Her bir öğün için 1 aylık bebek mama miktarı 90 ml kadar olabilir. Günde ortalama 7 kere beslenebilir. 2 aylık bebek mama miktarı her öğün için yaklaşık 120 ml kadardır.
0-3 ayda genellikle pre veya 1 bir numara mamalar tercih edilir. Günlük miktarlar genellikle bebeğin iştahı tarafından belirlenmekle birlikte, kabaca bir bebeğin günlük ihtiyacı kilo başına 120-180 ml'dir. Her aldığı anne sütü öğünü 150 ml kabul edilerek bir hesap yapılabilir.
Bebekler ilk ayda her öğünde 150 ml kadar süt içme potansiyeline sahiptir. Sonraki 3 ay içerisinde ise her öğünde 120 ml – 180 ml içebilirler. 6 ayın sonunda ek gıdalara geçildiği için, öğün sayısı 5'e düşer ve ortalama 1000 ml – 1400 ml süt tüketmiş olurlar.
Başlangıç mamaları (1 numaralı formülalar): 0-6 aylık bebeklere verilir. Anne sütüne yakın özellik taşır. Yağ içeriği fazladır.
1 aylık bebekler 2 saate bir anne sütü içebilirler. 2 aylık bebeklerin beslenme sıklığı ortalama 2-3 saatte birdir. 3 aylık bebeklerin emzirme sıklığı yaklaşık 3-4 saatte birdir. 4 aylık bebekler 3-4 saatte bir emzirilme ihtiyacı duyabilir.
İlgili 39 soru bulundu
1 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
Bu tabloya göre 1 aylık kız bebeğin boyu, en düşük 50 cm. en yüksek 59 cm olmalı ve kilosu 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması beklenir. 1 aylık erkek bebeklerin ise boyu 51 ila 60 cm. aralığında, kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir.
Normal emziren bir anne günde 600 ml süt üretir.
Her bir öğün için 1 aylık bebek mama miktarı 90 ml kadar olabilir. Günde ortalama 7 kere beslenebilir. 2 aylık bebek mama miktarı her öğün için yaklaşık 120 ml kadardır.
İLK AYLARDA 3 SAATTE BİR EMERLER
Doğumdan sonraki ilk günlerde sütün gelmesi ve süt miktarının artması için anneye 2-3 saatte bir emzirmesi önerilir. Genellikle 3-4 günden sonra anne sütünün tam gelmesi ile bebekler yaklaşık 3 saatte bir emerler. İlk aylarda geceleri de 3 saatte bir emerler.
Bu dönemde hala anne sütüne devam etmelisiniz. Bebeğinizin beslenmesinde ilk 1 yıl inek sütü ve keçi sütü kullanmamalısınız. 4 aylık beslenme düzeninde emzirmeler arasındaki süreler daha da uzayabilir. Bebekten bebeğe değişse de 4 aylık bebek günde 4-6 kez anne sütü alarak doyabilir.
Su içmeye yeni başlayan bebeklere günde 300-400 ml, 1 yaş civarında ise 700-800 ml civarında su verilmelidir.
Bebek gelişim tablosuna göre 2 aylık kız bebeğin boyunun, ortalama 57 cm., ağırlığının 4750 gr. ve baş çevresinin 38,3 cm olması beklenir. 2 aylık erkek bebeklerin boyu ortalama 58,5 cm. ağırlığı 5200 gr. ve baş çevresi 39,1 cm olarak hesaplanır. Tüm bu değerlerin ortalama değerler olduğu unutulmamalıdır.
Bebek hala anne sütünün içindeki değerlere ihtiyaç duyar. Bu nedenle de bebeğin 1 yaşına kadar en temel öğünü anne sütüdür. Anne sütü yokluğu ya da eksikliği durumunda ise doktorunuzun tavsiyesi ile bebeğinize ayına uygun bir devam sütü vererek ihtiyacı olan besinleri de almasını sağlayabilirsiniz.
Bebeğin dünyaya gelişi ile yeni ortamına alışması ve adapte olması için yaklaşık 40 gün süre gerekir. Bu süre boyunca da hijyenik bir ortamda bakımına devam edilir. Bu gelenek ile bebeğin artık dış dünyayla tanışabileceği ve ilk deneyimi kutlanmış olur.
Kırk uçurma (Kırk çıkartma) bebeğin doğumundan kırk gün geçtikten sonra yapılan bir gelenektir. Anne ve bebeğin birbirini tanımaya çalıştığı ve baş başa geçirdikleri kırk günün ardından anne ve bebeğin yıkanmasından sonra dışarıya çıkıp gezmeleri ve sosyalleşmelerini sağlayan bir gelenektir.
Düzenli bir beslenme planı ile ilk aylarda bebeğinizi emzirirken onun sağlıklı gelişimine de katkı sağlayabilirsiniz. Yeni doğan bebek emzirme süresi 15 dakika civarında olmalı ve en fazla 2 saatte bir olmalıdır. Bebekler ilk aylarda ortalama 15-20 dakika arasında emzirmeyi sürdürebilir.
1 Aylık Bebek Kaç Saat Uyur? 1 aylık olan bebek günde yaklaşık olarak 14 ile 17 saat arasında uykuya ihtiyaç duyar.
3. aydan itibaren bebek artık, uykusunun on saatini gece ve 5 saatini gündüz uykusu şeklinde kullanmaya başlar. Burada sabah ve öğleden sonra iki gündüz uykusu yapılabilir. 6. aydan sonra geceleri en az 5 saat kesintisiz uyuması beklenir.
*Bebeğin mide hacmi birinci aydan sonra kilogram başına 30 cc olarak kabul edilmektedir.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür.
Kilo almıyorsa, Huzursuzsa, Sık sık ağlıyorsa, Bezini ıslatmıyorsa (günde ortalama 4-6 kereden az) doymuyor demektir.
İki meme verilmişse bir sonraki öğüne son verilen taraftan başlanmalıdır. Birçok bebek, tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar.
MEMEDEN SÜT GELİP GELMEDİĞİ NASIL ANLAŞILIR? Meme dolu/boş olduğunu anlamanın tek yolu; memeleri avuçlayarak, ne kadar dolu olduğunu hissetmeye çalışmaktır.
Kuzukulağı, patates, bezelye gibi nişasta içeren besinlerle beraber nişasta unu da anne sütünün azalmasında etkilidir. Emziren annelerin uzak durması gereken besinlerden biri de pul biber, isot, karabiber gibi acı baharatlardır. Anne sütünün tadını değiştirdiği gibi üretimini de olumsuz etkilerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri