İncelemek için bakmış olduğunuz 46.90.01 Nace kodu Toptan Ve Dış Ticaret kategorisinde yer alıp 2 nolu meslek gurup koduna sahiptir. 46.90.01 Nace kodu tam detaylı açıklaması ise "Belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalardaki toptan ticaret (çeşitli malların toptan satışı) (bir başka ülkeyle yapılan toptan ticaret ...
Şirketlerin tamamının çalışanlarını meslek kodları ile birlikte SGK'ye bildirilme zorunluluğu vardır. 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren yasaya göre işçilerin meslek kodlarının SGK' ye bildirilmemesi durumunda işverenlere idari para cezası uygulanır.
Meslek kodu, çalışanın SGK' ya çalıştığı meslek dalının doğru şekilde bildirilmesini sağlıyor. Özellikle çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi alırken çok önemlidir. Mesleki Eğitim Kurumu, belge taleplerinde kıdem şartı arıyor. Bunu da geriye dönük olarak meslek kodu ile yapılan bildirimlerinden tespit ediyor.
09/02/2023 – 13/02/2023 Tarihli İŞKUR 9112.11 Meslek Kodlu(Büro İşçisi) İlanı Sonuçları
Meslek kodu e-Devlet aracılığıyla öğrenilebilmektedir. Meslek kodunuzu öğrenmek için e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, SGK Tescil Hizmet Dökümü sayfasına giderek, ilgili meslek kodunu öğrenebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Çalıştığınız iş SGK'ya göre yıpranma hakkı olan bir meslek sınıflamasındaysa erken emeklilik mümkün. Bu nedenle meslek kodlarının doğru girilmesi büyük önem taşıyor.
Meslek kodu güncellemesi yukarıda da belirtildiği gibi işe giriş uygulaması üzerinden her zaman yapılabilmekte. Tabi bu uygulama üzerinden yapılan değişiklikler sonraki verilecek hizmet bildirgelerine yansımakta ve geriye dönük değişiklik yapmamaktadır.
İşe giriş bildirgesindeki meslek kodunun e-SGK üzerinden elektronik ortamda düzeltilmesi mümkün olmasına rağmen APHB/MUHSGK'daki meslek kodu elektronik ortamda düzeltilemediğinden, bir dilekçe ile işyerinin bağlı bulunduğu SGK Müdürlüğüne başvurulması gerekiyor.
Büro İşçisi maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 213 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Büro İşçisi maaşları 12780 TL'dir. En düşük Büro İşçisi maaşı 11400 TL iken, en yüksek Büro İşçisi maaşı 23510 TL'dir.
eleman.net verilerine göre, Büro Personeli 2023 yılında ortalama 17.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Büro Personeli , Ocak 2023 yılında ortalama 13.530 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.316 TL maaş alıyordu.
Oysaki kurum tarafından yapılan basın açıklamasında; Meslek adı ve meslek kodu bilgisi 5510 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi gereğince 1/8/2009 tarihinden itibaren işe giriş bildirgesi ıIe-20|2 yılı Kasım ayından itibaren de aylık prim ve hizmet belgesi ile alınmaktadır.
Meslek kodu uygulaması ilk defa 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle zorunlu hale gelmiş ve sigortalıların aylık prim ve hizmet belgeleri ile sigortalı işe giriş belgelerindeki meslek kodlarının yaptıkları işe uygun olması zorunlu hale getirilmiştir.
Sigortalıların meslek kodu SGK"ya dilekçe verilmeksizin herhangi bir idari para cezası uygulanmadan, işe giriş uygulamasından güncellenebilir ve değiştirilebilir.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 46.43-Elektrikli ev aletleri toptan ticareti kategorisi altındaki firmalar.
Buna göre, meslekler 10 ana grup, 43 ana alt grup, 123 alt grup ve 437 birim gruba ayrılmıştır. Gruplandırma ve kodlama yapıldıktan sonra meslekler altılı kod yapısı ile gösterilmiştir. İlk dört rakam mesleğin ait olduğu grupları, altılı rakam ise mesleği tanımlamaktadır.
Beden işçiliği kas gücü gerektiren mesleklerdir ve bu mesleklerde çalışan kişilerden herhangi bir özellik aranmaz ya da eğitim istenmez. Okuma yazma bilmeleri beden işçisi olmak için yeterli kabul edilir. Çöpçüler, fabrikada imalat yapanlar bu meslek grubunda olurlar.
Ön Büro Görevlisi Ne Kadar Maaş Alır? Ön Büro Görevlisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Ön Büro Görevlisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.900 TL civarındadır.
Büro Personeli Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Türkiye'de bulunan üniversitelerin Halkla İlişkiler, Büro Yönetimi ve Sekreterlik gibi bölümlerinden mezun olmanız gerekir. Bunun dışında çoğu firma, lise mezunu olan adayları da aradığı nitelikleri karşılaması koşuluyla çalışmak için tercih edebilir.
Büro personelinin çalışma saatleri, işletmenin büyüklüğüne, ofisin konumuna ve işletmenin faaliyet alanına göre değişebilir. Ancak, genellikle büro personeli, tam zamanlı olarak çalışırlar ve haftanın beş günü, tipik olarak 9:00-17:00 saatleri arasında çalışırlar.
Kurumunuza dilekçe yazabilirsiniz. Kurum bu durumu farkettiğinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne yazarak düzeltebilir. Bu durumun bir de cezası var.
Sözleşmenin feshedilmesindeki nedene uygun olarak SGK tarafından belirlenmiş olan çıkış kodu ile işten ayrılış bildirgesi verilir. İşçinin işten çıkış süreci bu koda uygun bir şekilde tamamlanmalıdır. İşten ayrılan işçinin çıkışını SGK'ya bildirmeyen işveren hakkında SGK tarafından cezai yaptırımlar uygulanır.
Meslek adı ve kodunu gerçeğe aykırı bildiren mükelleflere idari para cezası uygulanması 6728 sayılı Kanunla 1/1/2018 tarihinden itibaren hayatımıza girmiş bulunmaktadır.
Yine sigortalıların meslek kodlarının sisteme girişi sırasında, meslek tablosunda olmayan bir meslek kodunun girilmiş olması halinde, hizmet döküm cetvelinde sigortalının meslek kodu hanesine 1111.11 nolu kod atılmakta olup, bu kod sigortalı için tabloda olmayan bir kodun girildiğini göstermektedir.
8- Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle: İşçi sosyal güvenlik kurumlarından emekli aylığına veya toptan ödemeye hak kazanacak şekilde işten ayrılıyorsa bu kod seçilir. İşçinin normal emekliliği halinde bu kod seçilecek, malulen emeklilik durumunda ise (9) numaralı kod seçilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri