Tahsis numarası sorgulama işlemlerinizi E-devlet aracılığı ile yapabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden yani www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünü açarak emeklilik işlemleri seçeneğinden evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak Tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
Numarayı öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapın. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun işlemler menüsünden “4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi” seçeneğinden evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
Emeklilik tahsis numaraları genel olarak 4 haneden oluşmaktadır. Ve son rakamına göre de emekli maaşını hangi gün alabileceği öğrenilmektedir.
Yaşlılık aylığı tahsis kodu 2100, 65 yaşını dolduran kişilere ve ayrıca prim gün şartlarını yerine getirenlere verilmektedir. Başvurular SGK'ya yapılmaktadır.
Tahsis numarasını öğrenmek isteyen emekli vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden bu bilgiye ulaşabilirler. TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra SGK işlem sayfasını ziyaret ederej tahsis numarasını öğrenebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Emekli sandığındaysa bireye ait olan tahsis numarası emekli sandığındaki sicil numarasıdır.
tahsis numarası SORGULAMA
E-Devlet üzerinde sorgulama yapabilmek için sisteme girdikten sonra SGK'nın hizmetleri arasında evrak takibi sorgulaması ile SGK Tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünü de kullanabilirsiniz.
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
Tahsis numarası son rakamı 9, 7, 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında, maaş ödemesi alacak.
Tahsis talep formu sigortalı bir bireyin vefat ettikten sonra 18 yaşından büyük hak sahiplerinin maaş, cenaze ve evlenme yardımı alma talepleri yapmak için teslim etmeleri gereken bir formdur.
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde, Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde, Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.
4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak.
Varide No ile Tahsis No, farklı iki kavramdır.
Varide No, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun iletilen veya alınan evraklara tanımladığı bir numaradır. Diğer yandan Tahsis No, emekli bireylere maaş bağlandıktan sonra özel olarak verilen bir numaradır.
Emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığı sorusunun cevabını bulunduğunuz il veya ilçedeki SGK Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yaparak öğrenebilirsiniz. Hatta gidemeyecek durumdaysanız SGK'nın ilgili birimine telefonla ulaşıp emeklilik işlemlerinizin son durumunu öğrenme imkanınız bulunmaktadır.
SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin sigorta bilgilerini gösteren bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi kullanılarak alınabilir.
Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
SSK ve Bağ-kur emeklilerinin 4A-4B maaş ödemeleri tahsis numarasına göre yapılıyor.
4A emekli net aylık tutarı ne demek? Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin aylık gelirlerinin gerçek miktarını gösterir. Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin yaşam standartlarını belirlemede ve emekli maaşlarındaki artışların hesaplanmasında da önemli bir parametredir.
Yaşlılık aylığı tahsis kodu 2100 Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş bir kod olup, belirli bir yaşı ve şartları yerine getiren kişilere verilen bir aylıktır.
Kredi tahsis ücreti, kredi alan banka müşterilerinden kesilen yasal bir ücrettir. Alınan kredi miktarına göre değişen bu tutar, bankalardan alınan kredilerin neredeyse tümünden tahsil edilir. Bu tutarın ödemesi yapılmadığında kredi alabilmek imkânsız hâle gelebilir.
Müşterilerimizin kredi ihtiyacının karşılanmasına olanak sağlayan sistemin işletilmesi ve operasyonel süreçlerin yönetilmesi amacıyla kredi açılışında alınan ücrettir.
Bağ-Kur'lular için ise ödeme takvimi şu şekilde; Tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde.
Bağkur emeklilerinden emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi 5, 7 ve 9 olanlar, emekli maaşını her ayın 25'inde alır. 3 ve 1 olanlar ise her ayın 26'sında maaş almaya hak kazanır iken, 4, 6 ve 8 olanların maaşları ise her ayın 27'sinde yatar.
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri