Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Programcılığı program mezunları DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavından aldıkları puanlarla alanında 4 yıllık bölümlere geçebilirler. DGS puanları hesaplanırken ön lisans mezuniyet ortalamanız ve DGS sınav puanınız birlikte değerlendirilir.
Bilgisayar Programcılığı Açıköğretim Fakültesinde de yer alan bir bölümdür. Programı Açıköğretim olarak tamamlayan kişiler de DGS'ye girebilir ve 4 yıllık lisans bölümlere geçiş yapabilir.
Bilgisayar programcısı, yazılım kodlarını bilgisayarın izleyebileceği mantıksal bir diziye dönüştüren programlar yazar. Bunu, C ++ ve Python dahil olmak üzere çeşitli dillerde yazılım programlarını kullanarak yapar.
Bilgisayar Programcılığı bölümünün başarı sıralamaları ile taban puanlarına bakabilirsiniz. Bilgisayar Programcılığı bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Bilgisayar Programcılığı bölümü toplam 146 adet üniversitede bulunmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Programcılığı program mezunları DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavından aldıkları puanlarla alanında 4 yıllık bölümlere geçebilirler.
Başlangıç seviyesinde bir bilgisayar programcısı, aylık ortalama olarak 12.000-20.000 TL arasında bir maaşla işe başlayabilir. Deneyimli ve uzmanlaşmış bilgisayar programcıları, aylık 20.000-35.000 TL veya daha yüksek bir maaş aralığında kazanç elde edebilirler.
Bilgisayar programcılığı, iki yıllık bölüm olup bir ön-lisans programıdır. Bilgisayar programcılığındaki temel amaç programlama ve yazılım geliştirebilen nitelikli insanları yazılım camiasına kazandırmaktır. Bilgisayar programcılığı yazılım temeli üstüne dayalı bir bölümdür.
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI | Zorunlu Staj Var Mı? 30 işgünü zorunlu stajı bulunmaktadır.
Bilgisayar programcılığı bölümü mezunlar genellikle özel sektörde iş bulmaktadırlar. Özel şirketlerde bilgi işlem bölümünde personel olarak çalışabilirler. Ayrıca büyük yazılım şirketlerinde de yine bilgisayar programcılığından mezun olan kişiler istihdam edilirler.
AUZEF'e bağlı olan Bilgisayar Programcılığı Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Böylece en az 40 ve en çok 80 olacak şekilde bir puan belirlenir.
Bu bölümden mezun olan kişiler KPSS'den yeterli puanı alarak MEB bünyesindeki okullara bilişim – bilgisayar öğretmeni olarak atanabilirler. İsterlerse yüksek lisans yaparak akademisyen olarak kariyerlerine devam edebilirler.
Bilgisayar programcılığı, 2 yıllık üniversite okumak isteyen gençlerin rağbet ettiği önemli bir meslek grubudur. TYT puan türüyle öğrenci kabul eden bu iş grubu, geniş bir çalışma alanı sunmaktadır.
Buna göre asgari ücret brüt 13.414 TL, net 11.402 TL olarak uygulanmaya başlamıştır. Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir.
Programcı ve çözümleyicilerin Teknik Hizmetler Sınıfına alınmasını öngören karar, 24 Temmuz tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.
İşletmeye mi tabidir serbest meslek erbabımıdır? Bilgisayar programcısı serbest meslek kazancı elde eder. DBS'den SMK defteri tutulacak e-smm düzenlenecektir.
Normal şartlar altında bilgisayar gerekmez. Her üniversite labaratuvarlarıyla size bilgisayar ihtiyaçlarınızı karşılayacaklardir . 5 yıllık süreç içerisinde bilgisayarınız olmadan da mezun olabilirsiniz çoğu Üniversite hafta icleri ödev veriyor.
Bilgisayar programcılığı: Kodları bilgisayarın izleyebileceği şekilde mantıksal diziye dönüştüren programlar yazan meslek dalıdır. Yazılım mühendisliği: Yazılım mühendisliği sadece yazılımla ilgilenen meslek dalıdır. Bilgisayar mühendisliği: Bilgisayar mühendisliği hem yazılım hem de donanımla ilgilenen meslek dalıdır.
5. Bilgisayar programcılığı bölümünde yabancı dil gerekli mi? Elbette zorunlu. Yazılım dilleri İngilizce olduğundan ikinci bir dil bilip yazılım dillerini anlamanız gerekmektedir.
eleman.net verilerine göre, Bilgisayar Programcısı 2023 yılında ortalama 26.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Bilgisayar Programcısı , Temmuz 2023 yılında ortalama 26.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 21.120 TL maaş alıyordu.
Dijital çağın yetenekli ve yaratıcı bilgisayar bilimcilere olan ihtiyacı giderek daha da artmaktadır. Yurtdışında birçok ülke dünyanın en iyi okullarında okuma fırsatı sunarken, mezuniyetten sonra da uluslararası şirketlerde iş imkanı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri