Bilgisayarınız güç adaptörüne bağlandıktan sonra güç göstergesi (güç girişiyle aynı tarafta) yanacaktır. Bilgisayarın şarj edildiğini göstermek için gösterge yanıp söner. Sağ alt köşedeki pil simgesinden mevcut pil durumunu görebilirsiniz.
Batarya notebooka bağlı ve notebook kapalı vaziyette iken cihazı yaklaşık 10-12 saat şarjda bırakınız. Notebooku çalıştırdığınızda bataryanın %100 dolmuş olduğunu göreceksiniz. Bataryayı %5 seviyesine kadar deşarj edip tekrar %100 oluncaya kadar şarj ediniz.
Control + F tuşlarına aynı anda basın ve arama kutucuğuna pil yazın. Tasarım Kapasitesi değeri ve Son Tam Dolum değerini not edin. Son tam dolum sayısını, tasarım kapasitesi sayısına bölün, bu çıkan sonuç pil sağlığının yüzdelik değeridir. Son tam dolum değeri yüksek ise laptop pili sağlıklıdır.
Görev çubuğunda Ara'yı seçin, Komut istemi yazın,basılı tutun (veya sağ tıklayın) Komutistemi'ne basın ve ardından Yönetici olarak çalıştır'ı > seçin. Komut istemine powercfg /batteryreport yazın, ardındanEnter tuşuna basın.
Windows Dosya Gezgini'ni açın ve C sürücüsüne erişin. Burada, HTML dosyası olarak kaydedilen pil ömrü raporunu bulmalısınız. Dosyayı tercih edilen web tarayıcınızda açmak için çift tıklatın. Rapor, dizüstü bilgisayarınızın pilinin durumunu, ne kadar iyi gittiğini ve ne kadar sürebileceğini özetleyecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Devamlı Şarjda Bırakma
Bir dizüstü bilgisayarın batarya ömrü, ısı ve kullanım sıklığına bağlı olmakla birlikte, ortalama yaklaşık 2-4 yıl arasında veya 1000 şarj döngüsü kadar sürer.
Piller kullanıldıkça iç dirençleri yükselmeye başlar ve genellikle iç direnç başlangıca nazaran 1,3 – 2,0 misli arttığında pilin ömrü tamamlanmıştır. Ancak iç direnç ölçümü zor olduğundan, ömür tespitinde çevrim sayısının esas tutulması genellikle kabul edilmektedir.
Laptopu Şarjda Kullanmak Zararlı mı? Laptopu fişe takılı kullanmak pilinize zarar vermez, bilgisayarınız batarya kapasitesi 100%'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmıştır. Ancak kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için bilgisayarınızı şarjda bırakmamanızı öneriyoruz.
Şarja takılı kullanmak daha doğru, artık çoğu laptopda şarj limitleyici seçenek var onu açarsanız %80 e kadar şarj edip keser. Bataryaları full şarj da depolamak ve bitene kadar kullanmak ömrünü kısaltır.
BIOS pili, sistem saati ve tarihini tutar. Eğer pili bitmişse, bilgisayarın saat ve tarihi sıfırlanır ve her açılışta başlangıç tarihine döner.
Ah bir de şu dizüstü cihazların şarjı günün en güzel saatinde tükenmese... Dizüstü pazarında en dayanıklı pil ömrüne sahip cihazlarıyla öne çıkan Lenovo dizüstü bilgisayarlar, 8 ila 20 saat arasında değişen pil ömürleriyle rekabette bir adım öne çıkıyor.
Bilgisayarınızla gelen şarj cihazı ve kabloyu kullanın. Şarj cihazınızı bilgisayarınızdaki şarj bağlantı noktasına bağladığınızdan emin olun. Şarj olmayı hızlandırmak için bilgisayarınızı uyku modundayken veya kapalıyken şarj edin.
İlk Kullanım: Bataryanın gelecekteki performansı ve ömrü büyük oranda ilk kullanımda belirlenir. Yeni aldığınız notebook veya bataryayı kesinlikle şarj etmeden kullanmayınız. Notebook'a bağlı ve notebook kapalı vaziyette iken yaklaşık 10-12 saat şarjda bırakınız.
Öte yandan bilgisayarı açık bırakmak, bilgisayarın güç dalgalanmalarından zarar görme riskini artırır. Bir dalgalanma koruyucusu, bu tehlikeye karşı önemli ölçüde koruma sağlar ancak bir güç dalgalanmasının bilgisayarınıza zarar vermemesini sağlamanın tek yolu bilgisayarı kapatmak ve fişini çekmektir.
Bu soruyu sorduğunuz için teşekkürler çünkü genelde ben de dahil çok dikkat etmediğimiz, gözden kaçırdığımız bir olay. Sorunuzun cevabı evet elektrik harcamaya devam eder. İçinde transformatör olan her cihaz ister kullanılsın ister kullanılmasın prizde kaldığı müddetçe elektrik tüketmeye devam eder.
Bazı dizüstü bilgisayarlar, bilgisayar kapalıyken USB bağlantı noktası üzerinden şarj cihazlarını destekleyen Always on USB ile donatılmıştır.
Bütün şarj edilebilen pillerin üzerinde mAh değeri yazar. Bundan üzerinde mAh değeri varsa o ürün şarj edilebilen pil demektir. Elektronik cihazların genelde arka kısımlarında pil yuvası adı verilen bölümler yer alır.
Bunun nedeni, şarj edilebilir pillerin ortalama raf ömürlerinin (veya ideal şartlarda, hiç kullanmadan, saklama ömürlerinin) 6 ile 7 sene civarında olmalarıdır.
Pil ömrü ortalama olarak yaklaşık 5 sene diyebiliriz. Bu süre verilen elektrik uyarımına gore bazı hastalarda daha uzun, bazı hastalarda daha kısa olabiliyor. Pil ömrü azaldığında hastaların şikayetlerinde artış görülüyor.
ihtiyaca göre değişen ömürdür. -eğer laptopu günlük işler için kullanıyorsanız, sadece internet tarayıcısı ve ofis uygulamalarını çalıştıracak ucuz bir laptop sizi 10 yıl götürebilir. -eğer laptopu mesleki işler için kullanıyorsanız, kullandığınız uygulamalara bağlı olarak 2-10 yıl arası bir ömür bekleyebilirsiniz.
üst düzey dizüstüler, oyun oynuyorsanız 2-3 yıl, işlem gücü gerektiren render vb. işler, yazılım işleri falan yapıyorsanız 5-7 yıl, internete girmek, film izlemek, office programları kullanmak vb. yapıyorsanız 10 yıl ihtiyacınızı görebilir.
Lityum iyon pilin ömrü yaklaşık 300 ile 500 şarj döngüsü arasındadır. Normal çevre ısısı (25℃) ve kullanım koşullarında, Lityum iyon pil 300 şarj döngüsü (veya yaklaşık bir yıl) boyunca tam kapasitede şarj harcar ve depolar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri