuyarak lise diplomasını alabilirler.
Daha da açık ifade edersek; 2023 AYT ve TYT toplam 1 net çıkaran bir aday 4 yıllık bölümleri (lisans programlarını) tercih edebilecek.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
evet hocam. ''Bu süreler içerisinde okulunu tamamlayamayan ve mezun olmayan kişiler için okuldan uzaklaştırma gerçekleşir ve öğrencilik halleri sona erdirilir.''
Hemşirelik Bölümü öğrenim süresi 4 yıldır.
Üstten alacağınız derslerde üniversite bir sınır koymaktadır. Bu yüzden ön lisans 1 yılda biter mi? Hayır bitmez.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde sınıf kavramı bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrenciler 1, 2, 3 ve 4. sınıf olarak ayrılmazlar. Öğrenciler güz dönemi derslerini güz döneminde, bahar dönemi derslerini bahar döneminde almak zorundadırlar.
Üniversiteyi 3 yılda bitirmek aslında çok basit. Yapmanız gereken tek şey derslerinizde başarılı olmak. Eğer alttan dersiniz yoksa ve ortalamanız 4 üzerinden 2 ya da 3 üzerinden 1.5 ise üstten ders alabilirsiniz. Üstten ders aldığınız zaman üniversiteyi erken bitirme ihtimaliniz oluşuyor.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.
Toplam Kazanılan Kredinin En Az 170 Veya Üzeri Olması, Ortak Derslerin Tamamını Başarması Veya Muaf Olması, Dil Ve Anlatım Dersinden Muafiyet Olmaması Nedeniyle Mutlaka Başarılması, Açık Öğretim Lisesinde En Az Bir Dönem Sınava Girmiş Olması, Gerekir.
2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenciler AÖF'te ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlendi. Bu notun altında kalan adaylar direkt olarak FF harf notu ile dersi tekrar alacak. Ancak CC başarı notu ise geçer anlamı taşımaktadır. CD, DC, DD harf notlarına sahip adaylar ise koşullu ders geçebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri